image description

Μια γλυκιά αναμονή 41 ετών! Τόσα χρόνια χρειάστηκαν μέχρι να καταφέρει ο Άγιαξ της Ηπείρου να αποκλείσει τον Παναθηναϊκό στον θεσμό του κυπέλλου και μάλιστα αυτή τη φορά σε διπλά παιχνίδια και με δύο νίκες με σκορ 2-1!

Ο ΠΑΣ Γιάννινα του Γιαννίκη έγραψε ιστορία σήμερα στο “Απ. Νικολαιδης”, με τη μεγάλη του πρόκριση και το εκπληκτικό ποδόσφαιρο μέχρι το 30′! Ήδη στο 9′ το σκορ έγραφε 0-2, ενώ ως το μισάωρο θα μπορούσε το κοντέρ να έχει γράψει κι άλλο! Από εκεί και μετά η ομάδα διαχειρίστηκε άριστα το παιχνίδι, ενώ το γκολ του Πούγγουρα στο 74′ δεν ήταν αρκετό να ξαναβάλει το “τριφύλλι” στη διεκδίκηση της πρόκρισης.

Ο ΠΑΣ έριξε τον Παναθηναϊκό στην παγίδα που πήγε να του στήσει ο ίδιος. Ο Μπόλονι κατέβασε ένα επιθετικό σχήμα και οι οδηγίες του ήταν για πίεση από το πρώτο λεπτό. Όμως ο ΠΑΣ ήταν αυτός που αιφνιδίασε και καθάρισε το ματς σε 10 λεπτά! Απίστευτο κι όμως “κυανόλευκο”, αφού οι παίκτες του Γιαννίκη το έκαναν όπως και με τον Ατρόμητο, τότε που σε 11 λεπτά πάλι είχαν “καθαρίσει” την πρόκριση με 3 γκολ!

Στο 2ο μόλις λεπτό ο Καρτάλης με εκτέλεση φάουλ έξω από την περιοχή “σέρβιρε” το πρώτο γκολ στον Παντελάκη, που όπως πέρυσι, έτσι και φέτος σκόραρε εναντίον της πρώην ομάδας του.

Και πριν ο Παναθηναϊκός συνέλθει από το πρώτο “χαστούκι”, στο 9′ σέντρα του Μιλιντσεάνου από αριστερά, οι Ελευθεριάδης και Χατζηθεοδωρίδης σηκώνονται στη μεγάλη περιοχή για κεφαλιά, με τον δεύτερο να τη στέλνει στα δίχτυα της ομάδας του! Αυτό ήταν! Η πρόκριση είχε σχεδόν κριθεί και από εκεί και πέρα χρειαζόταν απλά μια έξυπνη διαχείριση από τους “κυανόλευκους” για να πάρουν και μια νίκη γοήτρου.

Ως το 30′ τουλάχιστον μόνο ο ΠΑΣ υπήρχε στο γήπεδο και θα μπορούσε να πετύχει κι άλλο γκολ σε μεγάλη φάση του Ελευθεριάδη. Ο δε Παναθηναϊκός όταν βγήκε μπροστά έπεσε πάνω στην παθιασμένη άμυνα των Ηπειρωτών που πήγαιναν πρώτοι στις μπάλες και κέρδιζαν τις μονομαχίες. Έτσι το ημίχρονο πέρασε με τον ΠΑΣ να πηγαίνει τελείως ατσαλάκωτος στα αποδυτήρια!

Ο Παναθηναϊκός στην επανάληψη έπαιξε τα… ρέστα του για ένα γκολ, πίεσε, αλλά όχι κάτι που δεν μπόρεσε να αντέξει ο καλογυμνασμένος ΠΑΣ με τα πολλά τρεξίματα. Τι κι αν οι ίδιοι σχεδόν παίκτες είχαν αγωνιστεί και με τη Λαμία, οι δυνάμεις ήταν ανεξάντλητες!

Στο 74′, πάντως, ο Παναθηναϊκός με τον Πούγγουρα πέτυχε γκολ και μείωσε σε 1-2, αλλά κάπου εκεί ο Παναθηναϊκός παρέδωσε πνεύμα, αφού δεν ήταν εφικτό να πετύχει άλλα 3 γκολ σε 15 λεπτά απέναντι σ’ έναν τέτοιο ΠΑΣ, ο οποίος είχε μία ακόμα μεγάλη ευκαιρία στο παιχνίδι με τον Κρίζμαν.

Το τελευταίο σφύριγμα της λήξης βρήκε παίκτες και τεχνικό επιτελείο να γίνονται όλοι μια αγκαλιά, ενώ ακολούθησε ξέσπασμα και στα αποδυτήρια με σαμπάνιες και συνθήματα! Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ ΕΔΩ

Παναθηναϊκός (Λάζλο Μπόλονι): Διούδης, Πούγγουρα, Σένκεφελντ, Σανκαρέ(59’ Μαουρίσιο), Μολό, Χατζηθεοδωρίδης(65’ Χουάνκαρ), Νιάς, Βιγιαφάνες(65’ Μακέντα), Ιωαννίδης(46’ Αϊτόρ), Χατζηγιοβάνης(65’ Νγκμπακοτό), Καρλίτος

ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Παντελάκης, Κάργας, Πίρσμαν, Ντομίνγκεζ, Κάστρο(87′ Εραμούσπε), Καρτάλης, Ελευθεριάδης, Μιλιτσεάνου(76′ Κριζμάν), Παμλίδης(65’ Νάουμετς)