Χρόνια το πάλευε ο Παναθηναϊκός να πετύχει κάποια αναβολή αγώνα στα Γιάννενα. Πότε με τον πάγο, πότε με τις ομίχλες, γενικώς όλο και κάτι γινόταν και έπαιρναν μεγάλη έκταση οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έπρεπε να αγωνιστεί. Αυτή τη φορά την αναβολή φαίνεται ότι την πέτυχε πολύ πριν κατέβουν οι δύο ομάδες να αγωνιστούν και η προθέρμανση ήταν καθαρά προσχηματική. Ο δε Παπαδόπουλος έκρινε με δύο μέτρα και δύο σταθμά, γιατί και στο ματς της Λεωφόρου οι συνθήκες το ίδιο κακές ήταν, αλλά εκεί ούτε καν του πέρασε από το μυαλό να θεωρήσει το γήπεδο ακατάλληλο λόγω λάσπης.

Το θέμα όμως είναι άλλο. Άντε και αναβλήθηκε το ματς, όμως αυτή η αναβολή προκάλεσε την «εξορία» για το επόμενο με τον ΠΑΟΚ. Και πλέον ανοίγει ο ασκός του Αιόλου για τον ΠΑΣ, γιατί όλοι όσοι έχουν κάποια επιρροή στην ΕΠΟ και στους διαιτητές, είτε θα πιέζουν για αναβολές είτε θα ζητάνε αλλαγή γηπέδου.

Ας αποτελέσει, λοιπόν, αφορμή αυτή η συγκυρία να γίνει το καλοκαίρι ό,τι πρέπει για να αντέχει ακόμα και τα πιο ακραία φαινόμενα. Διοίκηση ΠΕΑΚΙ και ΠΑΣ Γιάννινα σε συνεργασία με τη ΓΓΑ ας καθίσουν από τώρα να μελετήσουν τις βέλτιστες λύσεις να τελειώνουμε με αυτό το σαράκι που τρώει κάθε χρόνο την ομάδα και διασύρει την πόλη. Χρειάζεται υβριδικός χλοοτάπητας; Χρειάζεται απλά ένα σκέπαστρο για να μειώνονται οι ποσότητες νερού που δέχεται το υπέδαφος; Χρειάζονται λάμπες θέρμανσης για τον πάγο; Ας τα κάνουν να τελειώνουμε. Ούτως ή άλλως και ο Γιαννίκης το έχει θέσει το θέμα αυτό και όχι μόνο για το «Ζωσιμάδες», αλλά και για το προπονητικό κέντρο του Πανηπειρωτικού.

Είναι η τελευταία ευκαιρία, πριν οι εξορίες γίνουν μόνιμο φαινόμενο Ιανουάριο και Φεβρουάριο.