image description

Η έξοχη εμφάνιση του car.gr ΠΑΣ Γιάννινα με τον Παναθηναϊκό στο κύπελλο Ελλάδος έχει μείνει ήδη στο παρελθόν, αφού την Κυριακή έρχεται ένα πολύ δυνατό ντέρμπι για την 23η αγωνιστική της Super League, το οποίο έχει ιδιαιτερότητες και στο οποίο η «κυανόλευκη» ομάδα πρέπει να συγκεντρωθεί απόλυτα. Άλλωστε η παραμονή στην κατηγορία είναι ο βασικός στόχος της χρονιάς και όλα τα υπόλοιπα είναι bonus για να ανέβει η… χρηματιστηριακή αξία της ομάδας από παιχνίδια δίχως σκοπιμότητα και άγχος.

Ο 1,5 μήνας συνεχόμενων αγώνων έμαθε στην ομάδα να αφήνει πολύ γρήγορα πίσω της χαρές ή λύπες από τα αποτελέσματα των 12 συνολικά αναμετρήσεων μέσα στο 2021 που απέφεραν 4 νίκες, 3 ισοπαλίες και 5 ήττες. Από τις νίκες, όμως, μόνο οι δύο ήταν για το πρωτάθλημα και από τις ισοπαλίες άλλες δύο, γι’ αυτό και η νίκη την Κυριακή θα είναι πολύ σημαντική, αφού θα της δώσει την ευκαιρία να ξεφύγει βαθμολογικά από έναν ακόμα αντίπαλο, που μάλιστα πριν 2 χρόνια είχε γίνει η αιτία να ξεκινήσει η καθοδική πορεία προς τη Super League 2.

Η προετοιμασία των Ηπειρωτών ολοκληρώνεται το μεσημέρι στο Πανηπειρωτικό με τον κ. Γιαννίκη να έχει τρεις απουσίες. Οι Κάργας και Οικονομόπουλος είναι τιμωρημένοι, ενώ εκτός αναμένεται να μείνει ο Σιόντης που ακόμα δεν είναι έτοιμος μετά τον τραυματισμό του.

Δύσκολες οι προβλέψεις για ενδεκάδα, αφού τα κυρίως συμπεράσματα ο κόουτς τα αποκομίζει από τους αγώνες και δευτερευόντως από τις προπονήσεις, που είναι περισσότερο για συντήρηση και υπενθύμιση της τακτικής. Παρ’ όλα αυτά 2-3 αλλαγές στο αρχικό σχήμα σε σχέση με το κύπελλο θα γίνουν σίγουρα.

Πιθανή ενδεκάδα: Λοντίγκιν, Σάλιακας, Παντελάκης, Εραμούσπε, Πίρσμαν, Παμλίδης, Κάστρο (ή Λιάσος), Ντομίνγκεζ, Καρτάλης, Κρίζμαν και Λέο

Με… δύο προπονητές ο ΟΦΗ

Στον ΟΦΗ τα πράγματα έχουν αρχίσει να ζορίζουν υπερβολικά, αφού η ομάδα έχει μόνο μία νίκη μέσα στο 2021. Οι φήμες για αποχώρηση του Γιώργου Σίμου δίνουν και παίρνουν, ενώ η κίνηση της διοίκησης να βάλει σε θέση γενικού αρχηγού στον πάγκο τον Νίκο Νιόπλια είναι ίσως ένα μήνυμα ότι, αν η ομάδα δεν νικήσει αύριο, ο Γιαννιώτης κόουτς μένει εδώ και δεν χρειάζεται καν να επιστρέψει στο Ηράκλειο. Υπό αυτό το πρίσμα για τον ΟΦΗ ο αγώνας είναι «τελικός», οπότε θα ψάξει να «κλέψει» το αποτέλεσμα με κάθε τρόπο. Έχει αποδειχτεί άλλωστε, ότι όσοι παίζουν κλειστά τον ΠΑΣ παίρνουν πιο εύκολα αποτέλεσμα σε σχέση με τις ομάδες που παίζουν ανοιχτό ποδόσφαιρο.

Η ομάδα του Ηρακλείου ολοκλήρωσε την προετοιμασία της και ξεκινάει για τα Ιωάννινα. Από την Παρασκευή μπήκε στις προπονήσεις ο Σολίς. Ο Σαρδινέρο ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα και θεραπεία, ενώ θεραπεία κάνουν και οι Βούρος, Τσιλιανίδης, Ναμπί και Σελίμοβιτς. Πρόγραμμα αποκατάστασης κάνουν οι Σακόρ και Βαζ.

Ο Κουμπαράκης «ρεφ»

Ο διαιτητής Στέφανος Κουμπαράκης του συνδέσμου Κυκλάδων ορίστηκε να σφυρίξει την Κυριακή (17:15) τον αγώνα των δύο ομάδων.

Άλλες δύο φορές φέτος ήρθε στα Γιάννενα, στη νίκη του Απόλλωνα με 1-3 και στο ισόπαλο 2-2 με τον Ατρόμητο στο κύπελλο.

Βοηθοί του θα είναι οι Κωνσταντίνος Νικολαΐδης (Μακεδονίας) και Δημήτριος Σαμοΐλης (Αθηνών). Τέταρτος ορίστηκε ο Άγγελος Αγγελάκης (Μακεδονίας).

Στο VAR  θα βρίσκονται οι Ευστάθιος Γκορτσίλας (Μακεδονίας) και Λάζαρος Δημητριάδης (Μακεδονίας). Τέλος παρατηρητής θα είναι ο Γεώργιος Μπίκας (Χαλκιδικής).