Για την απόφασή του να έρθει στον ΠΑΣ Γιάννινα και τον ρόλο που έπαιξε ο τρόπος παιχνιδιού της ομάδας, αλλά και την πρόκριση επί του Παναθηναϊκού που αποδείχτηκε ευκολότερη απ’ ό,τι το περίμεναν μίλησε στον Μιχάλη Μερτζιανίδη και την ΕΡΤ ο Γιούρι Λοντίγκιν.

Αναλυτικά:

Για την υποδοχή που τους επεφύλαξε ο κόσμος στο Πανηπειρωτικό:  «Ευχαριστούμε τον κόσμο για την υποδοχή. Γενικά ήταν μια δύσκολη εβδομάδα με δύο εκτός έδρας παιχνίδια. Γυρνάμε με γεμάτες βαλίτσες με βαθμό και πρόκριση. Πολύ όμορφη η υποδοχή του κόσμου και συνεχίζουμε».

Για την απόφαση να έρθει στον ΠΑΣ Γιάννινα: «Πριν έρθω στα Γιάννενα είχα ενημερωθεί και είχα δει κιόλας τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας. Μου ήταν πιο εύκολο να πάρω την απόφαση να έρθω. Είμαι χαρούμενος που πήρα την απόφαση να έρθω. Η ομάδα παίρνει βαθμούς, δείχνει αυτό το ποδόσφαιρο και είναι ωραίο όταν οι φίλαθλοι αναγνωρίζουν τη δουλειά μας».

Για την πρόκριση επί του Παναθηναϊκού και την προετοιμασία που είχε κάνει ο ΠΑΣ: «Σε κάθε παιχνίδι προετοιμαζόμαστε σχεδόν το ίδιο. Με την ίδια ψυχολογία, είναι ίδιος ο τρόπος παιχνιδιού. Κρατάμε την ταυτότητά μας, δεν έχει σημασία ποιος είναι ο αντίπαλος. Από εκεί και πέρα, ο Παναθηναϊκός είτε δεν τον αφήσαμε εμείς στην αρχή, είτε μπήκε κοιμισμένος, είτε δεν είχε τη δυνατότητα να κάνει κάτι. Δεν απειληθήκαμε ιδιαίτερα, μόνο με κάτι σέντρες και με παράλληλες πάσες. Δεν μπορώ να πω ότι ήταν τρομερά δύσκολο το παιχνίδι. Πήραμε πολύ δίκαια το αποτέλεσμα».

Για το προσεχές παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό: «Μάλλον εντελώς διαφορετικό. Έχουν δύο ήττες από εμάς, θα είναι εκνευρισμένοι, τρελαμένοι και μάλλον εμείς θα έχουμε τώρα την πίεση παρά αυτοί, για να αποδείξουμε ότι δεν τους κερδίσαμε τυχαία».

Για τους στόχους που τίθενται: «Η ομάδα από τη στιγμή που ήρθα με δέχτηκε πολύ καλά. Όλα τα παιδιά είναι μια μεγάλη οικογένεια. Καθημερινά έχει ο καθένας μας έναν στόχο. Τώρα ο στόχος μας είναι οι 3 βαθμοί το Σάββατο. Είναι στιγμές αυτές που πρέπει να τις απολαμβάνουμε, όπως τώρα που προκριθήκαμε και πρέπει να προετοιμαστούμε για το επόμενο παιχνίδι. Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε τι θα γίνει σε μια βδομάδα ή σε δέκα μέρες, με ποιον θα παίξουμε. Πρέπει να σκεφτόμαστε τι γίνεται τώρα».

Το ηχητικό της συνέντευξης του Λοντίγκιν αρχίζει από το 29′:50′