Τα επικριτικά σχόλια σε έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ για την κατάσταση του σταδίου “οι Ζωσιμάδες”, αλλά και η αναβολή του πρόσφατου αγώνα με τον Παναθηναϊκό όπως και η μετάθεση του αγώνα με τον ΠΑΟΚ, που ανοίγει προηγούμενο να “εξορίζεται” η ομάδα με το παραμικρό, προκάλεσαν την αντίδραση της Ένωσης ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων.

Με επιστολή προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Αυγενάκη, η οποία κοινοποιείται στους βουλευτές του Νομού, τον Περιφερειάρχη, το Επιμελητήριο, το ΠΕΑΚΙ και το ΤΕΕ τμ. Ηπείρου, ζητείται η ανάληψη πρωτοβουλιών ώστε να γίνει ό,τι απαιτείται από θέμα εργασιών, ώστε το γήπεδο να μην απασχολήσει ποτέ ξανά στο μέλλον για την κατάστασή του.

Αναλυτικά:

Αξιότιμε κ. Υφυπουργέ,

Την περασμένη εβδομάδα με την αναβολή του αγώνα κυπέλλου ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός ζήσαμε μία ακόμα άσχημη στιγμή για το Ε.Σ. Ιωαννίνων “Ζωσιμάδες”,  το οποίο δυστυχώς γίνεται αντικείμενο δυσμενών έως και απαξιωτικών σχολίων για την πόλη μας και την ευρύτερη περιοχή, με αποτέλεσμα την δυσφήμιση της. Συνέπεια όλων όσων προηγήθηκαν, η αναγκαστική μετάθεση του αγώνα πρωταθλήματος ΠΑΣ Γιάννινα – ΠΑΟΚ σε άλλη έδρα και πόλη (κάτι που είχε να συμβεί από το 2001 για εγχώρια διοργάνωση και την έλλειψη πυλώνων φωτισμού τότε), με αποτέλεσμα οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της πόλης μας και η τοπική οικονομία γενικότερα να χάνει σημαντικά έσοδα από την διαμονή των ομάδων και των υπόλοιπων συντελεστών της αναμέτρησης, σε μία εποχή που λόγω  της πανδημίας COVID-19 οι πληρότητες έχουν κατακρημνισθεί και κάθε απώλεια πιθανού εσόδου είναι ακόμα πιο δυσβάσταχτη.

Επειδή πολύ φοβόμαστε ότι άπαξ και έγινε μία φορά η αλλαγή έδρας για την τοπική μας ομάδα, θα γίνεται πολύ συχνά κάθε φορά που οι καιρικές συνθήκες θα είναι αντίξοες (κάτι που στην πόλη μας συμβαίνει τουλάχιστον 3 μήνες τον χρόνο) και για να προλάβουμε αντίστοιχες δυσάρεστες καταστάσεις στο μέλλον, θέλουμε να σας ζητήσουμε να ασχοληθείτε με την οριστική επίλυση του προβλήματος άμεσα και επισταμένως, ώστε και πρακτικά να αντιμετωπιστεί, αλλά και να μην αντιμετωπίζουμε ως πόλη τα αρνητικά σχόλια και το μένος από το σύνολο του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου για το Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων “Ζωσιμάδες” , δικαίως, ή κάποιες φορές και αδίκως.

Επίσης θα θέλαμε να ζητήσουμε και από εσάς ως προϊστάμενη αρχή του αθλητισμού την δρομολόγηση των διαδικασιών ώστε τα Ιωάννινα να αποκτήσουν το πολυπόθητο και άκρως αναγκαίο κλειστό γυμναστήριο – πολυχώρο, ανάλογο του μεγέθους τους ως πόλη, καθώς τα δύο μικρά κλειστά γυμναστήρια που λειτουργούν σήμερα δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να θεωρηθούν επαρκή, ειδικά για μία πόλη και μία περιοχή που στοχεύει πολλά στα επόμενα χρόνια στην άνθηση του αθλητικού, συνεδριακού, εκθεσιακού τουρισμού και στην φιλοξενία μεγάλων πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Αναμένοντας τις ενέργειες σας,

Με εκτίμηση,

ΣΟΥΡΕΛΗΣ Σπυρίδων                                                        ΒΑΝΤΩΛΑΣ Θεόδωρος

 

Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Ιωαννίνων     Γραμματέας Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Ιωαννίνων