Ιδανικό ντεμπούτο για τον Γιούρι Λοντίγκιν, που ήταν πολύ σταθερός σήμερα στις επεμβάσεις του, είχε σίγουρες εξόδους και η εμπειρία του φάνηκε. Βέβαια άλλαξε και η τύχη του ΠΑΣ, αφού αυτή τη φορά οι 3 καλές ευκαιρίες του αντιπάλου σταμάτησαν 2 φορές στα δοκάρια και μία στη γραμμή χάρη σε επέμβαση του Οικονομόπουλου.

Ο “πορτιέρε” του ΠΑΣ είπε στην κάμερα της nova:

Για την ιδανική επιστροφή στα ελληνικά γήπεδα: «Όντως ήταν ιδανική, γιατί σ’ ένα δύσκολο ματς μου δόθηκε η ευκαιρία και πιστεύω δεν θα μπορούσα να έχω καλύτερο ντεμπούτο στον ΠΑΣ Γιάννινα και με τέτοιο αποτέλεσμα. Παίζαμε με μια ομάδα ποιοτική που μας πίεζε αρκετά. Δεν θα έλεγα ότι κινδυνεύσαμε πάρα πολύ. Είχανε τις φάσεις τους, αλλά είχαμε κι εμείς. Νομίζω ότι τα γκολ που βάλαμε ήταν σε πολύ καλό χρονικό σημείο και αυτό μας βοήθησε πάρα πολύ να πετύχουμε μια τόσο σημαντική νίκη, γιατί χρειαζόμασταν βαθμούς».

Για το αν ήταν τυχερός ο ΠΑΣ: «Χρειάζεται και η τύχη. Έχουμε θέσει έναν στόχο, δουλεύουμε πολύ, αλλά τώρα τελευταία οι συνθήκες είναι δύσκολες στα Γιάννενα γιατί βρέχει πάρα πολύ. Είναι πολύ δύσκολο να δουλέψουμε. Αλλά μπράβο σε όλα τα παιδιά. Προσπαθούνε. Το είδατε και στο γήπεδο, όπου όλοι έδωσαν και την ψυχή τους».

Για το αν είχε κάποιες συζητήσεις με την ΑΕΚ πριν τον ΠΑΣ: «Δεν θα έλεγα ότι υπήρχαν συζητήσεις, απλά κάτι ακούστηκε. Δεν υπήρχε όμως συγκεκριμένη πρόταση».

Σ’ εκείνο το σημείο τα λογότυπα έπεσαν λόγω αέρα και χτύπησαν ελαφρά στο κεφάλι τον Λοντίγκιν, ο οποίος αστειευόμενος είπε «καλή αρχή κάναμε».

Για τον παλιό του συμπαίκτη στην Ξάνθη Μάνταλο: «Χάρηκα που τον είδα και θα τον ξαναδώ σε λίγο στα αποδυτήρια. Λογικά δεν θα είναι χαρούμενος».

Και ο Λοντίγκιν συνέχισε λέγοντας: «Κάναμε αρκετά καλό ματς, ήμασταν συγκεντρωμένοι και αυτό ήταν πολύ σημαντικό. Μπορεί ποιοτικά να μην ήταν το καλύτερο παιχνίδι, αλλά τακτικά τα πήγαμε καλά και είχαμε την ψυχή που χρειάζεται για να υπερβούμε τη δυσκολία με τους βαθμούς. Κάναμε πολύ καλό ματς. Πήραμε τους 3 βαθμούς και προχωράμε γιατί σε 3 μέρες έχουμε κι άλλο παιχνίδι».