image description

Συνεχίζεται και διευρύνεται το πρόγραμμα δωρεάν ελέγχων ταχείας ανίχνευσης (rapid test) για κορωνοϊό στα Ιωάννινα με τη συνεργασία της Περιφέρειας, των Κινητών Ομάδων του ΕΟΔΥ και της 6ης ΥΠΕ.

Συγκεκριμένα, αύριο Παρασκευή (8 Ιανουαρίου) στην Κεντρική Πλατεία Ιωαννίνων (στο ρεύμα ανόδου έξω από το Διοικητήριο της Περιφέρειας) θα διενεργηθεί δωρεάν έλεγχος «μέσα από το αυτοκίνητο» κατά τις ώρες 9.00 π.μ.- 2 μ.μ.. Επισημαίνεται ότι η διενέργεια των ελέγχων θα γίνει ανεξάρτητα καιρικών συνθηκών.

Επίσης ανακοινώνεται ότι παρατείνεται επ΄ αόριστο η λήψη δειγμάτων από κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα». Ο έλεγχος είναι δωρεάν και μπορούν να προσέρχονται όλοι ανεξαιρέτως οι πολίτες που το επιθυμούν, καθώς επίσης και οι εκπαιδευτικοί ενόψει της έναρξης των μαθημάτων. Λήψεις δειγμάτων θα γίνονται καθημερινά (και την ερχόμενη Κυριακή 10 Ιανουάριου) κατά τις ώρες 8.30 π.μ. έως 3 μ.μ..

Για τη διενέργεια  των τεστ είναι απαραίτητος ο ΑΜΚΑ, ενώ ειδικά για τους ελέγχους «μέσα από αυτοκίνητο» είναι απαραίτητος και αριθμός κινητού τηλεφώνου.

Για τη μετακίνηση θα πρέπει να αποστέλλεται μήνυμα στο 13033 με τον κωδικό 1 ή να χρησιμοποιείται έγγραφη βεβαίωση επίσης με κωδικό 1 (μετάβαση για ιατρικούς λόγους).