Στην εκπομπή Super Magazino με τον Γιάννη Γιαννάκη μίλησε ο πρόεδρος του ΠΕΑΚΙ, Παντελής Κολόκας, ο οποίος αναφέρθηκε τόσο στην κατάσταση που ήταν το γήπεδο των «Ζωσιμάδων» πριν το χθεσινό παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό όσο και για το τι μπορεί να γίνει από εδώ και πέρα για να διασφαλιστεί ότι στο μέλλον δεν θα έχουμε πάλι αναβολές ή «εξορίες» της ομάδας.

Ο κ. Κολόκας έκανε λόγο για ρεκόρ βροχοπτώσεων των τελευταίων 40 ημερών περίπου, αλλά και για καιρό που δεν επιτρέπει να γίνονται παρεμβάσεις στο χόρτο, ενώ το υπέδαφος δεν μπορεί να στεγνώσει ποτέ με τις ασταμάτητες βροχές. «Σ’ ένα βάθος σχεδόν 2 μέτρων το υπέδαφος είναι ποτισμένο με νερό και δεν προλαβαίνει να στεγνώσει, λόγω των βροχών και της υγρασίας, αλλά και της ελάχιστης ηλιοφάνειας» είπε.

Όσον αφορά τον χθεσινό αγώνα, είπε ότι και ο ίδιος διέκρινε μία έντονη προδιάθεση του Παναθηναϊκού να μη γίνει το παιχνίδι. «Έκαναν προσπάθεια να δείξουν συγκεκριμένα σημεία του γηπέδου. Δεν είναι δυνατόν να προπαγανδίζουν ότι το μόνο προβληματικό γήπεδο στην Ελλάδα είναι των Ιωαννίνων», είπε.

Συμπλήρωσε επίσης: «Μέχρι τον Ιανουάριο το γήπεδο ήταν σε άριστη κατάσταση, αλλά η διοργανώτρια αρχή έβαλε 6 παιχνίδια σε 20 μέρες, στις οποίες είχαμε 250% περισσότερη βροχόπτωση από τον μέσο όρο μέσα στην πόλη».

Από εκεί και πέρα ο κ. Κολόκας έδωσε την είδηση ότι μετά την πρόσφατη συνάντηση που έγινε στο γραφείο του κ. Αυγενάκη, τους ζητήθηκε μελέτη η οποία θα μπορούσε να λύσει τα προβλήματα ακόμα και στις πιο ακραίες καιρικές συνθήκες.

«Έχω μιλήσει με τον κ. Αυγενάκη που μας βοηθάει πολύ στις παρεμβάσεις που θέλουμε να κάνουμε σε όλους τους αθλητικούς χώρους της πόλης. Πριν 20 μέρες που είχαμε τη συνάντηση μαζί του εγώ, ο κ. Λαζάνης και ο Υπουργός, μάς είπε ‘φέρε μου σοβαρή πρόταση και μελέτη και θα κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω’. Σε λίγες μέρες, πιθανόν μέχρι τον Μάρτιο, θα δημοσιοποιήσουμε μελέτη ολιστικής ανάπλασης των ‘Ζωσιμάδων’ και σε ό,τι αφορά τον περιβάλλοντα χώρο, αλλά και τον χλοοτάπητα με όλα τα συστήματα που μπορούν να λειτουργήσουν στην περιοχή μας, όπως ενδεχομένως ένας υβριδικός χλοοτάπητας που δουλεύει πολύ στην Αγγλία και αλλού, με τεχνολογία και τέτοιους τρόπους που θα περιορίσουν τα προβλήματα και το γήπεδο θα είναι ανάλογο με την ιστορία του ΠΑΣ, του αθλητισμού που δραστηριοποιείται στους ‘Ζωσιμάδες’ και ανάλογα την αισθητική και την ιστορία της πόλης, γιατί το γήπεδο βρίσκεται στην καρδιά της πόλης. Για μας το γήπεδο δεν είναι η πίσω αυλή του σπιτιού, αλλά το σαλόνι. Γίνεται αναλυτική μελέτη και θα τη θέσουμε σε διαβούλευση για να διεκδικήσουμε μετά τους πόρους που αναλογούν».

Ένας ποδοσφαιριστής συνοδεία μ’ έναν φωτορεπόερτερ βούλιαξε το πόδι σ’ ένα σημείο του γηπέδου για να φανεί η λάσπη και να επηρεαστεί ο διαιτητής. Και αλλού υπάρχουν τέτοιες συνθήκες, το ποδόσφαιρο είναι και αντρικό σπορ, μην είμαστε μη μου άπτου. Δεν είναι πρωτάθλημα σάλας. Θα δούμε τα γήπεδα τώρα που έρχεται το τριήμερο της κακοκαιρίας.

Τέλος ο κ. Κολόκας αναφέρθηκε στη μη παραλαβή του έργου του ταρτάν από τη ΓΓΑ, λόγω αστοχιών και προβλημάτων. Μάλιστα έκανε ιδιαίτερη μνεία στο τούνελ που οδηγεί στη φυσούνα και το οποίο πλημμύριζε μετά το έργο κατασκευής του ταρτάν. «Θα ορίσουμε μία περίοδο στον εργολάβο μετά το τέλος του πρωταθλήματος να δούμε τι μπορεί να γίνει», είπε χαρακτηριστικά.

Ακούστε τη συνέντευξη από το 6ο λεπτό: