Σήμερα 14 Φεβρουαρίου 2021, λόγω σοβαρού προβλήματος στο κεντρικό αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΙ, στην Κρύα, διακόπηκε η υδροδότηση στο μεγαλύτερο τμήμα της πόλης.

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε όταν σε μία από τις γεωτρήσεις αντλήθηκαν και ποσότητες χώματος οι οποίες κατέληξαν στις τρεις κεντρικές δεξαμενές των Ιωαννίνων.

Η γεώτρηση αυτή, τέθηκε εκτός λειτουργίας – οι υπόλοιπες επαρκούν για την ύδρευση της πόλης – αλλά απαιτήθηκε και εκτεταμένη διακοπή της υδροδότησης στον παλαιό Δήμο Ιωαννιτών.

Οι εργαζόμενοι της επιχείρησης κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες και οι τρεις δεξαμενές εκκενώθηκαν, καθαρίστηκαν, απολυμάνθηκαν και ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία πλήρωσής τους. Αυτή τη στιγμή αποκαθίσταται σταδιακά η υδροδότηση και ως τις πρωινές ώρες το μεγαλύτερο τμήμα των Ιωαννίνων θα έχει νερό. Μικρή καθυστέρηση ίσως παρουσιαστεί στα υψηλά σημεία της πόλης.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας η ΔΕΥΑΙ προμηθεύτηκε και διένειμε στους Δημότες περί τις 13.000 φιάλες ύδατος του 1,5 λίτρου. Δυστυχώς, λόγω της αργίας της Κυριακής αλλά και λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών δεν ήταν δυνατή η προμήθεια περισσότερων φιαλών ώστε να ικανοποιηθεί μεγαλύτερος αριθμός συνδημοτών μας.

Η ΔΕΥΑΙ εκφράζει τη λύπη της για το συμβάν και ζητά συγγνώμη από τους δημότες για την ταλαιπωρία. Θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε τέτοια περιστατικά να μην επαναληφθούν στο μέλλον.