image description

ΤΗΡΟΥΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΛΟΓΙΩΝ, αυτό το ισόπαλο 2-2 με τον Ατρόμητο είναι πολύ μεγάλη επιτυχία για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ας ακούγεται κάπως περίεργα αυτό το… «επιτυχία», γιατί η αλήθεια είναι ότι ούτε σούπερ εμφάνιση είδαμε ούτε κάποιο ταλέντο μας πέταξε τα μάτια έξω. Ωστόσο, είδαμε παιδιά που έπαιζαν πρώτη φορά μεταξύ τους να στέκονται καλά τακτικά, να βγαίνει η ομαδική δουλειά στο γήπεδο και να μην εγκαταλείπουν τη μάχη ακόμα και όταν όλα πήγαιναν στραβά (σ.σ. θυμάστε πολλά παιχνίδια με τον ΠΑΣ να κάνει ανατροπή ή να ισοφαρίζει δύο φορές;). Αυτό σημαίνει ότι όταν ο κόουτς χρειαστεί να πάρει κομμάτια απ’ αυτό το «εφεδρικό» παζλ για να τα βάλει στο μεγάλο, κάπου θα βρει να τα κολλήσει.

Για να αντιληφθούμε το μέγεθος αυτού που αποκαλέσαμε «επιτυχία», ας λάβουμε υπόψη μας ότι ο ΠΑΣ έπαιζε ως επί το πλείστον με παιδιά που είτε αγωνίστηκαν πρώτη φορά βασικοί είτε είχαν ελάχιστο χρόνο συμμετοχής. Παρ’ όλα αυτά κόντραραν μία ομάδα που έπαιζε σχεδόν «κομπλέ». Με 7 παίκτες που είχαν αγωνιστεί με την ΑΕΚ κατέβηκε ο Ατρόμητος και ο Κάναντι συμπλήρωσε άλλους 4 χωρίς να αλλάζει δραματικά η ποιότητα της ομάδας του. Αντιθέτως για τον Γιαννίκη ήταν μεγάλη η πρόκληση να εμπιστευθεί παιδιά που δεν παίζουν συχνά, αλλά έδειξε ότι πιστεύει στο ταλέντο τους, αλλά και στη δική του δουλειά.

Να ανοίξουμε και λίγο περισσότερο το… πλάνο για να γίνει πιο κατανοητό τι έκανε χθες το βράδυ ο ΠΑΣ; Είθισται, λοιπόν, όλοι οι προπονητές να αλλάζουν τη μισή ή όλη την ενδεκάδα στο κύπελλο για να ξεκουράζουν τους παίκτες τους. Αυτές οι αλλαγές, λοιπόν, έφεραν 5 «καθαρές» νίκες σε Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Άρη και Βόλο και σχεδόν βέβαιους αποκλεισμούς στους αντιπάλους τους, που δεν είχαν το ανάλογο βάθος πάγκου. Αντιθέτως, το δικό μας αποτέλεσμα είναι το μοναδικό που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόκρισης και στους δύο, γιατί οι «ρεζέρβες» του ΠΑΣ αποδείχτηκαν ότι μπορούν να ανταποκριθούν.

Το ακόμα πιο σημαντικό στοιχείο αυτής της υπερπροσπάθειας είναι ότι εν τέλει ο ΠΑΣ ήταν αυτός που έκλεψε τις εντυπώσεις σ’ αυτό το ματς. Δύο φορές ισοφάρισε και άλλες δύο φορές θα μπορούσε να είχε πάρει προβάδισμα στο σκορ με το απίθανο τετ-α-τετ του Ελευθεριάδη και το πλασέ του Λέο που έσωσε πάνω στη γραμμή ο Γούτας. Ο Ατρόμητος, πλην των στατικών φάσεων, δεν έφτιαξε μία φάση της προκοπής. Οι στατικές φάσεις, πάντως, είναι ένα θεματάκι που πρέπει να το δει η ομάδα γιατί δέχεται συχνά γκολ ή δεύτερες επιθέσεις.

Παρ’ όλα αυτά, μένει ως παρακαταθήκη αυτή η εμφάνιση. Ο κόουτς κρατάει αυτά που μπορεί, είδε ποιοι αξίζουν περισσότερες ευκαιρίες ή έχουν πάρει περισσότερες απ’ ό,τι τους αναλογούσαν και μαζί με τις μεταγραφές που έγιναν και ενδεχομένως με μία ακόμα που θα γίνει, πάμε να σώσουμε αυτή τη χρονιά στο πρωτάθλημα. Είναι μία μεταβατική σεζόν καί λόγω covid καί λόγω του χαρακτηρισμού «νεοφώτιστος» που μας έχει αποδοθεί, οπότε ας ξεμπερδεύουμε με το άγχος για φέτος, ώστε να γίνει ένας επανασχεδιασμός το καλοκαίρι και να τεθούν ισχυρές βάσεις για το μέλλον.

Υ.Γ.: Από τα πολλά καλά λόγια το ματιάσαμε το γήπεδο. Μετά από 3 ματς σε βροχή οι φθορές πλέον είναι πολύ μεγάλες και την Κυριακή ακολουθεί κι άλλο ματς με βροχή.

Υ.Γ.2: Ντεμπούτο για Μιλιντσεάνου χθες. Μπορεί να μην καταλάβαμε πολλά, αλλά σαν κορμί «γεμίζει» το μάτι. Μάλιστα 1-2 φορές ήταν κοντά στη φάση για να εκμεταλλευτεί το λάθος της άμυνας του Ατρομήτου, κάτι που δείχνει αντίληψη της φάσης. Για να δούμε τι θα δούμε από τον Μολδαβό.

Υ.Γ.3: Ο «σβούρας» Ελευθεριάδης σκόραρε κι έδωσε ασίστ που αν την έδινε ο Φορτούνης τα πρωτοσέλιδα θα είχαν γεμίσει με KF7. ΧΕ9 ρε…

Υ.Γ.4: «Έχουμε την ίδια φιλοσοφία και το ίδιο σκεπτικό οι δύο ομάδες», είπε ο Κάναντι, «ομάδα με δομή», είχε πει ο Μάρτινς. Το έχετε προσέξει ότι οι τοπ προπονητές μιλάνε για τον ΠΑΣ και το πλάνο του προπονητή του, ενώ οι «φιλόσοφοι» της σχολής Μπατάκη το ρίχνουν στα γήπεδα, στον καιρό και στην ατυχία;