image description

Νίκη μεγάλης βαθμολογικής σημασίας πέτυχε ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ στο Αγρίνιο. Ο AJAX μετά από ένα κακό πρώτο ημίχρονο, έδειξε την απαιτούμενη σοβαρότητα στην συνέχεια και παρουσιάστηκε τόσο καλός όσο χρειάσθηκε,  ώστε να πάρει τους τρεις πολύτιμους βαθμούς της νίκης.

Ουσιαστικά τα προβλήματα του ΠΑΣ  ξεκινούσαν από την ανασταλτική αδυναμία που παρουσίασε η ομάδα στον χώρο του κέντρου καθώς και στις λανθασμένες μεταβιβάσεις από τον χώρο της άμυνας.

Ο κόουτς αντιλήφθηκε έγκαιρα τα προβλήματα και με τρείς κινήσεις έκανε «ματ».

Εν αρχή αντικατάστησε τον Νάουμετς, και στην συνέχεια, με την λήξη του ημιχρόνου τους Κάστρο και Λεο που σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις του αγώνα.

Με αυτές τις «ανακατατάξεις»  συν την υπόδειξη , όπως φάνηκε, να αλλάξουν τους τρόπους μαρκαρίσματος οι Σάλιακας και Κάργας στους Αριγίμπι  και Καρέλη ο ΠΑΣ κατάφερε όχι μόνο να ισορροπήσει και να ισοφαρίσει τον αγώνα, αλλά στο τέλος και να τον κερδίσει .

Στο εξής, μόνο  αισιόδοξα μπορεί να δει κανείς την συνέχεια και ο πλέον δύσπιστος έχει πεισθεί πως αυτή η ομάδα αξίζει να βρίσκεται σε ακόμη καλύτερη βαθμολογική θέση , όπως και ότι ο αγωνιστικός χώρος των «Ζωσιμαδων» αποτελεί την «αχίλλειο πτέρνα» της,  εφ όσον εκτός έδρας και σε τουλάχιστον υποφερτά γήπεδα, πετυχαίνει αποτελέσματα εξάδας! Τρεις νίκες εκτός έδρας, άλλωστε, στα τελευταία τέσσερα ματς δεν μπορεί να είναι τυχαίες.

Από τους ποδοσφαιριστές που αγωνίσθηκαν οι

Λοντίγκιν, δεν ευθύνεται για το γκολ και ήταν σταθερός όσες φορές χρειάσθηκε να επέμβει.

Ο Σάλιακας,  στο πρώτο ημίχρονο νικήθηκε κατά κράτος από τον Αριγιμπι και ελέγχεται  για το γκολ, αλλά και το δοκάρι,  που δέχτηκε η ομάδα. Στο δεύτερο ημίχρονο παρουσιάστηκε εμφανώς βελτιωμένος, μάρκαρε τον παίχτη του Παναιτωλικού από κοντά, εξαφανίζοντάς τον στην κυριολεξία και αναγκάζοντας τον Δέλλα να τον αντικαταστήσει.

Ο Παντελάκης ήταν σταθερός  και σοβαρός σε όλη την διάρκεια του αγώνα.

Ο Κάργας δεν είχε καλό πρώτο ημίχρονο , έχοντας λανθασμένες μεταβιβάσεις  ενώ τουλάχιστον σε δυο φάσεις «έχασε» τον Καρέλη. Στην επανάληψη, όπως και ο Σάλιακας, άλλαξε τον τρόπο μαρκαρίσματος και ανάγκασε κι αυτός τον Δέλλα στην αντικατάστασή του εφόσον δεν τον άφησε να ακουμπήσει μπάλα. Η επιτυχία δε και του νικητήριου γκολ τον κατατάσσει δικαίως  στους πλέον διακριθέντες του δευτέρου ημιχρόνου

Ο Πίρσμαν ήταν πολύ κατώτερος προηγούμενων εμφανίσεων, αλλά δεν πρέπει να αγνοηθεί ότι είχε να κάνει με έναν εξαιρετικό και πολύ επικίνδυνο προσωπικό αντίπαλο που δεν του άφηνε περιθώρια προώθησης.

Ντομίνγκεζ . Κορυφαίος. Η παρουσία του πραγματικό στολίδι στην ενδεκάδα του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ. Από τους παίχτες  που έχει ανάγκη όχι μόνο ο ΠΑΣ αλλά και το Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Οι Κάστρο, Νάουμετς δεν «μπήκαν» ποτέ στον αγώνα . Δικαίως αντικαταστάθηκαν.

Ο Παμλίδης έτρεξε, μόχθησε, βοήθησε. Έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει στο πρώτο ημίχρονο, αλλά ήταν παλικαρίσια η ενέργεια του στην φάση που κέρδισε το πέναλτι και προήλθε η ισοφάριση.

Ο Καρτάλης δεν είχε καλό πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο βελτιώθηκε, είχε πολύ καλή παρουσία και βοήθησε.

Ο Λιάσος , είναι ιδανικός στο να καλύπτει χώρους έξω από την περιοχή και να τρέχει συνεχώς σε αυτούς,  εφαρμόζοντας κατά γράμμα σίγουρα τις εντολές του προπονητή του. Αν καταφέρει και βελτιώσει τις ενέργειες του όταν έχει την μπάλα στα πόδια τότε θα έχει όλο το πακέτο ώστε να αφήσει εποχή στο Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Κρίζμαν. Έβαλε το πέναλτι, αλλά αυτά που δίνει στην ομάδα είναι πολύ λίγα για την κλάση του.

Λεο. Σε κακή μέρα, αν και φάνηκε να έχει διάθεση,  το μόνο που κατάφερνε ήταν να βγαίνει συνεχώς οφσάιντ και να σταματά έτσι κάθε επιθετική προσπάθεια. Σωστά αντικαταστάθηκε.

Μπρένερ. Ιδιαίτερα μαχητικός, έκανε αυτό που έπρεπε και δείχνει ότι διεκδικεί με αξιώσεις θέση στην βασική ενδεκάδα.

Εραμούσπε. Λίγος ο χρόνος συμμετοχής του ώστε να κριθεί

Μιλιντσεάνου. Η είσοδός του αποσκοπούσε στο να μην έχουν την δυνατότητα να προωθηθούν τα δυο στόπερ του Παναιτωλικού στον χρόνο που απέμεινε για τη λήξη. Και μόνο γι’ αυτόν τον λόγο η παρουσία του ήταν χρήσιμη και ουσιαστική.

Υ.Γ.1 Δεν πείθει ο Παναιτωλικός , αν και δεν έχει κακούς ποδοσφαιριστές. Η ρίψη ευθυνών στην διαιτησία για την ήττα  από τον προπονητή του Παναιτωλικού τον εκθέτει,  εφόσον δείχνει ότι δεν έχει ή δεν θέλει να αντιληφθεί τι πραγματικά έφταιξε και έχασε το ματς και αυτό είναι  πρόβλημα και για τον ίδιο αλλά και την ομάδα του.

Υ.Γ.2 Με δυο προσθήκες ουσιαστικά στο ρόστερ, εκ των οποίων η μία «ενδεκαδάτη», ο ΠΑΣ βροντοφωνάζει «παρών»,  τη στιγμή που οι άμεσοι ανταγωνιστές του ενισχύθηκαν με 5-10 μεταγραφές. Παίζοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο, το καλύτερο ίσως στην ιστορία του, πάντα μετά από αυτό που απόλαυσαν οι οπαδοί  του στην θρυλική εποχή των Αργεντινών,  χωρίς σκοπιμότητες, που κάθε υγιής φίλαθλος επιθυμεί να παρακολουθεί, δίνει  συγχρόνως ευκαιρίες σε νέα παιδιά να αναδειχθούν,  ενώ οι Έλληνες ποδοσφαιριστές, αριθμητικά, κυριαρχούν εντυπωσιακά στο ρόστερ του.

Πόσες ομάδες στην Ελλάδα μπορούν να το επιτύχουν αυτό  χωρίς μάλιστα την παρουσία παρασκηνιακών «παραγόντων»;

Όσον αφορά το κύπελο, ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΛΕΣ ΠΟΤΕ!…