Με αφορμή την πρόκριση του ΠΑΣ Γιάννινα επί του Παναθηναϊκού ο Χουάν Ντομίνγκεζ έδωσε την πρώτη του συνέντευξη απ’ όταν ήρθε στην Ελλάδα στον ΔΩΔΩΝΗ SUPER FM και την εκπομπή «Στη Λακούβα» με τον Μιχάλη Μερτζιανίδη.

Ο Ισπανός μέσος μίλησε τόσο για την πρόκριση όσο και την προσωπική του εμπειρία στο ελληνικό πρωτάθλημα με τη φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά και τη μέχρι τώρα προσαρμογή του.

Για τη σπουδαία πρόκριση επί του Παναθηναϊκού: «Πιστεύαμε στους εαυτούς μας, στο πλάνο του προπονητή, δουλέψαμε όλη την εβδομάδα πάνω στον αντίπαλο και ήμασταν αποφασισμένοι να μπούμε μέσα στο γήπεδο, να τα δώσουμε όλα και να κερδίσουμε».

Για το ότι δεν κινδύνευσαν ιδιαίτερα: «Πιστεύαμε πάρα πολύ στον τρόπο με τον οποίο παίζουμε, στον τρόπο που μας έδειξε ο προπονητής και γι’ αυτό είχαμε μεγάλη αυτοπεποίθηση γι’ αυτά που έπρεπε να κάνουμε και για το αποτέλεσμα που θα ερχόταν».

Για το παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό το Σάββατο: «Αυτό που θέλω να κάνουμε είναι να μπούμε συγκεντρωμένοι και να δώσουμε το 100% και θα δούμε πως θα εξελιχθεί το παιχνίδι. Εμείς θα κάνουμε ό,τι μπορούμε».

Για το ότι ο ΠΑΣ μπαίνει πάντα για να παίξει ποδόσφαιρο και να χτυπήσει όλα τα ματς: «Δεν είναι πάντα εύκολο. Ο τρόπος με τον οποίο παίζουμε είναι εύκολο να τιμωρηθεί κιόλας κάποιες φορές. Παίζουμε με πολλές πάσες από την πίσω ζώνη και με το παραμικρό λάθος μπορεί να σε τιμωρήσει ο αντίπαλος. Ωστόσο είναι ο τρόπος που ταιριάζει στην ομάδα και με αυτόν έχουμε εκπαιδευτεί να παίζουμε ανεξαρτήτως αντιπάλου».

Για το ότι στο ποδόσφαιρο συνήθως όλοι βάζουν πρώτα το αποτέλεσμα και μετά το θέαμα: «Για να ευχαριστηθούμε πρέπει να κερδίσουμε. Άλλες φορές βγαίνει κι άλλες όχι. Εμείς παίζουμε για να κερδίζουμε και ο τρόπος είναι να το κάνουμε με την μπάλα στα πόδια».

Για το αν βάζουν ως στόχο το κύπελλο ή το βλέπουν παιχνίδι με παιχνίδι: «Παιχνίδι με το παιχνίδι. Θα δούμε με ποιον θα κληρωθούμε και ό,τι είναι να έρθει θα έρθει. Τώρα βλέπουμε το πρωτάθλημα».

Για τη δική του αγωνιστική άνοδο και τη δουλειά του μέσα στο γήπεδο: «Σε ομαδικό επίπεδο αισθανόμαστε καλά, γιατί έχουμε καλά αποτελέσματα. Σε προσωπικό επίπεδο το σημαντικό είναι ότι παίρνω λεπτά συμμετοχής κι αυτό είναι που θέλει ο κάθε ποδοσφαιριστής. Βοηθάω τους συμπαίκτες, με βοηθάνε, έχουμε δέσει και ευχαριστιόμαστε να παίζουμε μαζί».

Για τον Αργύρη Γιαννίκη: «Ο προπονητής είναι κλειδί στην πορεία μας. Θέτει το πλάνο, μας δίνει οδηγίες, καθοδηγεί την ομάδα και αποτελεί σημαντικό παράγοντα».

Για το πώς πήρε την απόφαση να έρθει στα Γιάννενα και πως προσαρμόστηκε: «Είχα παίξει πολλά χρόνια στην Ισπανία, έψαχνα μία ευκαιρία να βρεθώ στο εξωτερικό, πήγα στη Στουρμ Γκρατς και όταν μου παρουσιάστηκε η ευκαιρία η Ελλάδα ήμουν πολύ θετικός. Ήρθα εδώ, είδα πως είναι τα πράγματα και είμαι πολύ ευχαριστημένος, απολαμβάνω τον τρόπο που αγωνίζεται η ομάδα και αυτό που βιώνω».

Τι τον δυσκόλεψε στην Ελλάδα: «Σίγουρα η γλώσσα μου φάνηκε πάρα πολύ δύσκολη, αλλά αυτό που με δυσκολεύει περισσότερο είναι η βροχή, ιδιαίτερα με τον τρόπο που αγωνίζεται η ομάδα, γιατί δεν συνδυάζονται».

Για το αν ήταν η πιο δύσκολη περίοδος γι’ αυτόν το διάστημα μέχρι να προσαρμοστεί εκείνος στην ομάδα και η ομάδα σ’ εκείνον: «Σίγουρα όταν πηγαίνεις σε μια νέα ομάδα είναι δύσκολη αυτή η περίοδος της προσαρμογής. Επειδή όμως συνάντησα πολύ καλά αποδυτήρια κι ένα πολύ καλό τεχνικό επιτελείο ήταν εύκολο να μπω στο κλίμα. Σίγουρα βοήθησε και ο τρόπος με τον οποίο αγωνίζεται η ομάδα. Συνολικά οι παίκτες συμμετέχουν στο παιχνίδι με συγκεκριμένο ρόλο και γι’ αυτό προσαρμόστηκα γρήγορα».

Για τον κόσμο της ομάδας: «Τώρα με τον κορωνοϊό δεν το έζησα πλήρως, αλλά κυκλοφορώντας στην πόλη βλέπω πως με αντιμετωπίζει ο κόσμος. Είναι εκεί και μας στηρίζει, είναι εξαιρετικός και μας βοηθάει πάντα».

Για τη συμμετοχή του στο ισπανικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Λα Κορούνια: «Το να παίζεις στη La Liga είναι μία τελείως διαφορετική εμπειρία, το επίπεδο είναι πολύ ανταγωνιστικό, υπάρχουν μερικοί από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο και είναι μια τεράστια πρόκληση. Αν εξαιρέσεις το ισπανικό και το αγγλικό πρωτάθλημα, το ελληνικό θεωρείται αρκετά ανταγωνιστικό και προσφέρει ένα καλό επίπεδο για κάθε ποδοσφαιριστή».

Για το τι θα τον ικανοποιήσει να πετύχει με την ομάδα: «Σίγουρα ο πρώτος στόχος είναι η σωτηρία και ένας δεύτερος το κύπελλο, το οποίο θέλουμε να κατακτήσουμε. Θα προσπαθήσουμε και στο τέλος θα δούμε τι θα γίνει».

Για τις καλύτερες, αλλά και χειρότερες στιγμές ως τώρα: «Καλύτερες στιγμές είναι αυτές που μοιράζομαι με τους συμπαίκτες μου από την πρώτη μέρα μέσα κι έξω από το γήπεδο. Οι χειρότερες στιγμές είναι αυτές που περιλαμβάνουν κάποια ματς που δεν εξελίχθηκαν έτσι όπως θα θέλαμε. Υπήρξαν αρκετά τέτοια ματς στη διάρκεια της σεζόν».

Για τη βουτιά του με τον Καρτάλη στον παγωμένο Βοϊδομάτη: «Μου είχαν πει ότι είναι παγωμένα τα νερά, αλλά ήθελα να το δοκιμάσω γιατί και στην πατρίδα μου έχω συνηθίσει σε παγωμένα νερά, αλλά αυτά παραήταν!».