Ο Γιάννης Κάργας έκανε ένα αλάνθαστο παιχνίδι σήμερα, είχε τρομερό πάθος, κέρδισε όλες τις μονομαχίες και ίσως να πρέπει να χαρακτηριστεί MVP από πλευράς ΠΑΣ. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το ότι ο ΠΑΣ φάνηκε «διαβασμένος»: «Είναι αλήθεια αυτό. Είχαμε δει και το προηγούμενο ματς της ΑΕΚ, αλλά νομίζω ότι το πάθος που βγάλαμε όλοι οι παίκτες και αυτοί που ξεκίνησαν και αυτοί που μπήκαν αλλαγή, ήταν αυτό το ‘κλικ’ που χρειαζόταν για να κερδίσουμε το ματς».

Για το τι είχε σήμερα που δεν το είχε σε άλλα ματς: «Κατά την ταπεινή μου γνώμη είναι το πάθος. Σ’ αυτά τα ματς  πρέπει να παίζεις με πάθος. Αντίπαλος ήταν μία από τις καλύτερες ομάδες της Ελλάδας. Πρέπει να βάζεις ενέργεια, πάθος και δύναμη και όλοι μαζί το κάναμε σήμερα στον αγωνιστικό χώρο».

Για το αν φοβήθηκε όταν χάνονταν οι ευκαιρίες σε τετ-α-τετ ότι θα μπορούσε να ισοφαρίσει η ΑΕΚ και να τους τιμωρήσει έτσι η μπάλα: «Όταν χάναμε τις ευκαιρίες πιο πολύ σκεφτόμουν μήπως γίνει κάποιο λάθος πίσω, μήπως βγουν αυτοί σε αντεπίθεση ενώ πάμε να κάνουμε εμείς. Δεν σκεφτόμουν όμως ότι είχαμε ζήσει κάτι παρόμοιο σε άλλα ματς. Εγώ πίστευα στην ομάδα, όσο περνούσε η ώρα βρίσκαμε πιο πολλούς χώρους. Η ΑΕΚ πίεζε, αλλά εμείς βρίσκαμε χώρους και ευτυχώς που βάλαμε κι ένα δεύτερο γκολ και καθάρισε το ματς».

Για τα ματς απέναντι στους μεγάλους: «Όταν παίζεις με τις μεγάλες ομάδες πάντα έχεις κι ένα κίνητρο παραπάνω. Θες να δείξεις κιόλας. Σε όλα τα ματς όμως πρέπει να παίζεις έτσι, εγώ αυτό προσπαθώ να κάνω. Ίσως και να μας υποτιμούν κάποιες φορές κι εμείς να βρίσκουμε τους χώρους να σκοράρουμε. Στο τέλος πληρώναμε συνήθως ότι οι μεγάλες ομάδες έχουν ποιότητα. Σ’ αυτό υπερέχουν έναντι μας και μόνο οι μεγάλες ομάδες».

Για την ανάγκη που είχε σήμερα ο ΠΑΣ για τη νίκη: «Νομίζω ότι σε θέμα ψυχολογίας έπαιξε μεγάλο ρόλο. Αυτό το αποτέλεσμα μας δίνει θάρρος για τη συνέχεια. Την αφιερώνω σε όλα τα παιδιά».