Εκδικάστηκε το πρωί της Πέμπτης (18/2) η προσφυγή του ΠΑΣ Γιάννινα στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ (πενταμελής επιτροπή) για την απόφαση της Ομοσπονδίας να μεταφέρει στο Αγρίνιο την έδρα του σημερινού προημιτελικού του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό, επειδή δεν πήρε εγγυήσεις για την καταλληλότητα των “Ζωσιμάδων”.

Ο ΠΑΣ εκπροσωπήθηκε από τη Χρύσα Σεβαστοπούλου, ισχυριζόμενος πως η απόφαση πάρθηκε αυθαίρετα, χωρίς να έχει έρθει έγγραφο περί ακαταλληλότητας. ‘Έγιναν τηλεφωνικές επικοινωνίες, το περιεχόμενο τους διαψεύδουμε. Σίγουρα δεν ζητήθηκε καμία δέσμευση για την καταλληλότητα του γηπέδου. Θα έπρεπε να στείλει η ΕΠΟ ένα έγγραφο”.

Παρών στην εκδίκαση ήταν και ο ισχυρός άνδρας των Ηπειρωτών, Γιώργος Χριστοβασίλης. “Διαθέτω το τηλέφωνό μου να το ανοίξετε και να δείτε τις συνομιλίες που είχα. Ποτέ τη Δευτέρα και την Τρίτη η ΕΠΟ δεν μου ζήτησε τίποτα. Θα πρέπει να πληρώσω 250.000 ευρώ ρήτρα σε χορηγούς. Το Αγρίνιο δεν έχει ξενοδοχείο, ένα είχε και το πρόλαβε ο Παναθηναϊκός. Θα ήξερε προφανώς την απόφαση νωρίτερα”, ανέφερε  μεταξύ άλλων.

Να σημειωθεί από εκεί και πέρα ότι η πρόεδρος δεν μπήκε στην ουσία της απόφασης για αλλαγή έδρας και στάθηκε κυρίως στον τρόπο που γράφτηκε και ανακοινώθηκε. “Για να είμαστε σοβαροί, δεν ξέρω αν υπήρχε νομικός στην επιτροπή που πήρε την απόφαση αυτή, ελπίζω να μην υπήρχε. Η απόφαση είναι διάτρητη νομικά, δεν έχει τον (σ.σ. νομικό) λόγο της αλλαγής έδρας. Ελπίζω ότι αυτός που την έγραψε δεν είναι νομικός. Υπάρχει νομικός στην Επιτροπή” ρώτησε τον νομικό της ΕΠΟ, Ν. Μπάρτζη που απάντησε αρνητικά.. “Κακώς” σχολίασε η Αρεοπαγίτης Διονυσία Μπιτχζούνη.

Η πρόεδρος του Διαιτητικού δηλαδή δεν μπήκε στην ουσία της απόφασης, κάτι που αναμένεται να γίνει στην τελική της απόφαση. Έκρινε επί της ουσίας μόνο το νομικό της σκέλος, λέγοντας ότι “σε ένα κανονικό δικαστήριο αυτό το χαρτί πιθανότατα δεν θα λαμβανόταν καν υπόψιν”. Αξιοσημείωτη επίσης η ατάκα της: «εντάξει, μια ώρα από τα Γιάννενα είναι το Αγρίνιο, δεν είναι τίποτα για εσάς».