Επανέρχεται στο προσκήνιο η συζήτηση για τη δημιουργία ομάδων Β’ από τις ΠΑΕ της Super League, ένα θέμα που έχει συζητηθεί και στο παρελθόν και βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη της τηλεδιάσκεψης της Super League την Παρασκευή.

Στους κόλπους του συνεταιρισμού υπάρχουν εδώ και χρόνια συζητήσεις για το πώς θα μπορούσε να γίνει το συγκεκριμένο πρωτάθλημα και σε ποια κατηγορία θα μπορούσαν  να ενταχθούν οι ομάδες. Άλλωστε δεν πρόκειται για ξεχωριστό πρωτάθλημα, αλλά για τη συμπλήρωση της Super League 2 ή της Football League ή ακόμα και κατώτερων κατηγοριών με τις Β’ ομάδες ορισμένων ΠΑΕ που αντέχουν οικονομικά να στηρίξουν ένα τέτοιο πρότζεκτ και οι οποίες θα είναι εκτός συναγωνισμού.

Φυσικά η συζήτηση θα έχει να κάνει και με το αν θα τεθούν ηλικιακά όρια, αφού πιθανότατα οι ομάδες θα έχουν ρόστερ με παίκτες ως 23 ετών και ενδεχομένως να δίνεται και η δυνατότητα συμμετοχής σε παίκτες που επιστρέφουν από μακροχρόνια απουσία λόγω τραυματισμού. Όμως κατά καιρούς έχει υποστηριχθεί και η άποψη ότι οι ομάδες θα μπορούσαν να χρησιμοποιούν παίκτες που σε διαφορετική περίπτωση θα έδιναν δανεικούς, ώστε να παύσει κι αυτό που γίνεται κατά κόρον από τους «μεγάλους» και δημιουργεί καχυποψίες.

Το όλο εγχείρημα, βέβαια, εκτός των άλλων κολλάει και στο οικονομικό, αφού στην Ελλάδα 4-5 ομάδες είναι αυτές που έχουν μεγάλες οικονομικές δυνατότητες και οι υπόλοιπες απλώς διαχειρίζονται τα έσοδα της τηλεόρασης. Όμως το γεγονός ότι πλέον εισρέει στα ταμεία ένας πακτωλός χρημάτων από τα ποσοστά του στοιχήματος, ίσως δώσει την ευκαιρία σε κάποιες ακόμα ομάδες να επενδύσουν και σε ομάδες Β’.

Στην τηλεδιάσκεψη της Παρασκευής δεν αναμένονται ακόμα αποφάσεις, αλλά δεν αποκλείεται να έχουμε μια πρώτη ένδειξη του κατά πόσο είναι εφικτό να προχωρήσει αυτή η συζήτηση ή αν θα έχουμε ένα ακόμα «ναυάγιο».