Για άλλη μια φορά ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ «έφτασε στη βρύση, αλλά νερό δεν ήπιε». Αγωνιζόμενος αυτήν τη φορά με τον Ολυμπιακό, το καλύτερο club στην Ελλάδα, έδειξε για 93 λεπτά ότι μπορούσε να πετύχει αυτό που δεν είχε καταφέρει καμία ομάδα φέτος στο στάδιο Καραϊσκάκη. Να «πάρει», χωρίς μάλιστα να δεχθεί γκολ,  τον βαθμό της ισοπαλίας. Αλλά… τελικά δεν τα κατάφερε, μιας και ο αγώνας τέλειωσε στο 95’ και αυτά τα δυο λεπτά ήταν ικανά να καταστρέψουν ό,τι απίστευτο είχε καταφέρει μέχρι εκείνη την στιγμή.

Αν ήθελε να κάνει κάποιος μια σοβαρή πρόβλεψη, πριν την έναρξη του αγώνα, τότε σίγουρα δεν θα έδινε στον ΠΑΣ καμία πιθανότητα για οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα πέραν της ήττας. Άλλωστε και μόνο οι ελλείψεις των Κρίζμαν, Παντελάκη,  Ντομίνγκεθ, Κάστρο επέτρεπαν τέτοια πρόβλεψη.

Η παρουσία όμως του AJAX καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα άλλαξε τα δεδομένα, ανησύχησε τους ανθρώπους του ΟΣΦΠ, αλλά τελικά δικαίωσε τις προβλέψεις.

Στον ΠΑΣ έμειναν για άλλη μια φορά οι εντυπώσεις που… φευ, διαρκούν μόλις λίγα 24ώρα.

Ομάδα με δομή και οργάνωση, όπως παραδέχθηκε στις δηλώσεις του ο σοβαρός προπονητής του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς, ο ΠΑΣ από την πρώτο λεπτό έδειξε ότι δεν θα έπαιζε τον ρόλο του φτωχού συγγενή στον αγώνα.

Με εξαιρετική φυσική κατάσταση,  όλοι οι ποδοσφαιριστές έδειξαν να ανταποκρίνονται στο πλάνο του προπονητή, κάτι που τους έκανε αυτομάτως και διακριθέντες.

Ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, είναι από τις  ομάδες που έχουν διδαχθεί, ελέω Γιαννίκη  το αντιπρέσινγκ. «Χάνω την μπάλα, πάω στην μπάλα» , σύστημα που εφάρμοσε πρώτος ο «πολύς» Κλοπ, πρεσάροντας ψηλά  με ουσιώδη κατοχή. Και στον αγώνα του «Καραϊσκάκη» ο AJAX  το εφάρμοσε και μάλιστα  πολύ καλά.

Όλα αυτά, όμως,  ο ΠΑΣ τα εφάρμοσε για 93΄ λεπτά,  εφ’ όσον στα υπόλοιπα εναπομείναντα 2΄ τα «γκρέμισε» όλα,  για ακόμη μια φορά (βλέπε, ΠΑΟΚ, ΒΟΛΟ, ΛΑΡΙΣΑ, ΑΕΚ, ΑΠΟΛΛΩΝΑ, ΟΦΗ),  με τα απαράδεκτα ατομικά λάθη που καθόρισαν και το αποτέλεσμα.

Όσο κι αν υπάρχει αμφισβήτηση για την απόφαση του διαιτητή, σχετικά με  τον καταλογισμό του φάουλ  από το οποίο επετεύχθη  το νικητήριο γκολ του Ολυμπιακού,  η ουσία είναι ότι αυτό προήλθε ουσιαστικά από την ακαταλαβίστικη  ενέργεια του δεξιού στόπερ του ΠΑΣ να βρεθεί στο αριστερό(!) μέρος της άμυνας και να  σπρώξει με φανερή πρόθεση τον Καμαρά, δίνοντας το δικαίωμα στον διαιτητή να σφυρίξει, σωστά ή λάθος, φάουλ. Κάτι που ο ίδιος ποδοσφαιριστής , το έχει ξανακάνει και στον αγώνα με τον ΟΦΗ και το «δις εξ αμαρτείν… ουκ ανδρός σοφού».

Προηγουμένως βέβαια ελέγχεται και η απουσία του Πίρσμαν που αδικαιολόγητα βρισκόταν στο κέντρο του γηπέδου,  όπως και του Νάουμετς, που δεν κάλυπτε αντίστοιχα την πλευρά, με αποτέλεσμα στην συνέχεια να τρέχουν ανούσια   και να μην προλαβαίνουν την «επέλαση» του Καμαρά.

Κι όλα αυτά στο 93΄!

Από εκεί και έπειτα στην εκτέλεση του φάουλ ο Εραμούσμπε δεν πήδηξε σωστά, ο Κάργας με τον Λιάσο «φύλαγαν»… τη γραμμή του τέρματος και ο νεαρός Αθανασίου δεν «τόλμησε» να βγει και να καθαρίσει τη φάση.

Και  κάπου εκεί τέλειωσε άδοξα και ο αγώνας, ο υπερπολύτιμος βαθμός «πέταξε», η προσπάθεια μηδενίστηκε.  Χάθηκε η ευκαιρία να μιλάει όλη η Ελλάδα για τον ΠΑΣ, ενώ  τα μισά ποδοσφαιρικά Γιάννινα , το ίδιο βράδυ, δεν κοιμήθηκαν από την στεναχώρια  τους.

Τι έμεινε;

Καλές εντυπώσεις.

Τι δεν έμεινε;

Βαθμοί.

Τι κερδήθηκε;

Κάποιοι ποδοσφαιριστές για μια ακόμη φορά άκουσαν  διθυραμβικές κριτικές,

Τι χάθηκε;

Η ομάδα και ο κόουτς δεν πήραν το μοναδικό που αξίζει και τους καθιερώνει. Το θετικό αποτέλεσμα.

Από τους ποδοσφαιριστές …Ο Χουτεσιώτης στην έξοδο που απέφερε και το πέναλτι  δεν ήταν καλός, αλλά στην απόκρουση  απέναντι στον μεγάλο Βαλμπενουά εντυπωσιακός και διόρθωσε την κακή του στιγμή.

Ο Αθανασίου έδειξε ότι μπορεί να σταθεί ικανοποιητικά σε συνθήκες αγώνα υψηλού επιπέδου. Η απειρία του, του στέρησε την ευκαιρία να ολοκληρώσει τον αγώνα χωρίς να δεχθεί γκολ, καλύπτοντας τα λάθη των Κάργα , Εραμούσμπε στο γκολ και να ανακηρυχτεί το πρόσωπο της αγωνιστικής. Το μέλλον είναι μπροστά του και η δουλειά που γίνεται και τον εξελίσσει είναι φανερή, αλλά ακόμη είναι στην αρχή. Δουλειά και όχι …δηλώσεις ετοιμότητας,  είναι το μόνο που πρέπει να τον απασχολεί.

Ο Σάλιακας «έχασε» τον Μασούρα σε καίριες στιγμές.

Οι  Εραμούμπε και Κάργας, καλοί μέχρι την φάση του γκολ, την κρίσιμη στιγμή απόντες, όπως και ο Πίρσμαν που για την εμπειρία του δεν δικαιολογείται η απουσία του από την άμυνα στην αντεπίθεση του ΟΣΦΠ, ειδικά 2 λεπτά πριν την λήξη.

Ο Λιάσος ήταν ο καλύτερος στο πλάνο που ακολούθησε η ομάδα όπως και ο Σιόντης. Είναι παίχτες που κάνουν πολύ καλά την δουλειά που τους ανατίθεται. Ο Καρτάλης βοήθησε, ο Μπρένερ είχε διάθεση να προσφέρει,  ό,τι μπορούσε έκανε,  ενώ οι Λεο και Παμλίδης δεν απασχόλησαν. Ο Νάουμετς παίρνει συνεχώς ευκαιρίες αλλά δεν τις εκμεταλλεύεται, ενώ ο Ελευθεριάδης προσπάθησε και ο Πανουργιάς αυτή την φορά δεν κατάφερε να βοηθήσει.

Υ.Γ1. Τίποτε δεν προσφέρουν στην ομάδα οι δηλώσεις των ποδοσφαιριστών περί …αδικίας μετά από κάθε άσχημο αποτέλεσμα . Ανούσια,  από μόνοι τους,  δημιουργούν άλλοθι που τους επιτρέπει να μην κάνουν την αυτοκριτική τους. Η ομάδα χάνει από ατομικά λάθη που επαναλαμβάνονται. Αν δεν τα βελτιώσουν και δεν συνειδητοποιήσουν το επίπεδο, αλλά και τις απαιτήσεις της ομάδας που αγωνίζονται, η αποτυχία είναι προ των «πυλών» και αυτό θα είναι πραγματικά κρίμα,  αν συμβεί, σύμφωνα πάντα με τις μεγαλύτερες δυνατότητες που φαίνεται ότι  έχουν,  σε σύγκριση με αρκετές αντίπαλες ομάδες της κατηγορίας.