Είναι λογικό όταν μία ομάδα, όπως ο ΠΑΣ Γιάννινα, χαρακτηρίζεται «ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος» να αρχίζουν και τα σενάρια για το πώς θα εξαργυρώσει ο καθένας τη μεγάλη επιτυχία. Τα δημοσιεύματα δίνουν και παίρνουν, ειδικά μετά το 3 στα 3 επί του Παναθηναϊκού και φυσικά συνεχίζονται κατά ριπάς ακόμα και σήμερα, για το ποιος θα πάει που. Μάλιστα για κάποιους (σ.σ. δημοσιογράφους, φιλάθλους κτλ) είναι δεδομένο ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν μπορεί να κρατήσει κανέναν, γιατί υποτίθεται δεν έχει το «ειδικό βάρος»!

Είναι σίγουρα μία ενοχλητική κατάσταση για όλους τους φιλάθλους, το να βλέπουν δηλαδή ότι η ομάδα τους έχει πέσει θύμα… ανυπόμονων πλιατσικολόγων, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για να αποφύγουμε τέτοια δημοσιεύματα. Είναι η χαρά των «σεναριογράφων» αυτή η εποχή για όλες τις ομάδες και όχι μόνο για τον ΠΑΣ, οπότε… συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια.

Σε ένα 1-2 μήνες το πολύ θα φανεί τι θα γίνει και αν ο Χριστοβασίλης θα καταφέρει να κάνει τη ρελάνς κρατώντας κορμό και προπονητή. Αυτή τη στιγμή δεδομένα κάνει τις προσπάθειές του και όλοι οι υπόλοιποι απλά εικασίες για το τι θα επακολουθήσει το καλοκαίρι.

Όσον αφορά, πάντως, τους ποδοσφαιριστές, έχει αποδειχτεί στο πέρασμα των ετών ότι «μία φορά ΠΑΣ, για πάντα ΠΑΣ»! Όλοι κρατάνε το συναισθηματικό δέσιμο και τις όμορφες αναμνήσεις με την ομάδα και τους φιλάθλους. Από εκεί και πέρα είναι επαγγελματίες και θα επιλέξουν οτιδήποτε ικανοποιεί τις φιλοδοξίες και την τσέπη τους.

Είναι τελείως άστοχο, όμως, να λέγεται ότι μέσω ΠΑΣ δεν μπορεί κάποιος να έχει φιλοδοξίες και να φτάσει ψηλά . Η ομάδα καί Ευρώπη βγήκε καί πωλήσεις σε μεγάλους συλλόγους έκανε καί στο κύπελλο φέτος φιλοδοξεί να κάνει την υπέρβαση καί προβολή μεγάλη έχει καί οι παίκτες κερδίζουν την αγάπη και την αναγνώριση του κόσμου.

Υ.Γ.1:  Αυτό που κρατάμε στην παρούσα φάση από τη συνέντευξη του προέδρου στον ΔΩΔΩΝΗ SUPER FM και τον Μιχάλη Μερτζιανίδη, είναι οι παρεμβάσεις που προανήγγειλε στο Πανηπειρωτικό για να βελτιωθούν τα γήπεδα προπόνησης. Όποιος και να είναι ο προπονητής του χρόνου δεν πάει άλλο με αυτά τα άθλια γήπεδα. Από εκεί και πέρα είναι στο χέρι ΓΓΑ και ΠΕΑΚΙ να κινηθούν ως ιδιοκτήτες των εγκαταστάσεων των «Ζωσιμάδων» μαζί με την ΠΑΕ για να σταματήσει να διασύρεται η πόλη κάθε φορά που γίνεται ποδοσφαιρικός αγώνας.

Υ.Γ.2: Ίσως και να είναι τελικά πολύ καλό το 1-1 του κυπέλλου, γιατί ο Ολυμπιακός δεν θα ξεκινήσει τη ρεβάνς με τη νοοτροπία να μπει να βάλει γρήγορα 2-3 γκολ να ανατρέψει το σκορ του πρώτου αγώνα για να προκριθεί. Οπότε δεν θα βάλει κανένας τα πόδια του στη φωτιά, πόσο μάλλον όταν το μυαλό θα έχει φύγει ήδη για καλοκαιρινές διακοπές.