Λίγο πριν τον αγώνα του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Παναθηναϊκό ο Πέδρο Κόντε έδωσε συνέντευξη στη Nova από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα όπου βρίσκεται και συνεχίζει την επιτυχημένη καριέρα του.

Ο Ισπανός στράικερ για μία ακόμα φορά έσταξε μέλι για την πόλη, τους ανθρώπους της και την ομάδα την οποία δεν παύει να παρακολουθεί, μαθαίνοντας τα πάντα γι’ αυτή.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Καταρχάς σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την πρόσκληση, αποτελεί ευχαρίστηση να μιλάω με κάποιον από την Ελλάδα, μου έχει λείψει πολύ η Ελλάδα, γι’ αυτό και χαίρομαι. Αναφορικά με τη ζωή μου στο Άμπου Ντάμπι, δεν έχει ομοιότητες με την ευρωπαϊκή ή την ελληνική, ωστόσο περνάω καλά, είμαι ήρεμος και νιώθω άνετα, δεν είναι σαν την Ελλάδα, αλλά είμαι καλά».

Για τις διαφορές του ελληνικού ποδοσφαίρου και του ευρωπαϊκού με εκείνο στο Άμπου Ντάμπι: «Την τελευταία σεζόν το πρωτάθλημα είναι πιο ανταγωνιστικό. Οι ελληνικές ομάδες είναι πιο δυνατές στο αμυντικό κομμάτι και με μεγαλύτερη ένταση. Για παράδειγμα, εγώ που είμαι επιθετικός, όταν έπαιζα στην Ελλάδα δεχόμουν πιο δυναμικά μαρκαρίσματα σε σχέση με την τωρινή κατάσταση, πάντως υπάρχει βελτίωση καθώς έχουν έρθει ποδοσφαιριστές με μεγάλη ποιότητα, γι’ αυτό και το επίπεδο ανεβαίνει. Σε επίπεδο έντασης, πάντως, το ελληνικό πρωτάθλημα είναι πιο δυναμικό».

Για το πώς ήταν η καθημερινότητά του στα Ιωάννινα: «Είναι αληθές  πως σε ό,τι αφορά στην καθημερινότητα, στην επαφή με τους φιλάθλους, με την ομάδα, τα δύο χρόνια που πέρασα στα Γιάννινα ήταν τα καλύτερα της ζωής μου! Δεν αναφέρομαι στο αθλητικό κομμάτι, αλλά εστιάζω στο επίπεδο ζωής».

Για τους θαυμαστές που έχει στην Ελλάδα και αν σκέφτεται το ενδεχόμενο να ξαναγυρίσει στην Ελλάδα: «Εννοείται. Τώρα ναι. Για να το θέσω πιο σωστά θα μου άρεσε να γυρίσω στην Ελλάδα και να ξαναπαίξω. Είχα καλή απόδοση στο ελληνικό πρωτάθλημα, κάτι που συνέβη γιατί ένιωσα πολύ άνετα σε αυτή τη χώρα. Όλοι μου φέρθηκαν άψογα, όχι μόνο στα Ιωάννινα. Για παράδειγμα, έχω έρθει στην Αθήνα για να επισκεφτώ έναν φίλο μου και ο κόσμος με αναγνωρίζει και είναι πολύ φιλικός μαζί μου, είναι κάτι απίστευτο. Στο παρελθόν είχα προτάσεις από την Ελλάδα, όμως οι τότε συνθήκες με οδήγησαν φεύγοντας από τα Ιωάννινα να έρθω στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Σε κάθε περίπτωση όταν τέλειωσε  η συνεργασία με τον ΠΑΣ είχα πολλές προτάσεις από ελληνικές ομάδες».

Και για το αν προλαβαίνει να παρακολουθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο και για τον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού από τον ΠΑΣ Γιάννινα στο κύπελλο: «Το ξέρω. Παρακολουθώ όλους τους αγώνες  του ελληνικού πρωταθλήματος. Διατηρώ εξαιρετικές αναμνήσεις εξάλλου, επίσης έχω παλιούς συμπαίκτες μου που παίζουν σε αρκετές ομάδες, διατηρώ φιλικές σχέσεις με πολλούς, θέλω να βλέπω την ομάδα του ΠΑΣ, θέλω να ξέρω τι κάνει. Προφανώς γνωρίζω πως ο ΠΑΣ νίκησε τον Παναθηναϊκό και είναι στα ημιτελικά του κυπέλλου, εύχομαι η ομάδα να προκριθεί στον τελικό».

Και η συνέντευξη έκλεισε με τις ελληνικές λέξεις που θυμάται: «Θυμάμαι πολλές λέξεις, μίλησέ μου στα ελληνικά! Η αλήθεια είναι πως αν επέστρεφα στην Ελλάδα, μέσα σε δύο μήνες θα ανακτούσα την επαφή μου με τη γλώσσα. Όταν έφυγα από τη χώρα ήμουν σε θέση να κάνω μία συζήτηση. Καταλάβαινα πολλά! Τώρα αν και λείπω πολλά χρόνια, αν μιλούσα με κάποιον ελληνικά θα τα θυμόμουν.

Ευχαριστώ πολύ γι’ αυτήν την επαφή που είχαμε, εύχομαι το καλύτερο δυνατό για τον ελληνικό λαό».