image description

Την διαδικασία για τον καθολικό εμβολιασμού του πληθυσμού θα στηρίξει ο Δήμος Ιωαννιτών με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και μέτρα που λαμβάνει.

Ο Δήμος αφενός θέτει στη διάθεση του κράτους δομές και υποδομές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως εμβολιαστικά κέντρα και αφετέρου ξεκινά εκστρατεία ενημέρωσης για την ανάγκη του καθολικού εμβολιασμού ενώ ετοιμάζει δίκτυο για την μεταφορά κατοίκων στους χώρους εμβολιασμού στην περίπτωση που δεν μπορούν να μετακινηθούν.

Ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ στη διάρκεια συνέντευξης τύπου τόνισε ότι ο Δήμος από την αρχή της πανδημίας βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας και τώρα θα στηρίξει και θα συμβάλλει με κάθε τρόπο τον καθολικό εμβολιασμό.

«Η διαχείριση της πανδημίας αποτέλεσε και αποτελεί πρόκληση για τη δημοτική αρχή. Ο καθολικός εμβολιασμός είναι η μοναδική διέξοδος από την υγειονομική κρίση και τις καταστροφικές της συνέπειες.

Η Δημοτική μας Αρχή όλο αυτό το χρονικό διάστημα προσπάθησε να ανταποκριθεί στις περιστάσεις με 2 πακέτα μέτρων υποστήριξης όσων έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα, με τη μείωση και τον εξορθολογισμό των δημοτικών τελών, με την ενεργοποίηση όλων των κοινωνικών δομών και την υποστήριξη των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη, με την πολύπλευρη ενημέρωση και στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων , με τη διαρκή και έγκυρη ενημέρωση όλων των δημοτών.

Σήμερα συμμετέχουμε στην προσπάθεια του καθολικού εμβολιασμού των συμπολιτών μας με όλα τα διαθέσιμα μέσα.

Ήδη έχουμε δημιουργήσει Επιτροπή με όλους τους φορείς και τα νομικά πρόσωπα του Δήμου και έχουμε σχεδιάσει τις δράσεις που θα υλοποιηθούν το επόμενο διάστημα», υπογράμμισε στις δηλώσεις του.

Η εντεταλμένη σύμβουλος για θέματα διαχείρισης της πανδημίας Χριστίνα Κωτσαντή υπογράμμισε ότι ο Δήμος παρακολουθεί τις εξελίξεις και είναι έτοιμος να παρέμβει όποτε και εάν χρειαστεί.

«Θέλουμε να επισημάνουμε στους συμπολίτες μας, πως η πανδημία ακόμη δεν έχει τελειώσει.

Η έναρξη των εμβολιασμών, σηματοδοτεί την αρχή του τέλους.

Η μεταβατική αυτή περίοδος απαιτεί από όλους μας την μέγιστη προσοχή και γρήγορα αντανακλαστικά.

Οφείλουμε όμως να δώσουμε και τα συγχαρητήριά μας στους συμπολίτες μας, για την, ως τώρα, καλή πορεία της πόλης μας, γιατί επέδειξαν  υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης»  υπογράμμισε η κ. Κωτσαντή.

Αναφερόμενη στις δράσεις σημείωσε ότι ο Δήμος έχει την δυνατότητα να βοηθήσει επικουρικά στον εμβολιασμό όσον αφορά διαθέσιμους χώρους και νοσηλευτικό προσωπικό

-Η τηλεφωνική γραμμή στο ΚΕΠ Υγείας θα δίνει  απαντήσεις σε ερωτήματα συμπολιτών.

-Ξεκίνησε εβδομαδιαία εκπομπή στο Δημοτικό Ραδιόφωνο με ιατρούς ή ειδικούς επιστήμονες για ζωντανή ενημέρωση του κοινού.

-Έχοντας ως στόχο την ευαισθητοποίηση των συμπολιτών θα δημιουργηθεί ραδιοτηλεοπτικό spot και αφίσα.

Τέλος οι υπηρεσίες του Δήμου θα μπορούν προγραμματισμένα να μεταφέρουν στα εμβολιαστικά κέντρα πολίτες που έχουν προβλήματα μετακίνησης.