Αλλεπάλληλες ήταν από το μεσημέρι οι επικοινωνίες που είχε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηπείρου, Κώστας Βρακάς, με ΕΠΟ και ΠΑΣ Γιάννινα, προκειμένου να διευκρινιστεί  για ποιο λόγο άλλαξε η έδρα του αγώνα με τον Παναθηναϊκό, αφού οι καιρικές συνθήκες και η κατάσταση του γηπέδου ήταν τέτοια που δεν ετίθετο θέμα ακαταλληλότητας.

Προκαλεί πολλά και εύλογα ερωτηματικά το πώς η ΕΠΟ έφτασε να αποφασίσει μόνη της μια αλλαγή έδρας χωρίς να ρωτήσει κανέναν, ούτε καν την εκπρόσωπό της στην πόλη, που είναι φυσικά η ΕΠΣ Ηπείρου.

Η Ένωση τοποθετήθηκε κι εκείνη το βράδυ της Τρίτης και σε ανακοίνωσή της τονίζει μεταξύ άλλων ότι η απόφαση της ΕΠΟ ήταν βιαστική, δεν έλαβε υπόψη τις συντονισμένες ενέργειες ΠΕΑΚΙ και ΠΑΣ να έχουν έτοιμο το γήπεδο για την Πέμπτη και ότι μετά απ’ όλα αυτά το ματς θα πρέπει να οριστεί την επόμενη εβδομάδα.

«Η Ε.Ε. της ΕΠΣ Ηπείρου εκφράζει την απορία της αλλά και την έντονη δυσαρέσκεια της για την απόφαση της Επιτροπής Διοργανώσεων της ΕΠΟ, ο εξ’ αναβολής Αγώνας Κυπέλλου Ελλάδος ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ να διεξαχθεί στις 18/02/2021 και ώρα 15:00 στο γήπεδο του ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ και όχι στο γήπεδο των ΖΩΣΙΜΑΔΩΝ. 

Μια απόφαση που θεωρούμε οτι πάρθηκε βιαστικά χωρίς να ληφθούν υπ’ όψη οι συντονισμένες ενέργειες της Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ  αλλά και των ανθρώπων του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, οι οποίες έχουν καταστήσει των αγωνιστικό χώρο του γηπέδου κατάλληλο για το παιχνίδι από την Δευτέρα το μεσημέρι αλλά και χωρίς να αξιολογήσει τις προβλέψεις της Ε.Μ.Υ. για τον βελτιωμένο καιρό στην περιοχή μας ολόκληρη την εβδομάδα που διανύουμε.

Επειδή επίκειται η πρόκριση στα Ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος, το δικαιότερο όλων είναι η κάθε ομάδα να αγωνιστεί στην φυσική της έδρα, αφού οι αγώνες είναι διπλοί, και το παιχνίδι να οριστεί την επόμενη εβδομάδα Τετάρτη ή Πέμπτη στους Ζωσιμάδες».