Καλεσμένος στην εκπομπή “Girl’s Power” και τη Ζωή Καλύβα, στον Δωδώνη  SUPER FM 104,3, ήταν το μέλος της γυναικείας ομάδας Γιάννενα WFC, Κωνσταντίνος Παύλου. Η ομάδα προετοιμάζεται για την επανέναρξη της Α’ Εθνικής Γυναικών, υπό την τεχνική ηγεσία του Αντώνη Κοζανίτη πλέον.

Ο παράγοντας της ομάδας των Ιωαννίνων εξαπέλυσε επίθεση στην ΕΠΟ και έκανε λόγω για εμπαιγμό σε ό,τι αφορά το γυναικείο ποδόσφαιρο.

Αρχικά ο κ. Παύλου ανέφερε ότι συνεχίζονται οι προπονήσεις τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα, που περιλαμβάνει εβδομαδιαία τεστ covid. Όπως υπογράμμισε, η ομάδα θα είναι έτοιμη αγωνιστικά όποτε και αν ξεκινήσει το πρωτάθλημα.

Σχετικά με τις προπονήσεις, ανέφερε ότι ξεκίνησαν ανεπίσημα στις αρχές Μαρτίου καθώς πήραν το ΟΚ από τους λοιμωξιολόγους, αλλά λόγω κωλυσιεργίας της ΕΠΟ, επίσημα οι προπονήσεις ξεκινούσαν σήμερα καθώς ήρθαν επίσημα σφραγισμένα τα έγγραφα από την ΕΠΟ!

Όσον αφορά την ψυχολογία των παικτριών μετά από την πολύμηνη απραξία, τόνισε ότι είναι πολύ καλή, αλλά υπάρχει ο προβληματισμός πως μπορεί να ξεκινήσει το πρωτάθλημα με 3.500 κρούσματα κορωνοϊού, την στιγμή μάλιστα που τα Γιάννινα WFC θα χρειαστεί να ταξιδέψουν σε διάφορες πόλεις. Όπως υπογράμμισε οι συνθήκες είναι πάρα πολύ δύσκολες και υπάρχει φόβος. «Τηρούμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα με θρησκευτική ευλάβεια αλλά υπάρχει ανησυχία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για την πρόσληψη του Αντώνη Κοζανίτη, ο κ. Παύλου ανέφερε: «Αποφασίσαμε να γυρίσουμε σελίδα με βάση τον σχεδιασμό, τον προγραμματισμό και τους στόχους που έχουμε βάλει. Αναθέσαμε την ομάδα μας στον Αντώνη Κοζανίτη, έναν έμπειρο προπονητή, πολύ οικείο και γνωστό σε εμάς. Όταν τα Γιάννενα WFC ανέβηκαν στην Α’ Εθνική την περίοδο 2018-19, ανέλαβε την ομάδα στον β’ γύρο, όπου έκανε μία καταπληκτική πορεία, και θα έλεγα κάναμε πρωταθλητισμό, όπου συγκέντρωσε 16 από τους συνολικά 22 βαθμούς. Παραμείναμε στην Α’ και μάλιστα σε καλή θέση.

Έχει την εμπιστοσύνη όλων μας και γνωρίζει τα κορίτσια. Ήταν πάντα δίπλα μας και πιστεύω ότι θα οδηγήσει την ομάδα σε αρκετά υψηλή θέση. Θα εκπληρώσουμε τους στόχους και τις φιλοδοξίες μας».

Για το αν υπάρχουν αλλαγές στο ρόστερ, τόνισε ότι έχει μείνει έκπληκτος από την αγάπη και τη συνέπεια που δείχνουν οι παίκτριες. Όχι μόνο δεν έχουν φύγει παίκτριες από την ομάδα, αλλά έχουν προστεθεί και καινούργια κορίτσια. Προπονούνται με περισσότερο ζήλο από πριν το lockdown και υπάρχει αισιοδοξία ότι όλα θα πάνε καλά.

Ο κ. Παύλου στη συνέχεια επέκρινε την στάση της ΕΠΟ, κάνοντας λόγο για ανύπαρκτο θεσμό. Όπως τόνισε η ΕΠΟ είναι κατώτερη των περιστάσεων. «Ξεκινήσαμε να έχουμε ενημέρωση οι ομάδες της Α’ Εθνικής με δικιά μας πρωτοβουλία. Από τις 23 Δεκεμβρίου είχαμε πάρει διαβεβαιώσεις ότι θα ξεκινούσαν οι προπονήσεις και ότι θα είχαμε υγειονομικά πρωτόκολλα και θα τα κατέθεταν στην ΓΓΑ, αλλά αυτό δεν έγινε ποτέ. Τελικά φτάσαμε να έχουμε την τελική έγκριση τον Μάρτιο και να κάνουμε επίσημα προπονήσεις από σήμερα 17 Μαρτίου με σφραγίδα. Η κατάσταση που επικρατεί στην ΕΠΟ είναι τραγική! Οι άνθρωποι είναι κατώτεροι των περιστάσεων και πρέπει να φύγουν γιατί κάνουν ζημιά στο γυναικείο ποδόσφαιρο και πολύ φοβάμαι και στα υπόλοιπα.

Ήρθε ο πρόεδρος της Επιτροπής Γυναικείου Ποδοσφαίρου σε τέσσερις διασκέψεις χωρίς προτάσεις και είπε στις ομάδες ότι αυτός αποφασίζει! Εγώ λέω στον κάθε πρόεδρο ότι δεν αποφασίζει και δεν παίζει με την τύχη καμίας ομάδας! Δεν παίζσιε με την υγεία κανενός! Το ποδόσφαιρο στηρίζεται στις παίκτριες, στους παράγοντες που «αιμορραγούν» και δεν έχει ανάγκη μικρούς δικτατορίσκους!», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα ανέφερε ότι η ΕΠΟ δεν στάθηκε ποτέ δίπλα στο γυναικείο ποδόσφαιρο, και υπογράμμισε πως είναι δυνατόν να ξεκινήσει το πρωτάθλημα στις 4 Απριλίου μετά από έναν χρόνο απραξία. «Αυτό θα είναι η χαρά των ορθοπεδικών. Θα τρέχουμε στους γιατρούς με τους τραυματισμούς! Απεύχομαι να έχουμε χειρουργεία. Αν έχουμε εγώ θα τα χρεώσω εξολοκλήρου στη διοργανώτρια αρχή!», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παύλου αποκάλυψε ότι οι ομάδες πήγαν δέσμη προτάσεων στην ΕΠΟ, μετά από αλλεπάλληλες τηλεδιασκέψεις, κατά τα πρότυπα των ομάδων μπάσκετ και βόλεϊ.

Μάλιστα αποκάλυψε ότι και αύριο υπάρχει τηλεδιάσκεψη καθώς η ΕΠΟ δεν έχει απαντήσει ακόμη αν αποδέχεται τις προτάσεις. «Θα προχωρήσουμε σε πιο ριζοσπαστικές λύσεις και δεν θα αφήσουμε καμία ομοσπονδία και κανέναν παράγοντα να παίξει με την υγεία των κοριτσιών!».

Για τους χορηγούς της ομάδας και αν υπάρχει οικονομική βοήθεια, τόνισε ότι η στήριξη από την ΕΠΟ είναι μηδενική και οι παράγοντες «αιμορραγούν». Μάλιστα ανέφερε ότι η ΕΠΟ είχε τάξει στα σωματεία ότι είχε συνεννοηθεί με τον ΕΟΔΥ για τα τεστ, πράγμα που δεν έκανε.

«Δεν αντέχουμε οικονομικά να κάνουμε τα τεστ covid σε εργαστήρια έξω. Είναι πανάκριβα. Για τους χορηγούς το κλίμα των ημερών είναι τέτοιο που δεν επιτρέπει να μοιράζονται απλόχερα χορηγίες! Έχουμε δύο-τρεις ανθρώπους που προσπαθούν να μας βοηθήσουν. Η βοήθεια τους είναι σημαντική, αλλά δεν επαρκεί!

Πριν από λίγους μήνες ο Υφυπουργός κ. Αυγενάκης, με εγκύκλιο του, έδωσε το δικαίωμα στους δήμους να χρηματοδοτούν τις μετακινήσεις των ομάδων που είναι εγγεγραμμένες στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων. Έχουμε κάνει επαφή με τον Δήμο αλλά δεν γνωρίζουμε αν θα υλοποιηθεί. Αν ο Δήμος δεν μας βοηθήσει, τότε η ομάδα μας δεν θα μπορεί να συνεχίσει! Το ίδιο ακριβώς έγινε και με τις περιφέρειες. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου ανταποκρίθηκε άμεσα και χρηματοδοτεί τις ομάδες. Το ίδιο και στη Θεσσαλία και την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Απευθυνθήκαμε στον Περιφερειάρχη, αλλά μέχρι στιγμής η απάντηση ήταν αρνητική. Ευελπιστώ να αλλάξει την απόφαση γιατί δεν μιλάμε για μεγάλα ποσά, αλλά για ποσά τις τάξεως των 5.000 με 6.000. Αν η Περιφέρεια και ο Δήμος δεν μας στηρίξει πολύ φοβάμαι ότι το γυναικείο ποδόσφαιρο στα Γιάννινα είναι καταδικασμένο».