Ορθώς δόθηκε φάουλ στη φάση που ο Μάνος βρήκε τον Χουτεσιώτη με το πόδι του και στη συνέχεια επιτεύχθηκε γκολ από τον Άρη, παραδέχεται ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ στην ανάλυση των φάσεων της 15ης και 16ης αγωνιστικής.

Μάλιστα στην ανάλυση που κάνουν στο VAR ακούγεται ο Διαμαντόπουλος να ρωτάει τον Τσαγκαράκη αν «σου διαμαρτύρονται για φάουλ στον τερματοφύλακα» και στη συνέχεια του συστήνει να πάει να δει και ο ίδιος στο μόνιτορ τη φάση, γιατί μετά το διώξιμο από τον Χουτεσιώτη υπάρχει επαφή.

Από τους διαλόγους του VAR καταρρίπτεται και το επιχείρημα του Άρη ότι δεν λειτουργούσαν οι κάμερες πίσω από την εστία, λόγω της βροχής!

Ο Κλάτενμπεργκ αναφέρει ότι σωστά ακυρώθηκε το γκολ, γιατί ακόμα κι αν ο Μάνος προσπάθησε να αποφύγει την επαφή, αυτή πραγματοποιήθηκε με το πόδι του στο κεφάλι του τερματοφύλακα, επηρεάζοντάς τον αρνητικά στο να σηκωθεί ξανά και να αντιδράσει για να επιχειρήσει να αποκρούσει.

Δεν σχολιάστηκε η φάση του υποτιθέμενου χεριού του Εραμούσπε, αφού η φάση είναι καθαρή και δεν υπάρχει κανένα χέρι, όπως φαντασιώνονται οι «κίτρινοι».

 

Η φάση στο 12’:07’ ‘