Η Εθνική Ομάδα των Ελπίδων παραχώρησε ισοπαλία 0-0 στην αντίστοιχη της Κύπρου στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, στον πρώτο της αγώνα για τον 4ο προκριματικό όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U21 2021-2023.

Η Εθνική δεν κατάφερε να βρει ρυθμό στο α΄ ημίχρονο, βελτιώθηκε όμως στο δεύτερο μέρος όταν και δημιούργησε ευκαιρίες, τις οποίες ωστόσο δεν κατάφερε να μετατρέψει σε γκολ.

Ο Άγγελος Λιάσος δεν πήρε χρόνο συμμετοχής

Ελλάδα: Μανδάς, Λύρατζης, Μιχαηλίδης, Διαμάντης, Τσιγγάρας, Εμμανουηλίδης (79΄ Πινακάς), Θυμιάνης, Ιωαννίδης, Αλεξανδρόπουλος (64΄ Κούτσιας), Μαχαίρας (64΄ Ε. Χριστόπουλος), Τσαούσης (64΄ Ζαγαρίτης).

Κύπρος: Κίττος, Σεργίου, Νικολάου (75΄ Γαβριήλ), Κυπριανού, Παναγιώτου, Κωστή, Κατσαντώνης (75΄ Λουκά), Κακουλή (64΄ Παρούτης), Ναούμ, Κερκέζ, Χρυσοστόμου (65΄ Ηλία).

Γκούμας: “Έχουμε δρόμο μπροστά μας, θα βελτιωθούμε”

Ο προπονητής της Εθνικής Ελπίδων Γιάννης Γκούμας στάθηκε σε δύο σημεία, μετά τη λήξη του αγώνα με την Κύπρο, πρώτου της ελληνικής ομάδας στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του EURO 2021-23 της κατηγορίας, στην έλλειψη ομοιογένειας στο α΄ ημίχρονο, αλλά και στην αδυναμία της να μετατρέψει σε γκολ τις ευκαιρίες της. Αναλυτικά οι δηλώσεις του.

“Στο πρώτο μέρος ήταν εμφανής η έλλειψη ομοιογένειας της ομάδας μας, πράγμα που είναι φυσιολογικό και ως έναν βαθμό το περιμέναμε, καθώς τα παιδιά αυτά είναι μαζί μόλις τρεις μέρες. Στο δεύτερο ημίχρονο βελτίωθήκαμε αισθητά και δημιουργήσαμε τις ευκαιρίες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στη νίκη, όμως δεν ήμασταν αποτελεσματικοί. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε, είμαστε ακόμη στην αρχή, έχουμε δρόμο μπροστά μας, και πιστεύω ότι παιχνίδι με παιχνίδι θα βελτιωνόμαστε”.