image description

«Η πρόσκληση από τον Πρωθυπουργό της χώρας ήταν μία ύψιστη τιμή για μένα αλλά και για την πόλη των Ιωαννίνων». Αυτό τόνισε ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ, ο οποίος με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η συνάντηση έδωσε την δυνατότητα να συζητηθούν σοβαρά ζητήματα της πόλης, τα οποία είχαν τεθεί στον κ. Μητσοτάκη τον Σεπτέμβριο του 2019 όταν ο ίδιος είχε βρεθεί στα Γιάννενα και είχε επισκεφθεί το Δημαρχείο.

Μεταξύ των άλλων έγινε συζήτηση για την πορεία των έργων που είναι ενταγμένα σε διάφορα χρηματοδοτικά προγράμματα και την αντιμετώπιση των καθυστερήσεων που έχουν προκληθεί λόγω της πανδημίας.

Ο Δήμαρχος μετέφερε στον Πρωθυπουργό το καθολικό αίτημα της πόλης για την αξιοποίηση του κτιρίου του Παλιού Πανεπιστημίου και το ενδιαφέρον της σημερινής Δημοτικής Αρχής να παραχωρηθεί στο Δήμο ώστε να αντιμετωπιστούν ζωτικές ανάγκες της πόλης.

Μία από τις προτάσεις που συζητήθηκαν ήταν και η μετατροπή του σε ένα σύγχρονο δημαρχείο το οποίο θα δώσει την δυνατότητα συγκέντρωσης όλων των υπηρεσιών του Δήμου και των Νομικών του Προσώπων σε έναν χώρο, γεγονός που θα έχει πολλαπλά οφέλη για τον ίδιο αλλά και τους πολίτες.

«Η συνάντηση με τον Πρωθυπουργό έδωσε την δυνατότητα να κάνουμε μία εφ’ όλης της ύλης συζήτηση για τα θέματα που απασχολούν την τοπική αυτοδιοίκηση και πολύ περισσότερα για τα μεγάλα ζητήματα της πόλης. Το ενδιαφέρον του είναι αμέριστο. Είμαστε σίγουροι ότι σύντομα θα δρομολογηθούν ευχάριστες εξελίξεις για την πόλη μας», τόνισε ο Δήμαρχος.

«Είχαμε την δυνατότητα να συζητήσουμε τα σοβαρά προβλήματα που έχουν ανακύψει από την πανδημία. Προβλήματα που δοκιμάζουν την υγεία, την κοινωνία και την οικονομία. Ο Πρωθυπουργός εξήρε την μεγάλη προσπάθεια που κάναμε στα Γιάννενα και την Ήπειρο τόσο ο Δήμος όσο και η Περιφέρεια», υπογράμμισε ο κ. Ελισάφ.

Ο Δήμαρχος απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση στον Πρωθυπουργό για επίσκεψη στα Γιάννενα όταν οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν.