image description

Σ’ ένα από τα καλύτερά του παιχνίδια αμυντικά, αφού δεν κινδύνευσε καθόλου, ο car.gr ΠΑΣ Γιάννινα δεν μπόρεσε να φύγει με το «τρίποντο» από τον θεσσαλικό κάμπο, αν και ήταν αισθητά καλύτερος από την ΑΕΛ και είχε 3-4 πολύ σημαντικές ευκαιρίες να πάρει το ματς. Αν κάποιος, δηλαδή, αισθάνεται αδικημένος από το σημερινό 0-0, αυτός είναι μόνο ο ΠΑΣ που έβγαλε αρκετό πάθος και συγκέντρωση, κατάφερε να ελέγξει τα νεύρα και να αντιπαρέλθει τις δυσκολίες των πολλών λαθών των δύο ομάδων, είχε υπομονή στο παιχνίδι του, έβγαλε τις μεγάλες ευκαιρίες, όμως η αστοχία ήταν αυτή που στέρησε από την ομάδα δύο ακόμα βαθμούς που θα ήταν «χρυσάφι» εδώ που βρισκόμαστε.

Όπως όμως παραδέχονται πολλοί προπονητές, «όταν δεν μπορείς να κερδίσεις ένα ματς, τουλάχιστον μην το χάνεις» και ο σημερινός βαθμός στο «Αλκαζάρ» ήταν σίγουρα κάτι παραπάνω από σημαντικός, αφού το +6 από τους «βυσσινί» διατηρήθηκε, έστω και με παιχνίδι παραπάνω για την ομάδα του ΠΑΣ.

Καλύτερα από την ΑΕΛ πατούσε στο γήπεδο σε όλη τη διάρκεια του ματς ο ΠΑΣ. Είχε από την αρχή μία ελαφριά υπεροχή και κρατούσε πολύ μακριά από την περιοχή του την αντίπαλη ομάδα, με εξαίρεση 1-2 περιπτώσεις στα πρώτα 7-8 λεπτά που ο Μιλοσάβλιεβιτς έκανε δύο σουτ, το ένα πιο επικίνδυνο και ήταν και το μοναδικό ουσιώδες σε όλο το ματς.

Ωστόσο και ο ΠΑΣ όταν πλησίαζε στην αντίπαλη περιοχή δεν είχε μια καλή πάσα για να δημιουργήσει την καθαρή ευκαιρία. Έτσι οι δύο μεγάλες στιγμές των «κυανόλευκων» ήρθαν από λάθη των αντιπάλων. Στο 29’ ο Νάγκι έπεσε πάνω σε συμπαίκτη του, έχασε την μπάλα, ο Κρίζμαν τη γύρισε στον Καρτάλη που σε κενή εστία αιφνιδιάστηκε κι έκανε μία αδύναμη προβολή, αντί να σουτάρει και να σκοράρει!

Στο 43’ από λάθος γύρισμα του Ηλιάδη, ο Παμλίδης πετάχτηκε και έκλεψε, έφυγε σε αντεπίθεση, αλλά το σουτ που έκανε έξω από την περιοχή και απέναντι από τον Νάγκι πέρασε εκατοστά δίπλα από το δοκάρι της ΑΕΛ.

Στην επανάληψη που οι προπονητές έκαναν το δικό τους… παιχνίδι από τον πάγκο, δεν άλλαξε κάτι δραματικά στο παιχνίδι. Όμως αυτός που πατούσε με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στο χόρτο ήταν ο ΠΑΣ που μετέφερε το ματς προς το μισό γήπεδο της ΑΕΛ και βρήκε δύο ακόμα επικίνδυνα σουτ, στο 75’ με τον Κρίζμαν να σουτάρει δυνατά μετά από έξοχη αλλαγή παιχνιδιού του Παμλίδη, ενώ στο 93’ παραλίγο να σπάσουν καρδιές, όταν ο Νάουμετς έφυγε σε αντεπίθεση, σούταρε από το όριο της μεγάλης περιοχής, αλλά δεν ήταν πολύ δυνατό και ο Νάγκι μπλόκαρε ψύχραιμα.

Υπάρχει και μία φάση στο 52’ που ο Ντομίνγκεζ μπαίνει κατά μέτωπο στην περιοχή και είναι έτοιμος να πλασάρει τον Νάγκι, αλλά ο Φωτιάς βιάστηκε να σφυρίξει χέρι του Ισπανού. Θα μπορούσε να αφήσει τη φάση να εξελιχθεί και να την ελέγξει στο VAR, καθώς δεν φάνηκε να βρίσκει την μπάλα με το χέρι ο Ντομίνγκεζ, αλλά μόνο με το στήθος.

Το τρίποντο μπορεί να μην ήρθε, αλλά αυτό που κρατάει κάποιος από το παιχνίδι είναι ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα έβγαλε σήμερα περισσότερο πάθος, έτρεξε, έπαιξε έξυπνα και αν είχε την τύχη με το μέρος του στις 4 καλές του στιγμές, θα μπορούσε να φύγει με κάτι παραπάνω. Έστω και ο βαθμός, όμως, σε συνδυασμό με την εμφάνιση, δίνουν αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια, σε ένα πολύ οριακό χρονικό σημείο.

Εξυπακούεται ότι η μεταγραφική βοήθεια συνεχίζει να είναι απαιτητή για να προχωρήσει η ομάδα και με ακόμα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση προς τον στόχο της.

Μίνι δουλειά και προετοιμασία τις επόμενες μέρες )θα δούμε σε ποια γήπεδα, αφού οι βροχές έχουν δυσκολέψει πολύ την κατάσταση στο ΠΕΑΚΙ) και ακολουθεί τη Δευτέρα ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι κόντρα στον Άρη στους «Ζωσιμάδες».

ΑΕΛ (Γιάννης Τάτσης): Νάγκι, Ηλιάδης (53’ Τρούγιτς), Μιχαήλ, Σπαρβ, Φιλίπ Στελιάνο, Μιλοσάβλιεβιτς, Πλατέλλας (69’ Γλυνός), Ζίζιτς, Πινακάς, Μπέρτος (77’ Νούνιτς), Νικολιάς

ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Χουτεσιώτης, Σάλιακας, Πίρσμαν, Εραμούσπε, Κάργας, Σιόντης, Ντομίνγκεζ, Καρτάλης (86’ Λιάσος), Ελευθεριάδης (77’ Νάουμετς), Παμλίδης (77’ Λώλης), Κριζμάν (90’+2’ Παντελάκης)