image description

Από τη στιγμή που διενεργήθηκε η κλήρωση των προκριματικών του Europa League η ιδέα που έχει «σφηνωθεί» στους οπαδούς του ΠΑΣ Γιάννινα είναι πως θα πραγματοποιήσουν το ταξίδι στη Σκανδιναβία, ευρισκόμενοι κι αυτή τη φορά στο πλευρό της ομάδας, κάνοντας πράξη το σύνθημα «δεν σ’ αφήσαμε μόνο ποτέ».

Ο πιο εύκολος τρόπος μετάβασης δεν είναι άλλος από το να ναυλωθούν πτήσεις τσάρτερ, γιατί με πτήσεις της γραμμής είναι αδύνατον να πραγματοποιηθεί κάτι αυθημερόν, καθώς θα χρειαστεί να περιπλανάται κανείς από αεροδρόμιο σε αεροδρόμιο. Έτσι το μέλημα των οργανωμένων είναι να δουν τι ενδιαφέρον υπάρχει για να βγουν στη συνέχεια και τα κόστη.

Αν ο ΠΑΣ ταξιδέψει στη Νορβηγία, η πτήση θα είναι ως το Όσλο και από εκεί θα χρειαστεί λεωφορείο ως το γήπεδο, μία απόσταση περίπου 70-80 χιλιομέτρων.

Το κόστος ενός ταξιδιού μονοήμερου ή διήμερου αναμένεται να κυμανθεί κοντά στα 400-600 ευρώ, ανάλογα με τις παροχές μέσα στο αεροπλάνο και το αν θα κλειστούν ξενοδοχεία.

Αν υπάρξουν και κάποιοι χορηγοί που θα βοηθήσουν τις εκδρομές οργανωμένων, το κόστος θα πέσει περαιτέρω ανάλογα με τα χρήματα που θα δοθούν.

Πάντως δεν υπάρχει ακόμα οργάνωση στο ποιος ψάχνει τι για το ταξίδι και η ΠΑΕ θα πρέπει να δει άμεσα πως θα βοηθήσει τους οπαδούς της να είναι μαζί της, ώστε η οργάνωση του ταξιδιού να είναι σωστή.

Υπάρχουν, πάντως, και οι «τρελοί» που αναζητούν τρόπο να φτάσουν οδικώς ως τη Νορβηγία ή την Φινλανδία, αλλά θα χρειαστούν πολλές μέρες να πάνε και να γυρίσουν, και εν τέλει το κόστος δεν θα διαφέρει πολύ, αφού το να περάσεις αυτοκίνητο στην Ιταλία ή από την Δανία στην Νορβηγία, θα είναι τεράστιο.