Μόλις 12 λεπτά αγωνίστηκε ο Κρίζμαν στον τελευταίο αγώνα πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό και λόγω τραυματισμού ζήτησε αλλαγή, με τον Μιλιντσεάνου να τον αντικαθιστά. Μάλιστα ο Μολδαβός 7 λεπτά μετά χρίστηκε και σκόρερ.

Ωστόσο, οι περιορισμένες επιλογές που έχει για το ρόστερ ο Αργύρης Γιαννίκης κι ενώ απομένουν τουλάχιστον 10-11 αγώνες μέχρι το τέλος της σεζόν (8 πρωταθλήματος, 2 του κυπέλλου και 1 ο τελικός αν περάσει σ’ αυτόν η ομάδα), εντείνει την ανησυχία για τους τραυματίες και το πότε θα επανέλθουν.

Ο Κροάτης επιθετικός έκανε χθες μαγνητική λόγω ενός σπασμού στη γάμπα και είναι οριακό το χρονικό διάστημα ως την Κυριακή (19:00) που έχει οριστεί ο αγώνας με τον Αστέρα Τρίπολης. Θα ακολουθήσει θεραπείες και θα φανεί μέσα στην εβδομάδα αν θα μπορέσει να αγωνιστεί έστω και για ένα ημίχρονο.

Ο Σιόντης έχει προγραμματίσει νέα μαγνητική για σήμερα για να διαπιστωθεί τι γίνεται με το οστικό οίδημα που έχει. Εκτιμάται, όμως, ότι θα προλάβει κάποια παιχνίδια των πλέι-άουτ.

Τέλος, ο Οικονομόπουλος που είχε τραυματιστεί στην ακρωμιοκλειδική στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, έχει ξεκινήσει τρέξιμο και σε περίπου 2 εβδομάδες αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση.

Από εκεί και πέρα, ο Κάστρο συμπλήρωσε κόντρα στον Παναθηναϊκό 4 κίτρινες κάρτες και υποχρεωτικά εκτίει με τον Αστέρα Τρίπολης.

Επομένως, η ομάδα θα ταξιδέψει το Σάββατο στην Τρίπολη χωρίς Κάστρο, Οικονομόπουλο και Σιόντη και παίζεται οριακά η συμμετοχή του Κρίζμαν.

Σχετικά τώρα με τις κίτρινες κάρτες, ο πειθαρχικός κώδικας της ΕΠΟ αναφέρει ότι παίκτες που συμπληρώνουν κάρτες στην κανονική περίοδο και δεν αρκούν οι αγωνιστικές για να εκτίσουν άμεσα την ποινή, τότε θα πρέπει να εκτίσουν στα πλέι-άουτ. Αντιθέτως για τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές οι κίτρινες δεν μεταφέρονται. Με άλλα λόγια «μηδενίζονται». Για παράδειγμα, οι Σάλιακας, Παντελάκης και Καρτάλης που έχουν 6 κίτρινες κάρτες και ο Ντομίνγκεζ που έχει 3, αν προσέξουν στην Τρίπολη και δεν πάρουν κίτρινη, θα ξεκινήσουν με μηδέν κάρτες τα πλέι-άουτ. Αν όμως δουν κίτρινη, υποχρεωτικά θα χάσουν 1-2 ματς στα πλέι-άουτ.

Πιο αναλυτικά το άρθρο 7, παρ.8, εδαφ. ε του πειθαρχικού κώδικα, αναφέρει: «Στα play-off και play-out του πρωταθλήματος της SuperLeague 1 δεν μεταφέρονται οι κίτρινες κάρτες των ποδοσφαιριστών που έχουν ληφθεί κατά την διάρκεια της κανονικής αγωνιστικής περιόδου, αλλά μεταφέρονται και εκτίονται οι ποινές που έχουν επιβληθεί από συμπλήρωση κίτρινων καρτών. To αυτό μπορεί να ισχύσει σε κάθε αγώνα κατάταξης στο τέλος των πρωταθλημάτων, εφόσον προβλέπεται στην οικεία προκήρυξη».