Να μην κατέβει να αγωνιστεί ο ΠΑΣ Γιάννινα αν η ΕΠΟ επιμείνει να διεξαχθεί ο αγώνας στο Αγρίνιο ζήτησαν οι οργανωμένοι οπαδοί των “κυανόλευκων” σε ανακοίνωσή τους, κάτι που ενστερνίζεται και μερίδα απλών φιλάθλων, όμως οι επιπτώσεις είναι βαρύτατες για όποια ομάδα επιλέξει να μην κατέβει στο γήπεδο.

Σύμφωνα με το άρθρο 45 του ΚΑΠ προβλέπεται αφαίρεση 5 βαθμών από το φετινό πρωτάθλημα και 5 από το επόμενο. Επίσης συνεπάγεται και κάποια “τσουχτερά” πρόστιμα.

Όσον αφορά το αν μπορεί να κατεβάσει την Κ19, πέραν του ότι τα παιδιά δεν έχουν επαγγελματικά δελτία, δυστυχώς εδώ και 4 σχεδόν μήνες προπονούνται ατομικά, αφού λόγω της πανδημίας δεν επιτρέπονται καν οι ομαδικές προπονήσεις.

Έτσι, λοιπόν, ο ΠΑΣ θα περιμένει να δει τι θα αποφασιστεί σήμερα από το Διαιτητικό δικαστήριο και ακολούθως θα πρέπει να συμμορφωθεί με την όποια απόφαση.

Αναλυτικά ο ΚΑΠ αναφέρει τα εξής:

Απαγορεύεται η παραίτηση των ομάδων από τη συμμετοχή τους στη διοργάνωση του Κυπέλλου ή η αποχώρησή τους ή η μη συμμετοχή τους σε συγκεκριμένο αγώνα.

1.Ομάδα η οποία αποχωρεί από αγώνα του Κυπέλλου πριν τη λήξη του κανονικού χρόνου (συμπεριλαμβανομένης και της τυχόν παράτασης καθώς και του χρόνου εκτέλεσης των πέναλτι), ή ομάδα που δεν κατέρχεται να αγωνιστεί σε προγραμματισμένο αγώνα κυπέλλου υφίσταται σωρευτικά τις κατωτέρω κυρώσεις, που της επιβάλλονται με απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Ε.Π.Ο.:

α)Αφαίρεση πέντε (5) βαθμών από την τρέχουσα και πέντε (5) βαθμών από την επόμενη αγωνιστική περίοδο, από το πρωτάθλημα που συμμετέχει.

β)Το μερίδιό της από τηλεοπτικά δικαιώματα περιέρχεται στην Ε.Π.Ο.

γ)Τιμωρείται με αποκλεισμό από τους αγώνες των διασυλλογικών διοργανώσεων της UEFA για την συγκεκριμένη ποδοσφαιρική περίοδο.

δ) Tης επιβάλλεται χρηματική ποινή διακοσίων χιλιάδων (200.000) ευρώ αν πρόκειται για ομάδα της SuperLeague1 εκατό χιλιάδων (100.000) ευρώ αν πρόκειται για ομάδα της SuperLeague2,πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ αν πρόκειται για ομάδα της FootballLeagueκαι 2.000,00 Ευρώ εάν είναι σωματείο