Πέντε ολόκληροι μήνες πέρασαν από τη διακοπή των πρωταθλημάτων υποδομών της ΠΑΕ Super League και έκτοτε τα καλύτερα ταλέντα της Ελλάδας βρέθηκαν να κάνουν ατομικές προπονήσεις ή στην καλύτερη των περιπτώσεων κάποια παιδιά καλούνταν στις προπονήσεις των μεγάλων έχοντας κάνει πριν κάποιο τεστ.

Μετά από 5 μήνες απραξίας, η Super League εδέησε να θέσει ζήτημα άμεσης επιστροφής στις προπονήσεις και επειδή δύσκολα μπορούν να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα τουλάχιστον να γίνει κάτι υπό τύπον τουρνουά.

Σε πρώτη φάση, πάντως, αυτό που ανέφερε σε σημερινή του συνέντευξη ο πρόεδρος του συνεταιρισμού ο κ. Μπουτσικάρης είναι ότι την Παρασκευή θα εξεταστεί το ζήτημα από τους λοιμωξιολόγους και θα αποφασιστεί με ποια μέτρα θα μπορούσαν να επιστρέψουν τα παιδιά στα γήπεδα.

Συγκεκριμένα ο κ. Μπουτσικάρης είπε ότι «την Παρασκευή θα συζητηθεί από τους λοιμωξιολόγους το αίτημά μας σε ό,τι αφορά τα πρωταθλήματα υποδομών. Είναι οριακά τα πράγματα, θέλω να πιστεύω ότι το αίτημά μας θα εισακουστεί».

Επίσης, τόνισε: «Είμαστε από το Μάρτιο όπου τα παιδιά έχουν προπονηθεί ελάχιστα, κινδυνεύουμε να δημιουργήσουμε μια χαμένη γενιά ποδοσφαιριστών. Το ζήτημα τέθηκε και θα συζητηθεί την Παρασκευή από την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων».

«Ευελπιστούμε ότι θα συζητηθεί, έχουμε δώσει όλα τα στοιχεία, τόσο όσον αφορά τις συνέπειες και κάποια άλλα στοιχεία που δείχνουν ότι οι αθλητές μας έχουν μειωμένα κρούσματα σε covid. Τι τους λέμε; Να πάρουμε 500-600 παιδιά από τις πλατείες και να τα βάλουμε στα γήπεδα με τεστ. Τα πράγματα είναι πολύ οριακά, θέλω να πιστεύω ότι θα γίνει δεκτό το αίτημα μας. Όταν πάρουμε το πράσινο φως έχουμε οργανώσει συνάντηση με φορείς ομάδων για να διοργανώσουμε ένα πρόγραμμα. Θα πρέπει βέβαια, να αλλάξουμε το format μας γιατί δεν υπάρχουν ημερομηνίες» πρόσθεσε.