Ο ΠΑΣ Γιάννινα WBC είναι πανέτοιμος για την επανέναρξη της Α1 Γυναικών την Κυριακή 7 Μαρτίου, πλην όμως δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση από την Ομοσπονδία για βασικά ζητήματα που αφορούν το πρωτάθλημα.

Αυτό επισήμανε ο πρόεδρος της του συλλόγου, Γιώργος Μάστακας, μιλώντας στην εκπομπή “Girls Power” και τη Ζωή Καλύβα στον ΔΩΔΩΝΗ Super FM 104,3. Ο κ. Μάστακας, τόνισε μεταξύ άλλων, ότι η ΕΟΚ δεν έχει ενημερώσει για τίποτα άλλο πλην την ημερομηνία επανέναρξης.

“Η ΕΟΚ έβγαλε μία ανακοίνωση η οποία έχει πολλά κενά”, ανέφερε αρχικά. Όπως υπογράμμισε, δεν είναι ακόμη γνωστός ο τρόπος διεξαγωγής, αν θα παιχτούν όλες οι αγωνιστικές ή ένας γύρος, αν θα συμμετάσχουν όλες οι ομάδες, αν θα σφυρίξουν δύο διαιτητές για λιγότερα έξοδα και αν θα ισχύσουν μεταγραφές μόνο των Ελληνίδων ή και των ξένων.

Μάλιστα αποκάλυψε ότι αν δεν ισχύσουν οι μεταγραφές για την επανέναρξη του πρωταθλήματος, θα επιστρέψει άμεσα στην ομάδα η Αγγελική Βιντσιλαίου η οποία πήρε μεταγραφή στη Σουηδία, ενώ υπογράμμισε πως η μεταγραφή της ισχύει μόνο μέχρι τον Ιούνιο καθώς από τη νέα σεζόν θα συνεχίσει να ανήκει στον ΠΑΣ Γιάννινα WBC, ο οποίος και έχει τα δικαιώματα μεταγραφής της.

Ο κ. Μάστακας ανέφερε ότι η απόφαση να παραχωρηθεί η Βιντσιλαίου ήταν για να έχει όσες τον δυνατόν περισσότερες πιθανότητες να αγωνιστεί με την Εθνική ομάδα στο Ευρωπαϊκό.

Είδηση βγήκε και για τα μεταγραφικά, καθώς ο κ. Μάστακας αποκάλυψε ότι θα προχωρήσει σε ενίσχυση ο ΠΑΣ, καθώς θα έρθουν στην ομάδα δύο Αμερικανίδες οι οποίες θα αντικαταστήσουν την Κούπερ και την Βιντσιλαίου και οι οποίες θα είναι υψηλού επιπέδου.

Παράλληλα ο ΠΑΣ ψάχνει “παράθυρο” για να αποκτήσει και Ελληνίδες παίκτριες που δεν είχαν συμμετοχή στην Α1, εφόσον όμως το επιτρέψει η ΕΟΚ.

Ακούστε τη συνέντευξη του κ. Μάστακα από το 6ο λεπτό του παρακάτω ηχητικού