image description

Απαντήσεις για όλα έδωσε ο Γιώργος Χριστοβασίλης στη συνέντευξη που παραχώρησε στον ΔΩΔΩΝΗ SUPER FM 104,3 και τον Μιχάλη Μερτζιανίδη. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα αναφέρθηκε στις μεταγραφές που θα γίνουν άμεσα, την έδρα που θα παιχτούν τα ευρωπαϊκά ματς, τα συναισθήματά του για την παρουσία του «Άγιαξ της Ηπείρου» στο Europa League, ενώ αποκάλυψε ότι η παε θα κινηθεί να διεκδικήσει νομικά τα διαφυγόντα κέρδη για τη συμμετοχή του Πανιωνίου στα play-offs.

Αναλυτικά:

Για τα συναισθήματά του: «Για εμένα που βρέθηκα στη Νιόν ήταν μια ξεχωριστή στιγμή. Ήμουν ο μοναδικός εκπρόσωπος της ομάδας. Με συνόδευε και ο κ. Λυσσάνδρου, αλλά στην αίθουσα της κλήρωσης μόνο ένας επιτρεπόταν. Αισθάνθηκα κάπως διαφορετικά, γιατί για πρώτη φορά ο ΠΑΣ Γιάννινα θα ακουγόταν σ’ αυτήν την αίθουσα».

Για το πώς τον αντιμετώπισαν οι άλλες ομάδες: «Υπήρξαν πάνω από 120 ομάδες, δεν είχαμε χρόνο να μιλήσουμε με όλους, αλλά ήταν έκπληξη ένας εκπρόσωπος πολωνικής ομάδας που γνώριζε έναν Πολωνό προπονητή που είχε πριν 30 χρόνια ο ΠΑΣ (σ.σ. πιθανότατα θα του αναφέρθηκε ο Λουμπάνσκι), που ούτε εγώ δεν τον θυμόμουν. Ήταν μια πολύ ευχάριστη στιγμή. Στο τέλος, βέβαια, η τύχη δεν μας ευνόησε. Πέσαμε με δύο αντιπάλους που έχουν προχωρήσει ως τα μισά του πρωταθλήματός τους και παίζουν και οι δύο σε πλαστικά γήπεδα.

Για ‘μενα το καλό είναι ότι το πρώτο παιχνίδι γίνεται στην Ελλάδα. Εμείς ήμασταν στους ισχυρούς της κλήρωσης, αλλά αυτό ήταν μόνο για το διαχωρισμό των γκρουπ και όχι για το που θα παιχτεί το πρώτο ή το δεύτερο παιχνίδι. Θα μας βοηθήσουν πιστεύω οι καιρικές συνθήκες εμάς. Απλώς εύχομαι να μην βρέχει (σ.σ. γέλια). Από εκεί και πέρα ποδόσφαιρο είναι, όλα μπορούν να συμβούν».

Για την έδρα του πρώτου ματς κι αν αυτό θα γίνει κανονικά στο “Ζωσιμάδες”: «Δεν γνωρίζουμε ακόμα. Στείλαμε κάποια χαρτιά που χρειάζονται για το γήπεδο. Το αν θα το περάσουν με έλεγχο ή χωρίς έλεγχο, θα δούμε. Πιστεύω ότι θα έρθει επιτροπή να το ελέγξει και θα αποφασίσει».

Για το λόγο που δεν έχει ανακοινώσει ούτε έχει ενημερώσει η ΕΠΟ για κάτι τον ΠΑΣ Γιάννινα: «Σήμερα άνοιξε μετά από τριήμερο. Τουλάχιστον μας ενημέρωσαν τηλεφωνικά ότι θα είμαστε στην κλήρωση του Europa League».

Για το αν θα κυνηγήσει διαφυγόντα κέρδη η ΠΑΕ από τη μη συμμετοχή της στα play-off της Super League: «Είχαμε κάνει κάποιες κινήσεις. Είναι θέμα νομικό και οπωσδήποτε θα διεκδικήσουμε ό,τι απώλεια είχαμε»!

Για τα μεταγραφικά: «Είχαμε 3 βασικές απώλειες και είμαστε σε επαφή με 3 ποδοσφαιριστές. Οι περισσότεροι απ’ αυτούς περίμεναν αν θα παίξουμε στην Ευρώπη. Είμαστε σε τελικό στάδιο και πριν την αναχώρηση για το Καρπενήσι τις βασικές θέσεις θα τις έχουμε καλύψει με καινούργιους. Είναι θέμα ημερών ή ωρών να φτάσουμε στις τελικές συνεννοήσεις. Μας πιέζει και ο χρόνος φέτος».

Για το αν υπάρχει πιθανότητα να γυρίσει ο Ίλιτς: «Τυγχάνει να βρίσκεται ακόμα στην πόλη. Έχει καταλάβει ότι έχει κάνει λάθος που δεν αποδέχτηκε την πρότασή μας. Ίσως πρέπει να αφήσουμε ένα περιθώριο μέχρι την τελευταία στιγμή. Οι πιθανότητες σήμερα είναι 10%».

Για τη φιλοσοφία της ομάδας από εδώ και πέρα: «Η ομάδα θα ακολουθήσει το ίδιο μοτίβο. Θα ενισχυθεί με αρκετούς νεαρούς, θα πάρουμε και κάποιους έμπειρους. Δεν πρέπει να παρεκκλίνουμε από τον προγραμματισμό μας, μέχρι η ομάδα να απαλλαχθεί από τα βαρίδια. Δεν πρέπει να βιαστούμε να γεμίσουμε την ομάδα με παίκτες, όπως κάναμε στο παρελθόν. Πρέπει η ομάδα να είναι οικογένεια στα αποδυτήρια και να διατηρήσει την ομοιογένεια».

Για το αν μπορεί η ομάδα να διαχειριστεί μια παρατεταμένη σεζόν, δίχως να «ξεφουσκώσει»: «Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να ενισχυθεί και με δεύτερες επιλογές το ρόστερ. Μακάρι η πορεία της Ευρώπης να κρατήσει πολύ και να κάνουμε κι άλλες προσθήκες».

Για το που θα παίξει ο ΠΑΣ αν περάσει κι άλλους γύρους: «Είχαμε κάνει μία σκέψη για Θεσσαλονίκη. Το μόνο κατάλληλο γήπεδο είναι της Τούμπας, αλλά κλείνει για 2 μήνες για έργα. Άλλο γήπεδο που να παίζουμε αύριο το πρωί, δεν υπάρχει. Η Αθήνα έχει 3 γήπεδα, Λεωφόρο, ‘Καραϊσκάκης’ και Περιστέρι. Το τελευταίο φαίνεται η πιο λογική επιλογή, γιατί είναι σε μία περιοχή με πολλούς Ηπειρώτες. Δεν είναι καλό αυτό για τους φιλάθλους των Ιωαννίνων, αλλά το δικό μας γήπεδο έχει φτάσει σε κατάσταση να θέλει πολλά. Θα περιμένουμε, πάντως, την επιτροπή να κρίνει πόσο βαριά είναι η φθορά του χρόνου στο ‘Ζωσιμάδες’. Πιστεύω ότι μπορούμε εκεί να παίξουμε το πρώτο ματς».

Για τον νέο στόχο της ομάδας: «Σιγά-σιγά πρέπει να κοιτάζουμε πιο υψηλές θέσεις και όχι την παραμονή. Τα πράγματα παίρνουν τέτοια μορφή που στα επόμενα 2-3 χρόνια θα μειωθούν οι ομάδες στη Super League».

Για το αν υπάρχει ενδιαφερόμενο κανάλι να δείξει τα ευρωπαϊκά ματς του ΠΑΣ: «Ξέρουμε περίπου τι επικρατεί στην αγορά, τις επόμενες μέρες θα γνωρίζουμε».

Για το αν υπάρχει άγχος: «Υπάρχει, γιατί είμαστε λίγοι και πρέπει να αντεπεξέλθουμε σε πολλά. Σήμερα ασχολούμαστε με ένα σωρό έντυπα».

ΧΡΙΣΤΟΒΑΣΙΛΗΣ ΣΤΟΝ ΔΩΔΩΝΗ SUPER FM ΓΙΑ ΤΗ… από super-fm