Οι δύο κατά τεκμήριο καλύτερες ομάδες της περιφέρειας θα συγκρουστούν την Κυριακή στις 19:00 στο «Θ. Κολοκοτρώνης». Ο Αστέρας Τρίπολης κατάφερε να έχει πιο σταθερή πορεία και θα παίξει στα πλέι-οφ, ενώ ο car.gr ΠΑΣ Γιάννινα μετά το αναγνωριστικό 4μηνο στην κατηγορία, βρίσκεται σε ανοδική πορεία πλέον τον τελευταίο 1,5 μήνα και θα προσπαθήσει να διασφαλίσει όσο το δυνατόν νωρίτερα την παραμονή του, η οποία ήδη δρομολογήθηκε.

Οι Αρκάδες θα έχουν δύο σημαντικές απώλειες στον κυριακάτικο αγώνα. Ο πρώτος τους σκόρερ, Χερόνιμο Μπαράλες, έχει συμπληρώσει 10 κίτρινες κάρτες και θα εκτίσει μία αγωνιστική της τιμωρίας του στο προσεχές ματς, ενώ ο Ματίας Ιγκλέσιας είχε αποβληθεί στον αγώνα με τον Ατρόμητο και υποχρεωτικά θα λείψει κι εκείνος.

Από πλευράς car.gr ΠΑΣ Γιάννινα, ο Σάντι Κρίζμαν δεν θα αγωνιστεί τελικά, αφού δεν θέλουν στην ομάδα να ρισκάρουν τη συμμετοχή του στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία. Ιατρικά φαίνεται ότι θα είναι έτοιμος πάντως, αλλά θα προετοιμαστεί μια και καλή για τα πλέι-άουτ.

Απόντες θα είναι σίγουρα ο τιμωρημένος Κάστρο, αλλά και οι τραυματίες Σιόντης και Οικονομόπουλος. Η επιστροφή των δύο τραυματιών που προέρχονται από μεγάλη αποχή πηγαίνει για τα πλέι-άουτ, αν όχι από την 1η αγωνιστική, σίγουρα από τη 2η, η οποία θα διεξαχθεί μετά τη διακοπή για τις Εθνικές ομάδες (θα έχει διακοπή το πρωτάθλημα στις 27-28/3).

Όσον αφορά τη σημερινή προπόνηση των Ηπειρωτών, αυτή ξεκίνησε με προθέρμανση και συνεχίστηκε με ασκήσεις συναρμογής με μπάλα. Ακολούθησαν τελειώματα φάσεων δύο εναντίον ενός και αγωνιστικά παιχνίδια σε μικρούς χώρους.