image description

Ο νέος στόχος τέθηκε από τον Αργύρη Γιαννίκη και εκτός από το κύπελλο που ο ΠΑΣ Γιάννινα θα επιδιώξει να κάνει μία ακόμα υπέρβαση, οι παίκτες γνωρίζουν πολύ καλά ότι θα πρέπει να συνεχίσουν να δουλεύουν με τον ίδιο ζήλο για να διεκδικήσουν την πρωτιά στα πλέι-άουτ.

Προφανώς η 7η θέση στο πρωτάθλημα δεν σημαίνει και πολλά, με εξαίρεση μία ενδεχόμενη καλύτερη κλήρωση στο κύπελλο του χρόνου (αν υπάρξουν ισχυροί και αδύναμοι σε κάποια φάση), αλλά τα καλά λόγια που λέγονται για το ποδόσφαιρο που παίζει ο «Άγιαξ της Ηπείρου» έρχονται να λειτουργήσουν ως έξτρα κίνητρο για την επίτευξη αυτού του στόχου. Άλλωστε οι τελευταίες εντυπώσεις που θα σχηματιστούν θα είναι για όλους ο «καθρέφτης» της σεζόν που διανύουμε.

Ο ΠΑΣ συμμετέχει για πρώτη φορά σε μία τέτοια διαδικασία πρωταθλήματος. Βέβαια υπάρχουν τα πλέι-οφ του 2013, αλλά τότε ήταν κάτι διαφορετικό ως εμπειρία. Τώρα έχει να διαχειριστεί 7 ματς με 7 διαφορετικούς αντιπάλους, που άλλοι θα «καίγονται» για τη σωτηρία και άλλοι απλά θα παίζουν για την ιστορία τους. Στη δεύτερη κατηγορία ανήκει ο αποψινός (19:30) αντίπαλος των Ηπειρωτών, ο Ατρόμητος, που τυπικά θέλει 2 ακόμα βαθμούς να πιάσει το ψυχολογικό όριο των 30 βαθμών που θεωρείται το «μαξιλαράκι ασφαλείας», αλλά πρακτικά είναι ήδη απελευθερωμένος από το άγχος της παραμονής.

ΠΑΣ και Ατρόμητος μάς χάρισαν την τρέχουσα σεζόν 4 συναρπαστικά παιχνίδια σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Αρχικά η μεγάλη νίκη των Γιαννιωτών μέσα στο Περιστέρι στον α’ γύρο του πρωταθλήματος με 2-0 με μεγάλη εμφάνιση από την ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη. Ιανουάριο και Φεβρουάριο είχαμε δύο ακόμα εξαιρετικά ματς κυπέλλου με ισοπαλία 2-2 στα Γιάννινα και νίκη του ΠΑΣ με 3-2 στο Περιστέρι, με φοβερό 15λεπτο από τους «κυανόλευκους» που πέτυχαν τρία γκολ στην αρχή εκείνου του αγώνα, ενώ ο Ατρόμητος στο ματς του β’ γύρου του πρωταθλήματος είχε νικήσει με 1-0 στους «Ζωσιμάδες» σ’ ένα ματς, όμως, που είχε τεράστιες ευκαιρίες από τις δύο ομάδες για μεγαλύτερο σκορ.

Να σημειωθεί ότι η νίκη αυτή του Ατρομήτου στις 31 Ιανουαρίου στα Γιάννενα είναι η τελευταία που έχει μέσα στο 2021, αφού στα ματς που ακολούθησαν μετράει 3 ήττες και 3 ισοπαλίες, αλλά και μία αλλαγή προπονητή, με τον Σάββα Παντελίδη να έχει διαδεχτεί τον Νταμίρ Κάναντι. Προφανώς η εικόνα ομάδας που έριξε «λευκή πετσέτα» τις τελευταίες 45 μέρες, θορύβησε τον Γιώργο Σπανό, που πολύ πρόσφατα αναγκάστηκε να ανασκευάσει τη δήλωσή του ότι θα αποχωρήσει το καλοκαίρι από την προεδρία.

Αυτά σε ό,τι αφορά το γενικότερο κλίμα με το οποίο προσέρχονται οι δύο ομάδες στον αγώνα. Από εκεί και πέρα υπάρχει και αυτό καθαυτό το αγωνιστικό σκέλος, με τον Αργύρη Γιαννίκη να έχει τις γνωστές απουσίες του τελευταίου καιρού. Κρίζμαν, Σιόντης και Οικονομόπουλος είναι εκτός αποστολής, αλλά ο κόουτς μετράει μία σημαντική επιστροφή, αυτή του Φάμπρι Κάστρο που ήταν πολύ φορμαρισμένος αυτόν τον καιρό, οπότε αναμένεται να επιστρέψει στο αρχικό σχήμα.

Πιθανή ενδεκάδα: Λοντίγκιν, Σάλιακας, Παντελάκης, Εραμούσπε, Πίρσμαν, Κάστρο, Ντομίνγκεζ, Παμλίδης, Ελευθεριάδης, Καρτάλης και Μιλιντσεάνου.

Τρεις απουσίες για τον Παντελίδη

Γνώριμος ο αντίπαλος του ΠΑΣ λόγω των πολλών παιχνιδιών που έπαιξαν φέτος μεταξύ τους, γνώριμος όμως στους φιλάθλους και ο προπονητής που κάθισε στον «κυανόλευκο» πάγκο στις αρχές της σεζόν 2013-2014. Ο Σάββας Παντελίδης δεν έχει γευτεί ακόμα τη χαρά της νίκης με τον Ατρόμητο και αναζητά τον τρόπο να το πετύχει. Σήμερα, πάντως, το έργο του θα είναι πολύ δύσκολο, αφού εκτός του αντιπάλου που είναι σε φόρμα, θα έχει να διαχειριστεί και τρεις απουσίες, καθώς θα απουσιάσουν ο τιμωρημένος Τομάσεβις και οι τραυματίες Στρούγγης και Θεοδωράκης.

Την αποστολή αποτελούν οι: Μανδάς, Γιαννιώτης, Αγκάγιεφ, Γκαλβάο, Ούμπιδες, Κιβρακίδης, Χριστοδουλόπουλος, Νάτσος, Μανούσος, Σάλομον, Μαυρομμάτης, Νταβιώτης, Κωτσόπουλος, Ζάννης, Ενσικουλού, Χαρίσης, Μουνίθ, Γκάλο, Γούτας, Μάτιτς, Σάλτας και Εντομβόνγι

Ο Ευαγγέλου «ρεφ»

Ο Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών) που στο διπλό του ΠΑΣ Γιάννινα στο Αγρίνιο «έσπασε» την παράδοση που τον ήθελε να φέρνει κυρίως ισοπαλίες τα ματς που σφύριζε, τόσο του ΠΑΣ όσο και γενικότερα του πρωταθλήματος φέτος, θα είναι ο διαιτητής της σαββατιάτικης (19:30) αναμέτρησης ΠΑΣ-Ατρομήτου.

Βοηθοί του Ευαγγέλου ορίστηκαν οι Κωνσταντίνος Νικολαΐδης (Μακεδονίας) και Κωνσταντίνος Ψαρρής (Ζακύνθου). Τέταρτος θα είναι ο Εμμανουήλ Σκουλάς (Θεσσαλίας).

Στο VAR θα βρίσκεται ο Βασίλειος Φωτιάς (Πέλλας) με βοηθό τον Παντελή Σπυρόπουλο (Αν. Αττικής).

Τέλος, παρατηρητής ορίστηκε ο Δημήτρης Κύρκος (Θεσπρωτίας).