image description

Σε τροχιά εντατικής προετοιμασίας ενόψει των πρώτων διεθνών διοργανώσεων που θα λάβουν χώρα τον Απρίλιο βρίσκεται η ελληνική Εθνική Ομάδα της Κωπηλασίας. Στο πλαίσιο αυτό, βρίσκεται σε εξέλιξη αυτές τις ημέρες στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά κοινόβιο προετοιμασίας για τις κατηγορίες Ανδρών – Γυναικών.

Ο Ν.Ο.Ι. έχει ενισχυμένη παρουσία σ’ αυτό με τέσσερις επίλεκτους αθλητές. Πρόκειται για τους Στέφανο Ντούσκο, Παύλο Φαϊτά, Θανάση και Λεωνίδα Παλαιοπάνο. Το κοινόβιο θα ολοκληρωθεί την Κυριακή, 28 Μαρτίου. To βλέμμα όλων είναι στραμμένο στην προολυμπιακή ρεγκάτα που πρόκειται να διεξαχθεί αρχές Απριλίου στο Βαρέζε της Ιταλίας, όπου θα δοθούν αρκετά εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών που θα διεξαχθεί μία εβδομάδα μετά επίσης στο Βαρέζε, αλλά και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων – Νεανίδων που θα λάβει χώρα, εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά, τον Μάιο στο Μόναχο της Γερμανίας.

Εικονικό κοινόβιο

Στο μεταξύ, η Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία διεξάγει αυτές τις ημέρες και μέχρι τις 28 Μαρτίου εικονικό προπονητικό κοινόβιο για αθλητές κάτω των 19 ετών. Σ’ αυτό συμμετέχουν 40 κωπηλάτες από όλη τη χώρα, η επιλογή των οποίων έγινε με βάση τα αποτελέσματα που πέτυχαν στις εργομετρικές δοκιμασίες του προηγούμενου μήνα. Από πλευράς Ν.Ο.Ι. πρόσκληση να παρακολουθήσουν το κοινόβιο έλαβαν τέσσερις νεαροί αθλητές και συγκεκριμένα οι Σπύρος Γεωργίου, Ιάσονας Εξάρχου, Ανδρέας Καρέτσος και Κατερίνα Γώγου.