Τη δέσμευση του Υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη ότι το ένα κλειστό γυμναστήριο του Ελληνικού θα μεταφερθεί στα Γιάννενα, άκουσε για πρώτη φορά με τα αυτιά του… ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Μωυσής Ελισάφ.

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, στο Υπουργείο Ανάπτυξης, παρόντος του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλ. Καχριμάνη, οι δύο τοπικοί άρχοντες είχαν μια εκτενή συζήτηση για διάφορα θέματα με τον Υπουργό Ανάπτυξης.

Ένα από τα θέματα που τέθηκαν στη συζήτηση και που έβγαλε ουσιαστικά είδηση, ήταν και η υπόθεση του κλειστού γυμναστηρίου που έχει τάξει στον Περιφερειάρχη προφορικά εδώ και καιρό, ο Άδωνις Γεωργιάδης. Για πρώτη φορά, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων άκουσε τον Υπουργό Ανάπτυξης να λέει ότι το θέμα είναι κλεισμένο και ότι το επόμενο διάστημα, αφού ξεπεραστούν και τα τελευταία γραφειοκρατικά εμπόδια, το προκάτ κλειστό θα μετεγκατασταθεί στα Γιάννενα.

Η συζήτηση για τη μεταφορά στα Γιάννενα του ενός από τα προκάτ κλειστά γυμναστήρια του Ελληνικού, μετράει ήδη περισσότερο από ένα χρόνο. Ήταν Νοέμβριος του 2019 όταν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου για πρώτη φορά μετέφερε δημόσια την υπόσχεση του Υπουργού Ανάπτυξης για τη παραχώρηση στα Γιάννενα του κλειστού γυμναστηρίου της καλαθοσφαίρισης.

Αυτό στην πορεία άλλαξε και στη συνέχεια, το καλοκαίρι του 2020, ο Περιφερειάρχης έκανε γνωστό πως η συμφωνία αφορά το κλειστό της ξιφασκίας και όχι του μπάσκετ που είναι μικρότερο γήπεδο και συγκεκριμένα, χωρητικότητας 4000 θεατών και που μπορεί ωστόσο να αξιοποιηθεί και με διαφορετικό τρόπο.

Τον περασμένο Ιούνιο με δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης είχε μιλήσει οριστική συμφωνία για τη μεταφορά του προκάτ κλειστού γυμναστηρίου της ξιφασκίας από το Ελληνικό, πέρασε όμως, ακόμα μισός χρόνος και την Πέμπτη, άκουσε για πρώτη φορά δια ζώσης από τα χείλη του Υπουργού, τη σχετική υπόσχεση και ο Δήμαρχος Ιωαννίνων. Ο Υπουργός μίλησε για κάποια τελευταία γραφειοκρατικά εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν και ανέλαβε τη δέσμευση ότι εντός των επομένων ημερών θα ολοκληρωθεί η παραχώρηση. Δεν έγινε κουβέντα πάντως, για τις λεπτομέρειες της διαδικασίας, για το κόστος της μεταφοράς, για το χρόνο που θα απαιτήσει κτλ. Όταν είναι έτοιμος ο Υπουργός Ανάπτυξης θα κάνει τις σχετικές ανακοινώσεις.

 

Για το μεγάλο δακτύλιο

Η επίσκεψη στο Υπουργείο Ανάπτυξης έγινε με την ευκαιρία της παρουσίας του Δημάρχου και του Περιφερειάρχη Ηπείρου στην Αθήνα, όπου είχαν ακόμα μια συνάντηση με έναν άλλο Υπουργό.

Η συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών Καραμανλή προηγήθηκε αυτής με τον Άδωνι Γεωργιάδη και οι δύο τοπικοί παράγοντες ζήτησαν από τον Υπουργό Υποδομών να παρέμβει ώστε να ξεκολλήσει ο δρόμος Βογιάννου – Πανηπειρωτικό και να πάρει το δρόμο της δημοπράτησης.

Ζητήθηκε από τον κ. Καραμανλή μια ρύθμιση για το μεγάλο δακτύλιο της πόλης, ώστε ο Δήμος Ιωαννιτών να προχωρήσει στη δημοπράτηση του έργου, καθώς τα δικαστήρια δε λειτουργούν και η τιμή μονάδος απαλλοτρίωσης για τις εκτάσεις που θα χρησιμοποιηθούν στην κατασκευή του δρόμου, δε μπορεί να αποφασιστεί. Από τον περασμένο Ιούλιο έχουν υπάρξει τρεις αναβολές και το έργο έχει φτάσει σε οριακό σημείο κινδυνεύοντας αν χάσει τη χρηματοδότηση.

Τέλος, στη συνάντηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης έγινε συζήτηση εφ’ όλης της ύλης για τα μέτρα της κυβέρνησης για την πανδημία και το σταδιακό άνοιγμα του λιανεμπορίου, με τον Υπουργό να προαναγγέλλει ουσιαστικά πως η Επιτροπή των λοιωξιολόγων την Παρασκευή θα δώσει το «πράσινο φως» για να ανοίξουν τα καταστήματα με «click away» και «click inside».

Πηγή: pbnews.gr