image description

Όταν πριν από …μερικές δεκάδες χρόνια, ο αείμνηστος Αλέκος Κιτσάκης,  έγραφε, μεταξύ άλλων, στoυς  στίχους του καθιερωμένου ύμνου το «…ΠΑΣ- ΠΑΣ- ΠΑΣ και σίγουρα θα ΠΑΣ,  στην Α εθνική , ομάδα θρυλική…) δεν του είχε περάσει  καν από το μυαλό  ότι κάποια στιγμή θα τον μετέτρεπε, προ δεκαετίας,  σε «…σίγουρα θα ΠΑΣ και στην Ευρώπη ομάδα Θρυλική…».   Και σίγουρα, σήμερα, θα καμάρωνε γι’ αυτή την επιβεβαίωση της «προφητείας» του,  που τόσο μοναδικά τραγούδησε και που η μουσική του στολίζει  κάθε αγώνα του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ τους «Ζωσιμάδες».

Όπως σίγουρα θα καμάρωναν και τόσοι άλλοι που δεν είναι πλέον κοντά μας αλλά έζησαν και στήριξαν την ομάδα σε χαρές και λύπες… όμως  δεν πρόλαβαν την μέγιστη, για την ώρα, διάκριση… Δεν αναφέρω τα  ονόματά τους…είναι τόσοι πολλοί πλέον, που σίγουρα θα ξεχνούσα κάποιον και θα ήταν άδικο.

Όπως καμαρώνουν κι όλοι όσοι είναι πάντα κοντά στην ομάδα,  προσφέροντας έστω και την παρουσία τους στους αγώνες,  αλλά και όλοι όσοι , έστω και από μακριά,  παρακολουθούν την ομάδα και χαίρονται να λένε ότι είναι από τα Γιάννινα και ….είναι ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ!

Η έξοδος της ομάδας στην Ευρώπη δεν δικαιώνει απλά τον πρόεδρο, το τεχνικό επιτελείο, τους ποδοσφαιριστές, τους πιστούς οπαδούς. Δικαιώνει πρωτίστως το Ελληνικό ποδόσφαιρο και σώζει την όποια αξιοπιστία μπορεί να έχει, δίνοντας ελπίδα στην ισοτιμία και την δικαιοσύνη που πρέπει να είναι οι αρχές της λειτουργίας του.

Βέβαια η έξοδος του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, δυστυχώς για το Ελληνικό ποδόσφαιρο,  δεν σώζει,  αλλά αντιθέτως πλήττει το γόητρο της Ε.Π.Ο , που ενώ όλη η Ευρώπη γνώριζε ότι δεν θα μπορούσε να συμμετάσχει ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ  στο Europa league και μάλιστα έγινε και η κλήρωση με το όνομα του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ στην θέση του , αυτή … «αγρόν ηγόραζε»,  κατά την λαϊκή ρήση , μη μπαίνοντας καν στον κόπο κάποιας ενημερωτικής ανακοίνωσης. Γιατί επεξηγηματικής,  δεν τίθεται καν  θέμα να υπάρξει.  Όπως δεν υπήρξε και με την σκανδαλώδη αδειοδότηση του ΟΦΗ,  που τόσο γρήγορα ξεχάσθηκε και πέρασε απαρατήρητη!

Εφ όσον υπήρχε έστω και μια υπόνοια ευθιξίας κάποιοι θα έπρεπε ήδη να είχαν παραιτηθεί,  αλλά και από κάποιους άλλους να ζητηθούν ευθύνες…όμως ποιος να ευαισθητοποιηθεί γι’ αυτές.

Ο «λαλίστατος»  γενικότερα,  κος Κοντονής στην προκειμένη περίπτωση μήπως δεν θα έπρεπε απλά …να σιωπά;

Η επιτυχία της εξόδου του ΠΑΣ  ΓΙΑΝΝΙΝΑ στην Ευρώπη σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας εποχής,  που εφ όσον οι ιθύνοντες διαχειριστούν σωστά, μόνο οφέλη μπορεί να επιφέρει, τόσο στην ομάδα, όσο και στην περιοχή της Ηπείρου γενικότερα. Οφέλη οικονομικά, μιας και είναι καιρός πλέον αυτό το περίφημο «μαγαζί γωνία»  να αξιοποιηθεί και με την ευρωπαϊκή βούλα,  αλλά και οπαδικά,  μιας και μια νέα φουρνιά οπαδών θα γεννηθεί μέσα από την τεράστια αυτή επιτυχία και η ομάδα θα αποτελέσει ξανά το σημείο αναφοράς για την πόλη.

Βέβαια ακόμη AJAX, σε κανένα επίπεδο,  δεν γίναμε κι όπως σεμνά και ταπεινά τονίζει ο υπέροχος άνθρωπος και προπονητής  Πετράκης,  χρειάζεται ακόμη πολύ δουλειά, αλλά οι βάσεις είναι στέρεες και έχουν φροντίσει πολλοί γι αυτό…

Αυτή την εποχή η ομάδα χρειάζεται περισσότερο από κάθε φορά την βοήθεια όλων ώστε να παραμείνει ψηλά και τώρα υπάρχει ένας καλός λόγος να ασχοληθούν όλοι μαζί της,  από ευχαρίστηση αυτή την φορά και όχι από ανάγκη, όπως κατά το παρελθόν,  για κάποιους εράνους που απλά σώζαν από την καταστροφή,  όμως το μέλλον παρέμεινε αβέβαιο. Τώρα η ομάδα μπορεί να κάνει το άλμα, τώρα είναι η ιστορική ευκαιρία γι αυτό, ας μην χαθεί…

Όσον αφορά την κλήρωση, προβλέψεις σε αυτό το επίπεδο ομάδων δεν μπορεί να γίνουν. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ έχει πετύχει ολοκληρωτικά τον στόχο του και η συμμετοχή του σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα καταγράφεται ιστορικά και ανεξαρτήτων αποτελεσμάτων απασχολεί το πανελλήνιο. Οτιδήποτε καλύτερο καλοδεχούμενο, οτιδήποτε άλλο αδιάφορο. Άλλωστε,

έρχονται άλλες εποχές!…

Διαφημίσεις