Κλειστή παραμένει η παιδική χαρά του Κουραμπά, παρά τη δέσμευση της δημοτικής αρχής, ότι θα άνοιγε από την προηγούμενη εβδομάδα. Η παράταξη του κ. Γκόντα επιτίθεται στον Δήμαρχο κατηγορώντας τον για αναξιοπιστία, ενώ επισημαίνει και τη μη ένταξη του Δήμου στο πρόγραμμα ELENA για την αντικατάσταση των λαμπτήρων φωτισμού με λαμπτήρες LED.

Αναλυτικά:

“Η κατ’ επάγγελμα πλέον αναξιόπιστη Δημοτική  Αρχή, για μια ακόμη φορά ακόμη δεν κρατά το λόγο της σε ότι έχει να κάνει με έργα και χρονοδιαγράμματα.. Κι αυτή τη φορά έχει να κάνει με την λειτουργία της παιδικής χαράς  στον «Κουραμπά», η οποία εξακολουθεί να παραμένει κλειστή.

Σε ερώτηση του επικεφαλής της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ κ. Ν. Γκόντα στη συνεδρίαση του Δ.Σ της 15/6/2016 σχετική με την χρονοδιάγραμμα λειτουργίας της,  δημόσια τόσο ο Πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ κ. Φ. Τσουμάνης όσο και ο Δήμαρχος κ. Θ.Μπέγκας δεσμεύτηκαν ότι την επόμενη μέρα 16-06-16 είχε προγραμματιστεί και είχε προεξοφληθεί η παράδοση της παιδικής χαράς επικρίνοντας μάλιστα την μείζονα αντιπολίτευση  για την επιμονή της.

Πέρασαν ήδη αρκετές ημέρες και οι δεσμεύσεις της Δημοτικής Αρχής αποδείχτηκαν φρούδες, καθιστώντας την για μια ακόμη φορά  αναξιόπιστη και μάλιστα στα Γιαννιωτόπουλα,  που  εξακολουθούν να στερούνται ενός  σύγχρονου τόπου αναψυχής τους, που η κατασκευή της είχε δρομολογηθεί επί των ημερών της παράταξής μας, χωρίς να δίνονται πειστικές εξηγήσεις από την Δημοτική Αρχή και τον ίδιο τον Δήμαρχο και χωρίς μέχρι τώρα να έχει εξασφαλιστεί η παράδοση από τις αρμόδιες υπηρεσίες τη Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Εδώ ταιριάζει το τραγούδι «Πως να κρυφτείς από τα παιδιά ! Έτσι κι αλλιώς τα ξέρουν όλα» κ. Δήμαρχε!

Παρακαλείται η δημοτική αρχή πάραυτα, να δώσει  στην δημοσιότητα ολόκληρο τον φάκελο της παιδικής χαράς στον ΚΟΥΡΑΜΠΑ, έτσι ώστε οι Γιαννιώτες να πληροφορηθούν τα αίτια της καθυστέρησης λειτουργίας της,  εδώ και 18 μήνες περίπου.

Για ένα ακόμη ζήτημα για το οποίο πρέπει να απολογηθεί η δημοτική αρχή, είναι η παράληψή της η αδυναμία της να εντάξει τον δήμο Ιωαννιτών στο πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας ELENA .Ενώ όλοι οι δήμοι της περιφέρειας Ηπείρου έχουν ενταχθεί στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, που έχει να κάνει με την εξοικονόμηση ενέργειας, το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, ο δήμος Ιωαννιτών δυστυχώς  στερείται, με ευθύνη της δημοτικής αρχής, αυτού του σημαντικού αγαθού.  Να σημειωθεί ότι  το πρόγραμμα αφορούσε την αντικατάσταση των υφιστάμενων λαμπτήρων, με λαμπτήρες LED και με κεντρικό σύστημα τηλεδιαχείρισης, κάτι που μειώνει το κόστος λειτουργίας του ηλεκτροφωτισμού του δήμου μας και κατ’ επέκταση την επιβάρυνση των δημοτικών τελών των συμπολιτών μας”.