image description

Δύο φορές έχασε στις καθυστερήσεις τη δυνατότητα ο ΠΑΣ Γιάννινα να πανηγυρίσει θετικά αποτελέσματα μέσα σε Τούμπα ή «Καραϊσκάκης», τα οποία θα έκαναν αίσθηση στην ποδοσφαιρική Ελλάδα! Έτσι, λοιπόν, σήμερα (17:15) κόντρα στην ΑΕΚ θα επιδιώξει να είναι η τρίτη… και τυχερή προσπάθεια υπέρβασης από άποψη αποτελέσματος, που συν τοις άλλοις θα τον βοηθήσει καί ψυχολογικά –εκτός από βαθμολογικά- για τη συνέχεια.

Μόνο εύκολο, πάντως, δεν μπορεί να θεωρηθεί το αποψινό έργο της ομάδας του Αργύρη Γιαννίκη. Κι αυτό γιατί η ΑΕΚ διανύει μία καλή αγωνιστική περίοδο μετά την έλευση Χιμένεθ, την ίδια ώρα που ο ΠΑΣ αγνοεί τη νίκη από τις 6 Δεκεμβρίου (2-0 τη Λαμία), ενώ έχει να σκοράρει από το ματς με τον Απόλλωνα Σμύρνης, καθώς στα επόμενα με ΑΕΛ, Άρη, Ολυμπιακό και Βόλο έμεινε στο μηδέν.  Αν προσθέσουμε και την κούραση από τα συνεχόμενα ματς σε λασπωμένους αγωνιστικούς χώρους, τότε το πράγμα γίνεται και ακόμα πιο δύσκολο.

Όμως το ποδόσφαιρο εμπεριέχει πάντα και το απρόβλεπτο, ειδικά όταν η μία ομάδα, όπως σήμερα ο ΠΑΣ Γιάννινα, παίζει χωρίς να έχει κάτι να χάσει. Οπότε το «άγχος» είναι στην πλευρά των γηπεδούχων που θέλουν τη νίκη για να παραμείνουν σε τροχιά τίτλου, ειδικά από τη στιγμή που η αγωνιστική περιλαμβάνει και ντέρμπι Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ σήμερα στις 19:30.

Με τρεις απουσίες ο ΠΑΣ

Τρεις απουσίες θα έχει σήμερα ο Αργύρης Γιαννίκης. Ο Εραμούσπε συμπλήρωσε 4 κίτρινες κάρτες στο ματς με τον Βόλο και εκτίει αμέσως την τιμωρία του. Ούτως ή άλλως θα γινόταν ένα ροτέισον όσον αφορά τους στόπερ, όπως γίνεται πάντα όταν υπάρχουν συνεχόμενα παιχνίδια.

Η δεύτερη απουσία είναι του Κάστρο, που έχει μείνει πολύ περισσότερο διάστημα απ’ ό,τι υπολογιζόταν εκτός δράσης, αφού δεν βοηθάνε καθόλου και οι αγωνιστικοί χώροι προπόνησης να δουλέψει έτσι όπως θα έπρεπε. Έχει ξεπεράσει τον μήνα ο Κολομβιανός.

Η τρίτη απουσία προέκυψε ως απόφαση του προπονητή, αφού δεν πήρε μαζί του τον Νάουμετς στην αποστολή.

Για πρώτη φορά, πάντως, έχει μπει σε αποστολή ο Λοντίγκιν, αν και το πιθανότερο σενάριο είναι να αγωνιστεί ο Χουτεσιώτης που ούτως ή άλλως θα εκτίσει τιμωρία μίας αγωνιστικής την προσεχή Κυριακή στον αγώνα πρωταθλήματος με τον Ατρόμητο.

Στην 20άδα είναι και ο Μιλιντσεάνου που θα πάρει σίγουρα χρόνο συμμετοχής, ώστε σύντομα κι αυτός να είναι διαθέσιμος για επιλογή στη βασική ενδεκάδα, δίνοντας την ευχέρεια στον προπονητή να δοκιμάσει κι άλλα πράγματα στην επιθετική προσέγγιση ενός παιχνιδιού.

Πιθανή ενδεκάδα: Χουτεσιώτης, Σάλιακας, Παντελάκης, Κάργας, Πίρσμαν, Παμλίδης, Σιόντης, Λιάσος, Καρτάλης, Λέο και Κρίζμαν

Χωρίς Σάκχοφ και Λιβάια η ΑΕΚ

Στην ΑΕΚ προέκυψε θέμα με τον Λιβάια που δεν ανανέωσε το συμβόλαιό του και άμεσα τέθηκε εκτός πλάνων προπονητή, αν και ούτως ή άλλως δεν θα έπαιζε με τον ΠΑΣ, καθώς είχε δηλωθεί να εκτίσει κάρτες. Ο Μανόλο Χιμένεθ άφησε εκτός για λόγους ξεκούρασης και τον πολύ καλό και επικίνδυνο Σάκχοφ.

Ο τεχνικός της ΑΕΚ υπενθύμισε στους παίκτες του ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα έκοψε βαθμούς από τον Ολυμπιακό στους «Ζωσιμάδες», παραλίγο και από την ομάδα του στον Α’ γύρο, δύο φορές από τον πανίσχυρο φέτος Άρη, ενώ αδίκως δεν πήρε την ισοπαλία σε Τούμπα και «Καραϊσκάκης», όπου οι ήττες ήρθαν στις καθυστερήσεις, λόγω και κάποιων κρίσιμων διαιτητικών αποφάσεων. Έτσι οι Ενωσίτες γνωρίζουν πολύ καλά με τι ομάδα έχουν να κάνουν.

Το πιθανότερο είναι η ΑΕΚ να παραταχθεί σήμερα σε διάταξη 4-2-3-1, με τον Αθανασιάδη στα δοκάρια, τους Μπακάκη (δεξιά) – Ινσούα (αριστερά) και Τσιγκρίνσκι – Σβάρνα στα στόπερ. Στον άξονα θα βρίσκονται οι Γαλανόπουλος – Σιμόες και ο Μάνταλος ως δεκάρι, στα άκρα είναι πιθανό να παίξουν οι Τάνκοβιτς και Μαχαίρας και στην κορυφή ο Ανσαριφάρντ. Ο Λιβάι Γκαρσία πιθανόν να πάρει κάποιες ανάσες και να χρησιμοποιηθεί μόνο σε περίπτωση που το ματς «ζορίσει».

Ο Μανούχος σφυρίζει στο ΟΑΚΑ

Ο Ευάγγελος Μανούχος (Αργολίδας) ορίστηκε από την ΚΕΔ να σφυρίξει σήμερα. Μόνο μία φορά έχει βρεθεί ο Μανούχος στον δρόμο του ΠΑΣ, όταν στις 29 Οκτωβρίου του 2018 είχε διευθύνει τον αγώνα με την Ξάνθη στα Πηγάδια, όπου είχε ηττηθεί με 2-1.

Βοηθοί του θα είναι οι Ιορδάνης Απτόσογλου (Αθηνών) και Χρήστος Μπαλτάς (Αχαΐας). Τέταρτος θα είναι ο Ανδρέας Γκάμαρης (Αθηνών).

Στο VAR ορίστηκε ο Τάσος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου) με βοηθό του τον Ανδρέα Φωτόπουλο (Αθηνών). Τέλος, παρατηρητής θα είναι ο Γεώργιος Μητροφάνης (Αθηνών).