image description

Μεγάλο ματς έγινε στους “Ζωσιμάδες” για την πρώτη αγωνιστική των ημιτελικών του κυπέλλου Ελλάδος ανάμεσα σε car.gr ΠΑΣ Γιάννινα και Ολυμπιακό, με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες με 1-1, ωστόσο αν κάποιος πρέπει να αισθάνεται σήμερα ότι έχασε τεράστια ευκαιρία να πάρει προβάδισμα πρόκρισης είναι ο ΠΑΣ Γιάννινα, που είδε τον Μιλιντσεάνου να σπαταλάει δύο άχαστες ευκαιρίες στο β’ ημίχρονο.

Ομάδα – μοντέλο ο ΠΑΣ κυριολεκτικά και μεταφορικά, αφού η φανταστική ιστορική φανέλα έφερνε αναμνήσεις της δεκαετίας του ’70, ενώ μέσα στο γήπεδο η άριστη τακτική του κ. Γιαννίκη είχε απαντήσεις για κάθε κίνηση του Μαρτίνς, με εξαίρεση ίσως τις επιλογές από τον πάγκο, αφού ο Μαρτίνς είχε την πολυτέλεια να βάλει στο ματς παίκτες της ποιότητας του Ελ Αραμπί, του Μασούρα, του Ανδρούτσου, του Χολέμπας κτλ, ενώ ο κόουτς των Ηπειρωτών είχε σαφώς πιο δύσκολο έργο ως προς το ποιος θα μπορούσε να δώσει το κάτι διαφορετικό ερχόμενος από τον πάγκο.

Το ματς είχε πολύ καλό ρυθμό και ειδικά στην επανάληψη, όπου το ρίσκο του Ολυμπιακού να ανέβει πολύ ψηλά στο γήπεδο παραλίγο να του κοστίσει στις αντεπιθέσεις, αφού η ομάδα του κ. Γιαννίκη ξέρει να πρεσάρει και να το κάνει σωστά.

Λίγο πιο συντηρητικά κύλησε το α’ μέρος, με καλό όμως ρυθμό και την μπάλα να ανεβοκατεβαίνει, ενώ η κατοχή μπάλας ήταν στα επίπεδα του 45%-55% στη λήξη του ημιχρόνου, δείγμα του πόσο καλά ήλεγχαν οι παίκτες του Γιαννίκη το παιχνίδι.

Από την πλευρά του ο Ολυμπιακός προσπάθησε να βρει διαδρόμους στην καλά οργανωμένη άμυνα των “κυανόλευκων” και κυρίως προσπάθησε να φέρει την μπάλα στην περιοχή του Λοντίγκιν με σέντρες ή στατικές φάσεις, που τις περισσότερες φορές “καθάριζαν” οι Παντελάκης και Εραμούσπε.

Αμφότερες οι ομάδες είχαν τις ευκαιρίες τους, με πρώτο τον Ολυμπιακό, όταν στο 11′ ο Χασάν από κοντά δεν νίκησε τον Λοντίγκιν, για να απαντήσει στο 16′ ο Μιλιντσεάνου με σουτ από καλή θέση που δεν ήταν όμως όσο δυνατό έπρεπε για να νικήσει τον Σα.

Στο 30′ ο Ολυμπιακός προσπάθησε να βγάλει αντεπίθεση αλλά ο Χασάν σούταρε τελικά υπό πίεση πάνω στα σώματα, ενώ στο 42′ ο Φορτούνης με ατομική ενέργεια πήγε να μπει στην περιοχή, ο Σάλιακας προσπάθησε να διώξει, η μπάλα κόντραρε στον Φορτούνη και κατέληξε δίπλα από τα δοκάρια του Λοντίγκιν.

Όμως το φινάλε του ημιχρόνου επεφύλαξε την πιο δυνατή στιγμή, όταν στο 45+2′ ο Κάστρο επιχείρησε ένα σκαστό σουτ έξω από την περιοχή, με την μπάλα να βρίσκει στο χέρι του Μπα. Με τη βοήθεια του VAR καταλογίστηκε το πέναλτι το οποίο εκτέλεσε στο 45+6′ ο Εραμούσπε, γράφοντας το 1-0!

Οι γύρω ταράτσες πήραν “φωτιά” στο γκολ του Αργεντίνου και το σφύριγμα της λήξης έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια υποσχόμενο ένα δεύτερο 45λεπτο με σασπένς.

Άφησε χώρους ο Ολυμπιακούς για αντεπιθέσεις

Όπως ήταν λογικό στο β’ ημίχρονο, ο Ολυμπιακός ρίσκαρε πάρα πολύ, ο Μαρτίνς άρχισε τις αλλαγές παικτών και συστημάτων και κάθε παίκτης που ερχόταν από τον πάγκο άξιζε όσο όλο το ρόστερ των “κυανόλευκων”! Αυτό και μόνο σημαίνει πολλά για το μέγεθος της επιτυχίας των Ηπειρωτών.

Από εκεί και πέρα έγινε ένα καταπληκτικό β’ ημίχρονο, με τον Μιλιντσεάνου να χάνει τα άχαστα! Στο 55′ ο Μολδαβός πήρε την ασίστ από τον Ελευθεριάδη και έφυγε μόνος του σε τετ-α-τετ, αλλά ο Σα με το πόδι έσωσε την εστία του.

Ο Ολυμπιακός απείλησε στο 58′ με κεφαλιά του Χασάν, για να χάσει μία ακόμα τεράστια ευκαιρία ο Μιλιντσεάνου με προβολή στη μικρή περιοχή στο 66′ σε παράλληλο γύρισμα του Σάλιακα. Ο Σα για μία ακόμα φορά έσωσε την εστία του.

Όταν όμως δεν τα βάζεις, ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου λέει ότι τα τρως κι έτσι έγινε στο 73′ με τον Φορτούνη να σεντράρει από δεξιά και τον Χασάν με τρομερό γυριστό σουτ να πετυχαίνει ένα καταπληκτικό γκολ, παρά την προσπάθεια του Λοντίγκιν που βρήκε την μπάλα, αλλά όχι γεμάτα για να την αποκρούσει.

Ο Ολυμπιακός πέτυχε το μίνιμουμ του στόχου που είχε στα Γιάννενα, να βάλει δηλαδή ένα γκολ και στο 79′ ο Ελ Αραμπί έχασε κι αυτός μεγάλη ευκαιρία σε τετ-α-τετ από πλάγια θέση, με τον Λοντίγκιν να αποκρούει με τα πόδια.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο ΠΑΣ έψαξε κι αυτός ένα δεύτερο γκολ, αλλά ο Καρτάλης στο 82′ σημάδεψε την εξωτερική πλευρά της εστίας του Σα, ενώ ο Μπρένερ σε μία φάση στο 92′ βρέθηκε στη μεγάλη περιοχή, αλλά άργησε να τελειώσει τη φάση και τον πρόλαβε ο Σεμέδο.

Στο 94′ ο Μπρένερ έπεσε στη μεγάλη περιοχή του Ολυμπιακού, με τον Μπα να τον σπρώχνει με τα χέρια, αλλά να βρίσκει μπάλα με τα πόδια. Μία φάση που ξεσήκωσε κάποιες διαμαρτυρίες, αλλά ο Λετονός ρέφερι έδειξε “παίζετε”.

Στο τέλος του ματς οι παίκτες και ο Αργύρης Γιαννίκης αποθεώθηκαν από τους φιλάθλους που κατέκλυσαν τις ταράτσες και οι οποίοι τους ζήτησαν την πρόκριση.

Κι εδώ που τα λέμε, μπορεί το εκτός έδρας γκολ να δίνει ένα προβάδισμα στον Ολυμπιακό, αλλά τίποτα μα τίποτα δεν έχει κριθεί με τον φετινό απίθανο ΠΑΣ Γιάννινα, που έχει βγάλει τρομερή ποιότητα και είναι ικανός για όλα.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Πίρσμαν, Εραμούσπε, Παντελάκης, Κάστρο, Ντομίνγκεθ, Καρτάλης (90′ Λιάσος), Ελευθεριάδης (81′ Πανουργιάς), Παμλίδης (87′ Μπρένερ), Μιλιντσεάνου (81′ Κάργας).

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Σεμέδο, Παπασταθόπουλος (46′ Χολέμπας), Μπα, Καμαρά (69′ Εμβιλά), Μπουχαλάκης, Φορτούνης, Μπρούμα (69′ Αραμπί), Ρέαμπτσιουκ (61′ Μασούρας), Λαλά (46′ Ανδρούτσος), Χασάν