image description

Το μήλο έπεσε κάτω από τη μηλιά! Ο Χρήστος Δώνης, 26 χρόνια μετά τον πατέρα του (Δεκέμβριος του 1990), ντύνεται κι εκείνος στα «κυανόλευκα» και θα αποτελέσει την 1η μεταγραφή του ΠΑΣ Γιάννινα για την αγωνιστική περίοδο 2016-2017.

Στην ομάδα της Ηπείρου για τη σεζόν 2016-17 ο 21χρονος μέσος.

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει τη συμφωνία της με την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, προκειμένου ο Χρήστος Δώνης να αγωνιστεί την προσεχή σεζόν 2016-17 στην ομάδα της Ηπείρου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, υπάρχει και οψιόν αγοράς του ποδοσφαιριστή από πλευράς ΠΑΣ Γιάννινα, ώστε αν το επιθυμεί να τον κρατήσει το επόμενο καλοκαίρι.

Ο νεαρός μέσος αγωνίζεται στις θέσεις 6 και 8 και την περασμένη σεζόν είχε παραχωρηθεί δανεικός από τον Παναθηναϊκό στην ελβετική Λουγκάνο, η οποία όμως δεν του πρόσφερε τις ευκαιρίες που ήθελε, καθώς αγωνίστηκε μόνο σ’ ένα παιχνίδι του επαγγελματικού πρωταθλήματος και σε 2 με την Κ-21.

Ήταν μέλος των εθνικών ομάδων Κ-18, Κ-19 και Κ-21, όπου είχε 3,9 και 3 συμμετοχές αντίστοιχα.

Γιώργος και Χρήστος Δώνης γίνονται η δεύτερη οικογλενεια που έχει αγωνιστεί καί σε Παναθηναϊκό καί σε ΠΑΣ Γιάννινα. Είχαν προηγηθεί ο Δημήτρης Σεϊταρίδης και ο Γιούρκας, που φόρεσαν τη φανέλα και των δύο ομάδων. Και είναι μόλις η 5η οικογένεια που παίζει πατέρας και γιος στον ΠΑΣ, καθώς είχαμε στο παρελθόν τους Γιώργο και Μάριο Οικονόμου, τους Νίκο και Γιώργο Λάππα και τους Νώντας και Μιχάλη Μπόλο .

Μεταξύ ΠΑΣ Γιάννινα και Παναθηναϊκού, το «μεταγραφικό κανάλι» ήταν κλειστό τα τελευταία 8 χρόνια και ανοίγει για πρώτη φορά μετά τη μετακίνηση του Γιάννη Στάθη και του Γιώργου Σικαλιά το καλοκαίρι του 2008! Μέχρι πρόσφατα, πάντως, αγωνιζόταν στο “τριφύλλι” ο Γιαννιώτης αμυντικός Χρήστος Μπούρμπος.