image description

Στο γήπεδο που πριν από 12 μέρες πήρε σπουδαία πρόκριση στο Κύπελλο από τον Ατρόμητο, ο Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα καλείται να παίξει τυπικά γηπεδούχος, λόγω ακαταλληλότητας των «Ζωσιμάδων».

Αντίπαλός του ο ΠΑΟΚ, που πλέον βρίσκεται σε ένα βαθμολογικό γκρουπ ομάδων, που μεγαλώνει με την παρουσία σε αυτό του Παναθηναϊκού, αλλά και του Αστέρα Τρίπολης.

Ο Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα
Η ομάδα της Ηπείρου συνέχισε την εντυπωσιακή εκτός έδρας πορεία της, αφού μετά την ΑΕΚ στην Αθήνα, νίκησε και τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο και  έτσι οι ήττες στα Γιάννενα… ισοσκελίζονται.

Την Πέμπτη δεν έγινε ο αγώνας Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό σε συνέχεια απόφασης του διαιτητή, λόγω ακαταλληλότητας του γηπέδου και έτσι το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ ορίστηκε στο Περιστέρι.

Έχει κάνει πέντε νίκες στο πρωτάθλημα, τις τέσσερις από αυτές εκτός έδρας!

Έχει προηγηθεί σε 12 παιχνίδια του, αλλά δεν νίκησε τα επτά από αυτά! Έχει χάσει 18 βαθμούς ως τώρα σε αγώνες που έχει προηγηθεί, περισσότερους από κάθε άλλη ομάδα.

Μόλις το ένα τρίτο των βαθμών του έχει συγκεντρώσει από τα παιχνίδια της έδρας του ο Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα, τους επτά από τους 21.

Τώρα θα χρησιμοποιήσει ως έδρα του το Στάδιο του Περιστερίου. Έχει να παίξει γηπεδούχος μακριά από την πόλη του, από την άνοιξη του 2003, όταν λόγω τιμωρίας είχε δώσει έναν αγώνα με την Καλλιθέα στην Κοζάνη, 1-0, και ένα με τον Ολυμπιακό στην Αγιά, 0-3.

Ο Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα δεν έχει νίκη στα πέντε τελευταία, μετά τη μοναδική που πέτυχε επί της Λαμίας στις 6 Δεκέμβρη.

Ο ΠΑΟΚ
Μια ακόμα απώλεια στην έδρα του, αυτή τη φορά με τον Απόλλωνα, άφησε τον ΠΑΟΚ τρίτο στη βαθμολογία, αλλά με τον πέμπτο Παναθηναϊκό μόλις δύο βαθμούς πίσω του.

Ο ΠΑΟΚ από την είσοδο του 2021 έχει κερδίσει τα τρία από τα εννέα παιχνίδια του στο πρωτάθλημα.

Έχει δεχτεί πάνω από ένα γκολ σε κάποιο από τα 13 πρώτα παιχνίδια του. Στα οκτώ τελευταία έχει δεχτεί τρία από Ατρόμητο και Ολυμπιακό και δύο από ΑΕΚ και Απόλλωνα.

Στο τελευταίο εκτός έδρας παιχνίδι του για το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ έχασε από τον Ολυμπιακό 3-0 συνεχίζοντας τις βαθμολογικές του απώλειες. Έχει χάσει τα τρία από τα πέντε τελευταία παιχνίδια του εκτός έδρας, αφού δεν είχε ήττα στα πέντε πρώτα.

Μεταξύ τους

Ο Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα και ο ΠΑΟΚ παίζουν στο Περιστέρι, καθώς το χορτάρι το γήπεδο των Ιωαννίνων δεν μπορεί να φιλοξενήσει τον αγώνα. Ο ΠΑΟΚ έχει κυριαρχήσει σε αποτελέσματα τα τελευταία χρόνια, ακόμα και στην έδρα των Ηπειρωτών.

Ο ΠΑΟΚ έχει κερδίσει και τα έξι τελευταία μεταξύ τους, μετά τη νίκη του ΠΑΣ μέσα στην Τούμπα στις 8 Ιανουαρίου 2017 με 1-0 (16’ σουτ Τζημόπουλος) σε ένα παιχνίδι, που είχε αναβληθεί από την αρχή του πρωταθλήματος.

Ο ΠΑΟΚ έχει περάσει νικηφόρα και στις τρεις τελευταίες επισκέψεις του στα Γιάννενα.

Το τελευταίο παιχνίδι τους με γηπεδούχο τον ΠΑΣ Γιάννινα ήταν στις 5 Μαίου 2019, στην τελευταία αγωνιστική της σεζόν, που ο ΠΑΟΚ πήρε το πρωτάθλημα και ο ΠΑΣ υποβιβάστηκε. Είναι και το τελευταίο παιχνίδι του Γιάννη Πετράκη, στην εξάχρονη σχεδόν παρουσία του στην ομάδα.

Η ιστορία
Νίκες Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα: 12

Ισοπαλίες: 11
Νίκες ΠΑΟΚ: 28
Με γηπεδούχο τον Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα

Νίκες Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα: 8

Ισοπαλίες: 7
Νίκες ΠΑΟΚ: 10

Στον πρώτο γύρο
22.11.2020: ΠΑΟΚ – Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα 2-1
(52’ σουτ Σφιντέρσκι, 90’ σουτ Ελ Καντουρί – 31’ σουτ Εραμούσπε. Στο 57’ 2ηκίτρινη Εραμούσπε του ΠΑΣ)

Ο προηγούμενος αγώνας
05.05.2019: ΠΑΣ Γιάννινα – ΠΑΟΚ 0-2
(60’ σουτ Άκπομ, 79’ σουτ Σάκχοφ)

 

Πηγή: superleague