image description

Ο ΠΑΣ Γιάννινα συνεχίζει να μην παίρνει αποτελέσματα στην έδρα του, συνεχίζει να μη σκοράρει και το ακόμα χειρότερο, συνεχίζει να προσφέρει ως δώρο τα γκολ στους αντιπάλους του κάτι που επαναλήφθηκε και σήμερα με τον Βόλο από τον οποίο ηττήθηκε με 0-1. Και όσο αυτή η κατάσταση συνεχίζεται, τόσο πιο δύσκολο θα είναι να αναπνεύσει βαθμολογικά, τη στιγμή που τα ματς είναι συνεχόμενα και δεν υπάρχουν περιθώρια λαθών και χαλάρωσης.

Δυστυχώς για 8η φορά σήμερα οι αμυντικοί των «κυανόλευκων» έστησαν αντίπαλό τους στην άσπρη βούλα για πέναλτι και από εκεί και πέρα σ’ ένα γήπεδο που είχε γίνει βούρκος από τις ασταμάτητες βροχές αυτού του μήνα, ήταν πολύ δύσκολο να αντιδράσει και να ισοφαρίσει το γκολ του 13′ από τον Δουβίκα. Μάλιστα όσο περνούσαν τα λεπτά και βάραινε κι άλλο το γήπεδο από το νερό και τη λάσπη, ερχόταν και η νευρικότητα, αλλά και οι κάκιστες εκτελέσεις πάμπολλων στατικών φάσεων, που δεν επέτρεπαν στην ομάδα να πάρει ψυχολογία και να πιστέψει ότι μπορεί να κάνει την ανατροπή.

Το ματς ξεκίνησε με τον ΠΑΣ να έχει μια σχετική πρωτοβουλία των κινήσεων και μάλιστα στο 10′ πέτυχε ένα γκολ με τον Παμλίδη, το οποίο ακυρώθηκε καθώς οριακά ο επιθετικός του ΠΑΣ ήταν εκτεθειμένος.

Όμως στο 13′ ήρθε μία αδιανόητη ασυνεννοησία μεταξύ Ελευθεριάδη και Εραμούσπε. Ο πρώτος γύρισε την μπάλα με δύναμη πίσω στον Εραμούσπε που ήταν έξω από την περιοχή, ο Αργεντίνος άνοιξε πολύ το κοντρόλ και ο Μπαρτόλο επωφελήθηκε και μπήκε στην περιοχή μόνος του, με τον Εραμούσπε να κάνει τάκλιν και να βρίσκει πόδια. Ο Γκορτσίλας σφύριξε αμέσως το πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Δουβίκας.

Όπως ήταν λογικό, ο Αργύρης Γιαννίκης ανέβασε ψηλά την ομάδα του για να πιέσει τον αντίπαλο, ενώ ο Βόλος οχυρώθηκε καλά στα μετόπισθεν, έπαιξε πολύ ψυχωμένα και συγκεντρωμένα και απέφυγε τα εύκολα λάθη. Η ομάδα του Άνχελ Λόπεθ δεν απέφυγε, όμως, και το σκληρό παιχνίδι, με τον Γκορτσίλα να μοιράζει 7 κίτρινες και να σφυρίζει 22 φάουλ εις βάρος του Βόλου. Όμως όλες οι εκετέσεις φάουλ, συν τα 5 κόρνερ, συν τα 37 γεμίσματα που είναι πολύ σπάνιος αριθμός για τον ΠΑΣ,  σπαταλήθηκαν τις περισσότερες φορές, αφού όλες κι όλες οι “κυανόλευκοι” είχαν 4 καλές στιγμές με 2 κεφαλιές των Κάργα και Πίρσμαν στο α’ μέρος και 2 κεφαλιές του Λιάσου στο β’ ημίχρονο.

Νευρικός και αγχωμένος, αλλά και μ’ έναν αγωνιστικό χώρο που δεν βοηθούσε τον επιτιθέμενο, ο ΠΑΣ σε όλο το β’ ημίχρονο ήταν κατασκηνωμένος έξω από την περιοχή του Βόλου, αλλά δεν βρήκε το γκολ ούτε με τις τρεις γρήγορες αλλαγές που έγιναν στο 46′ ούτε με τον Μιλιντσεάνου που μπήκε στο 70′.

Το ματς αφήνει σίγουρα πικρία για το πως χάθηκε έστω η ισοπαλία, αφού ο αντίπαλος πέρασε δύο φορές σε 90 λεπτά το κέντρο, όταν πήρε δώρο το πέναλτι και σε μία αντεπίθεση με τον Δουβίκα (35′) όπου το σουτ του επιθετικού του Βόλου βρήκε στην αριστερή ρίζα της δοκού του Χουτεσιώτη.

Τα δώρα πρέπει να κοπούν, η κατάσταση αυτή είναι αδιανόητη για επαγγελματίες παίκτες. Δεν γίνεται κάθε αγωνιστική να υπάρχει κι ένα γκολ από λάθος αντίδραση κάποιου αμυντικού. Οχτώ πέναλτι, τρεις αποβολές, ήττες εντός έδρας, ακυρώνουν ό,τι καλό χτίζεται σε επίπεδο εντυπώσεων σε όλη την υπόλοιπη διάρκεια των παιχνιδιών. Σαφώς και θα έπρεπε η ομάδα να ενισχυθεί μεταγραφικά, αλλά τουλάχιστον τα εύκολα λάθη πρέπει να αποφεύγονται

Δεν υπάρχει καιρός για άλλες πικρίες, η ομάδα την Τετάρτη θα πάει στο ΟΑΚΑ και θα πρέπει να ματώσει για την έκπληξη. Από εδώ και πέρα κάθε βαθμός θα είναι πολύτιμος.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων

ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Χουτεσιώτης, Παντελάκης, Πίρσμαν, Εραμούσπε (46’ Λιάσος), Σάλιακας (87’ Νάουμετς), Κάργας, Σιόντης (71’ Μιλιντσεάνου), Καρταλής, Ελευθεριάδης (46’ Μπρένερ), Παμλίδης (46’ Λέο), Κρίζμαν.

Βόλος (Ανχέλ Λόπεθ): Κλέιμαν, Τέκιο (56’ Ντεντάκης), Μήτογλου, Γκρίλο, Φεράρι, Ριένστρα, Τσοκάνης, Ρενάτο (56’ Περέα), Μπαρτόλο (78’ Σάντσες), Μαρτίνες (66’ Κιάκος), Δουβίκας.