Είθισται οι αποχωρήσεις «βόμβα» σε μια ομάδα να σηκώνουν αρκετή ανάλυση και ποδοσφαιροκουβέντα. Έτσι και στην περίπτωση Τσουκαλά άλλοι έριξαν το ανάθεμα στον ποδοσφαιριστή που παράτησε σύξυλη την ομάδα, άλλοι έσπευσαν να απονείμουν τα… «εύσημα» στον πρόεδρο επειδή κατά τη γνώμη τους ξεπούλησε τον κορυφαίο παίκτη.

Η σημερινή ανακοίνωση του ΠΑΣ Γιάννινα, στην οποία δεν εμπεριέχεται κάποιο «ευχαριστώ», «καλή συνέχεια σε ό,τι κι αν κάνει» και άλλα τέτοια όμορφα κλισέ, είναι ενδεικτικά του αιφνιδιασμού και του εκνευρισμού που προκλήθηκε στην ΠΑΕ. Ένας παίκτης που πρόσφερε όσο λίγοι αυτά τα 4 χρόνια και που φέρνει κάποια χρήματα στα ταμεία, σίγουρα θα άξιζε κάποια καλή κουβέντα. Για να μη λέγεται, κάτι σημαίνει. Σίγουρα η απώλεια αυτή στο ρόστερ δεν υπολογιζόταν και όσοι πιστεύουν ότι ο Χριστοβασίλης προτίμησε τα χρήματα από τον παίκτη, κάνουν λάθος.

Από την άλλη πλευρά αποδεικνύεται ο λόγος που έμεναν οι παίκτες στον ΠΑΣ Γιάννινα, ακόμα και όταν χανόταν ο στόχος της Ευρώπης, εξαιτίας της μη αδειοδότησης. Όποιος αισθανόταν ότι αμειβόταν αντάξια όσων πρόσφερε, έμενε και χωρίς Ευρώπη, όποιος βρίσκει κάτι καλύτερο, πηγαίνει στο καλύτερο. Κάθε παίκτης είναι επαγγελματίας και πάνω από το που θα παίξει, μετράει το πόσα θα πάρει.

Στην περίπτωση Τσουκαλά, βέβαια, δεν πρόκειται να ισχυριστούμε ότι το δέλεαρ ήταν μόνο το οικονομικό. Άλλωστε από το περιβάλλον του ισχυρίζονται, ότι αφενός είναι προσωπικός φίλος με τον Χάβο και αφετέρου αισθανόταν να έχει κλείσει προ πολλού ο κύκλος του στα Γιάννενα και ήθελε να δοκιμάσει κάτι καινούργιο, οπότε η παρουσία του Χάβου στον Αστέρα του έδινε το πρώτο στοιχείο οικειότητας με τη νέα του ομάδα.

Ό,τι κι αν νομίζει κανείς ότι έγινε, το γεγονός είναι ένα. Όποιος πανικοβάλλεται στο ποδόσφαιρο, κατέχοντας μάλιστα υπεύθυνη θέση, δεν κάνει για το άθλημα. Αν ήταν σε κάθε δυσκολία να τα παρατάνε παίκτες, προπονητές και διοικήσεις, δεν θα ήταν σε επαγγελματικό σύλλογο, αλλά στην ομάδα του χωριού τους.

Ο περσινός χειμώνας, με τις αποχωρήσεις Τσάβες και Βελλίδη θα έπρεπε να μας διδάξει πολύ περισσότερα πράγματα, αλλά φαίνεται ότι δεν πήραν όλοι το μήνυμα για το ότι ο ΠΑΣ ξέρει να διαχειρίζεται μεγάλες φουρτούνες και να τις διαχειρίζεται, όχι επικοινωνιακά, αλλά ουσιαστικά. Έχουμε πίστη ότι κι αυτήν τη φορά θα βγει νικητής ο ΠΑΣ Γιάννινα, έστω κι αν «πονέσει» λίγο παραπάνω, έστω κι αν χρειαστεί να κάνει ένα νέο ξεκίνημα για να στήσει ομάδα σχεδόν από την αρχή.

Από τη στιγμή που τα θεμέλια έχουν την υπογραφή Χριστοβασίλη, Πετράκη, Γεωργουλόπουλου, Αλεξίου και Τσελιόπουλου, όλα τα άλλα θα βρουν το δρόμο τους.