Πως και πως περίμενε την επανέναρξη της Α1 μπάσκετ γυναικών ο ΠΑΣ Γιάννινα WBC, με το πρωτάθλημα να αρχίζει οριστικά μεθαύριο Τετάρτη 24/3, όμως οι “κυανόλευκες” θα ξεκινήσουν τελευταίες τις υποχρεώσεις τους, καθώς ο Κρόνος Αγίου Δημητρίου και ο Σπόρτινγκ που θα ήταν οι αντίπαλοί του βάσει προγράμματος αποσύρθηκαν από το πρωτάθλημα. Έτσι η πρεμιέρα της ομάδας του κ. Δουβίτσα θα γίνει την άλλη Τετάρτη 31/3 στην Αθήνα με τη Δάφνη Αγίου Δημητρίου.

Λόγω του περιορισμένου χρόνου, οι αγώνες θα γίνονται Τετάρτη-Κυριακή και μετά την ολοκλήρωση του Α’ γύρου θα συνεχιστεί ο Β’ γύρος μόνο με τις 6 πρώτες ομάδες της βαθμολογίας, βάσει της τροποποίησης της προκήρυξης.

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ:

Σας ενημερώνουμε ότι, μετά τη δήλωση μη συμμετοχής των Σωματείων ΓΣ ΚΡΟΝΟΣ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ και ΑΟ ΣΠΟΡΤΙΓΚ στην συνέχεια του Πρωταθλήματος της Α1 Εθνικής κατηγορίας, οι αγώνες τους στο νέο πρόγραμμα ματαιώνονται.

Επίσης σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με την Ειδική και την Τροποποιητική Προκήρυξη του Πρωταθλήματος της Α1’ Εθνικής κατηγορίας Γυναικών τα Σωματεία ΓΣ ΚΡΟΝΟΣ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ και ΑΟ ΣΠΟΡΤΙΓΚ υφίστανται μείωση δύο (2) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα του Πρωταθλήματος της αγωνιστικής περιόδου 2021 – 2022 (άρθρο 7 Τροποιητικής Προκήρυξης) και τα αποτελέσματα των τριών πρώτων αγωνιστικών που έδωσαν τα σωματεία δεν λαμβάνονται υπόψη στην διαμόρφωση του γενικού βαθμολογικού πίνακα (άρθρο 12/Β Ειδικής Προκήρυξης, άρθρο 47 παρ. 2 κανονισμών).

Η επανέναρξη του πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών θα γίνει την Τετάρτη (24/3).

Μπορείτε να δείτε το τροποποιημένο πρόγραμμα του πρωταθλήματος ΕΔΩ