Η ΑΕΛ έπαιζε με την πλάτη στον τοίχο στο σημερινό ματς, ήθελε τη νίκη για να “ανασάνει” βαθμολογικά και η ισοπαλία δεν ήταν και το καλύτερο αποτέλεσμα. Όπως είπε ο τεχνικός των “βυσσινί”, Γιάννης Τάτσης, τα πόδια των παικτών της ομάδας του είναι αρκετά βαριά, λόγω του “πρέπει να νικήσουμε” που υπάρχει σε κάθε αγωνιστική.

Αναλυτικά:

«Ένα παιχνίδι που θέλαμε τη νίκη, κάναμε κάποιες προϋποθέσεις, αλλά δεν κάναμε ευκαιρίες ούτε τελικές προσπάθειες, όπως και γενικά από τις δύο ομάδες δεν έγιναν. Τον ΠΑΣ τον ενδιέφερε σίγουρα καί η ισοπαλία. Το γενικό συμπέρασμα είναι ότι αμυντικά πήγαμε καλά, αλλά επιθετικά δεν κάναμε ευκαιρίες και δεν μπορέσαμε να εκμεταλλευτούμε έστω κάποιες προϋποθέσεις. Ο λόγος είναι το ‘πρέπει’. Έπρεπε να πάρουμε το ματς. Είναι η βαθμολογική θέση τέτοια που βάρυνε τα πόδια των παικτών ειδικά στο επιθετικό κομμάτι. Είναι φυσιολογικό να υπάρχει πίεση όταν πρέπει να νικήσεις και να αναρριχηθείς βαθμολογικά».

Για το αν βοηθάει ο βαθμός ψυχολογικά: «Ήταν ένα παιχνίδι που σαν προπονητής ήθελα να κερδίσουμε, σαν ομάδα θέλαμε να κερδίσουμε. Από εκεί και πέρα μετά το 55’ – 60’ ως προπονητής ρίσκαρα να το πάρουμε το παιχνίδι, με κίνδυνο να υστερήσουμε κάπου αμυντικά. Τέλειωσε το ματς, από τη στιγμή που δεν κερδίσαμε δεν θα θέλαμε να χάσουμε».

Για τα συνεχόμενα ματς που υπάρχουν: «Πάντα είναι δύσκολα, κάθε ματς είναι ξεχωριστό, όσο ψηλά και να είσαι. Πρέπει να παλεύεις πάντα για την επόμενη μέρα, γιατί στο ποδόσφαιρο εκεί που είσαι καλά, μπορεί να μην είσαι μετά από λίγο και το αντίστροφο. Για δεύτερο ματς πήγαμε πολύ καλά αμυντικά, πρέπει να σταθεροποιήσουμε την απόδοσή μας σ’ αυτή τη φάση, γιατί με ΠΑΟΚ και ΠΑΣ που κάνουν πολλές ευκαιρίες πήγαμε καλά. Θα έρθουν και κάποια παιδιά να διορθώσουμε και το επιθετικό κομμάτι. Το μισό στο ποδόσφαιρο είναι ψυχολογία και πρέπει να απελευθερωθούν τα πόδια των παιδιών με κάποια νίκη».