“Βόμβα” στον ΠΑΣ Γιάννινα με την αποχώρηση του Σταύρου Τσουκαλά από το ρόστερ και τη μεταγραφή του στον Αστέρα Τρίπολης, που είναι πλέον επίσημη, καθώς η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα ενημέρωσε ότι ο ποδοσφαιριστής έκανε χρήση εξαγοράς του συμβολαίου του.

“Κάνοντας χρήση του δικαιώματος εξαγοράς του υπολοίπου του συμβολαίου του, το οποίο ολοκληρωνόταν κανονικά στις 30.06.2017 και δια καταβολής της συμβατικής ρήτρας αποδέσμευσης, ο ποδοσφαιριστής Σταύρος Τσουκαλάς μετακινείται στην ομάδα του Αστέρα Τρίπολης”.

Οι φήμες συνόδευαν τον Τσουκαλά από την αρχή της σεζόν, αλλά κυρίως για κυπριακές ομάδες και όχι ελληνικές, με τον Αστέρα να κάνει τελικά πράξη το όνειρο που είχε τα τελευταία χρόνια να “κλέψει” έναν παίκτη από τον ΠΑΣ Γιάννινα. Δεν το κατάφερε με τον Τσάβες και έγινε τώρα, που δεν αγωνίζεται καν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Στην ΠΑΕ υπήρχε έντονος εκνευρισμός για τη στάση του Τσουκαλά που ξαφνικά “κρεμάει” την ομάδα, λίγο πριν την πιο ιστορική της στιγμή. Αυτό που έλεγαν χαρακτηριστικά ήταν: “Για τη βεβιασμένη αποχώρηση του, ας διευκρινίσει ο ίδιος τους λόγους, τόσο στην ΠΑΕ όσο κυρίως και πάνω απ’ όλα στον κόσμο του ΠΑΣ Γιάννινα”.

Σε αυτές τις περιπτώσεις ισχύει του “ουδείς αναντικατάστατος”, ωστόσο δεν είναι ένας τυχαίος παίκτης με περιφερειακό ρόλο στον ΠΑΣ ούτε μια μεμονωμένη περίπτωση, αλλά προστίθεται στις αποχωρήσεις Μανιά, Στρούνα, Τσάβες και ενδεχομένως και του Ίλιτς, αν και με τον τελευταίο γίνεται μία προσπάθεια, μήπως βρεθεί η “χρυσή τομή”.