image description

Την αυλαία της 3ης αγωνιστικής των play outs ρίχνουν απόψε στις 19:30 στους «Ζωσιμάδες» ο car.gr ΠΑΣ Γιάννινα με τη Λαμία. Πρόκειται για ένα από τα παιχνίδια που έχουν το δικό τους ξεχωριστό ενδιαφέρον. Κατά πρώτον ο ΠΑΣ Γιάννινα με νίκη πετυχαίνει και μαθηματικά την παραμονή του στην κατηγορία. Ήδη με την ήττα του Παναιτωλικού αποφεύχθηκε η τελευταία θέση και απομένει σήμερα να «κλειδώσει» και η αποφυγή του μπαράζ. Κατά δεύτερον οι «κυανόλευκοι» θέλουν τη νίκη για να παραμείνουν σε απόσταση αναπνοής από τον Βόλο, ώστε ο άτυπος τίτλος του πρώτου των play outs να συνεχίσει να «παίζεται».

Από την άλλη μεριά για τη Λαμία διακυβεύεται η παραμονή της στην κατηγορία. Μία μικρή διαφορά 6 βαθμών από τον Παναιτωλικό και 4 από την ΑΕΛ, είναι σημαντική μεν αυτή τη στιγμή, αλλά είναι προφανές ότι η ομάδα της Φθιώτιδας θέλει κι εκείνη να τελειώνει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα με την επίτευξη του βασικού της στόχου. Ως εκ τούτου η ομάδα του κ. Γρηγορίου θα έρθει σήμερα να τα δώσει όλα για να πάρει έστω 1 βαθμό.

Αρκετά δύσκολο αναμένεται το έργο της ομάδας του κ. Γιαννίκη, αφού το σημερινό ματς θα έχει τελείως διαφορετικό χαρακτήρα σε σχέση με τον Ολυμπιακό και φυσικά με το ματς που είχε γίνει στα Γιάννινα πριν από 4 μήνες (νίκη του ΠΑΣ Γιάννινα με 2-0). Λογικά η Λαμία θα έρθει να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις και θα κλείσει τους χώρους στην άμυνά της για να διασφαλίσει το μηδέν. Έτσι ο ΠΑΣ θα πρέπει να είναι αυτός που θα ψάξει να δημιουργήσει και να βρει κάποιο γκολ. Οι στατικές φάσεις και η υπομονή στο γύρισμα της μπάλας είναι από τους παράγοντες που εν τέλει μπορούν να οδηγήσουν στο νικηφόρο αποτέλεσμα.

Για τους Ηπειρώτες δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα, αφού η αποστολή που ανακοίνωσε ο προπονητής είναι ακριβώς ίδια με αυτήν της περασμένης Τετάρτης. Ως εκ τούτου είναι εκτός οι τραυματίες Κρίζμαν, Σιόντης και για αγωνιστικούς λόγους οι Νάουμετς, Δούμτσης, Αθανασίου και Τριάδης.

Στην ενδεκάδα λογικά θα έχουμε μία αλλαγή στους στόπερ, αφού συνηθίζει το ροτέισον ο κ. Γιαννίκης, με πιθανό δίδυμο τους Εραμούσπε και Κάργα και από εκεί και πέρα θα δούμε αν θα υπάρξουν κι άλλες αλλαγές, αφού ο κόουτς δεν άνοιξε τα χαρτιά του.

Τρεις έξω και δύο μέσα στην αποστολή της Λαμίας

Ο Μιχάλης Γρηγορίου είχε κάποια προβλήματα αυτήν την εβδομάδα, αλλά μετράει και επιστροφές. Στην αποστολή που έφτασε χθες το απόγευμα στα Ιωάννινα συμπεριέλαβε τους Τιρόνε και Πίτι, ενώ εκτός έμειναν τελικά οι Αραμπούλι, Ρόμανιτς και Γκαζαριάν.

Ο Παπαπέτρου «ρεφ»

Μετά το διπλό στην Τρίπολη ο Τάσος Παπαπέτρου επανεμφανίζεται στον δρόμο του ΠΑΣ Γιάννινα και σφυρίζει σήμερα τον αγώνα με τη Λαμία. Ο διαιτητής από τον σύνδεσμο Αθηνών είναι αυτός που όρισε η ΚΕΔ για τον αγώνα αυτό που θεωρείται κρίσιμος κυρίως για τους φιλοξενούμενους. Πριν 2 χρόνια είχε σφυρίξει τον αγώνα της Λαμίας με τον ΠΑΣ που είχε λήξει ισόπαλος 1-1.

Οι βοηθοί του Παπαπέτρου θα είναι η Χρυσούλα Κουρομπύλια (Δυτικής Αττικής) και ο Αθανάσιος Κολοσιώνης (Αιτ/νιας). Τέταρτος ορίστηκε ο Αριστείδης Βάτσιος (Δυτικής Αττικής).

Στο VAR θα βρίσκονται οι Αθανάσιος Τζήλος (Λάρισας) και Γεώργιος Χριστακόγκου (Χαλκιδικής).

Τέλος, παρατηρητής θα είναι ο Αλέξανδρος Τικόζογλου (Μακεδονίας).