Μετά την εντυπωσιακή υποδοχή που επεφύλαξαν στην αποστολή του ΠΑΣ Γιάννινα, την ώρα που εκείνη μετέβαινε στο γήπεδο για τον πρώτο ημιτελικό του κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, οι οργανωμένοι οπαδοί των Ηπειρωτών εκφράζουν σε ανακοίνωσή τους την πίστη τους ότι η ομάδα θα καταφέρει να δώσει το “παρών” στον τελικό της 22ας Μαΐου.

ΑΣ ΜΗΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΕΔΩ

13 ανυπόφοροι μήνες που άλλαξαν τη ζωή μας για τα καλά. Χθες υπό φυσιολογικές συνθήκες τα τσιμέντα των Ζωσιμάδων θα δοκιμάζονταν όπως την εποχή του Μοντέζ, του Μουφ, του Κορμαρή, του Κοντογουλίδη και όλων αυτών που έχουν γράψει μέχρι σήμερα την 55χρονη ιστορία μας.
Είδαμε μικρά παιδάκια με τα κασκόλ στο χέρι μέχρι παππούδες να έχουν πάρει θέση 2 ώρες πριν στους δρόμους της πόλης, για να απονείμουν τα εύσημα στους πρωταγωνιστές της ανεπανάληπτης χρονιάς. Λίγο πάνω από τη μάσκα που έγινε τρόπος ζωής απ’ τη μια στιγμή στην άλλη, τα μάτια δεν λένε ψέματα. Εκατοντάδες οπαδοί κάθε ηλικίας με δάκρυα συγκίνησης έδωσαν ότι είχαν και δεν είχαν με τη φωνή τους συνεισφέροντας ένα μικρό λιθαράκι στην τιτάνια προσπάθεια να βρεθεί η αρμάδα του Γιαννίκη για πρώτη φορά σε έναν τελικό.
Όλα σχεδιασμένα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια εδώ κι ένα μήνα για να μη νιώσουν οι παίχτες μας τη μοναξιά που επιβάλλει η συγκυρία. Αυτοσυγκράτηση για να μην «ανοίξει μύτη» στη διέλευση των λεωφορείων των αντιπάλων που ακολουθούσε το ίδιο δρομολόγιο. Μείνανε αποσβολωμένοι να χαζεύουν ανήσυχοι μέσα απ τα τζάμια τη δίψα και την πίστη που ξεχείλιζε στην καρδιά της πόλης χωρίς να ασχοληθεί κανένας μαζί τους.
Η συνοδεία του πούλμαν μέσω καπνογόνων και συνθημάτων έκανε τις καρδιές να χτυπάνε δυνατά. Επιστρατεύσαμε drones για να αποτυπωθεί η μεγαλειώδης υποδοχή και να μείνει στην ιστορία. Τα περισσότερα βλέμματα σηκώθηκαν ψηλά αλλά τα δικά μας κοιτάζανε λίγο πιο πάνω. Στον ουρανό που είμαστε σίγουροι πως τα αδέλφια μας που φύγανε νωρίς θα είχαν στήσει το δικό τους πανηγύρι…σαν να ήταν αναμεσά μας. Τους αφιερώνουμε το χθεσινό με πολυ αγάπη και νοσταλγία, με την ευχή όταν θα ξανανταμώσουμε εκεί ψηλά να έχουμε να τους διηγηθούμε ιστορίες από τον τελικό.
Αυτή η ομάδα έχει καταφέρει να κάνει φέτος ακόμα και ορκισμένους εχθρούς να υποκλιθούν στο αγωνιστικό πρόσωπο που παρουσιάζει. Αν υπάρχει θεός του ποδοσφαίρου, αυτό που ζούμε δεν πρέπει να το αφήσει να σταματήσει εδώ. Με πίστη και αφοσίωση στο πλάνο η 22 Μαΐου 2021 θα γίνει μέρος της ιστορίας μας.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΑ ΣΤΗ ΦΑΝΕΛΑ