image description

Στη ρεβάνς του κυπέλλου με τον Ολυμπιακό είχε και πάλι σήμερα το μυαλό του ο ΠΑΣ Γιάννινα, με τον Παναιτωλικό να περνάει κι αυτός με διπλό από τους “Ζωσιμάδες” και να “κεφαλαιοποιεί” τα κέρδη της μεγάλης νίκης που είχε κάνει την προηγούμενη εβδομάδα επί του Απόλλωνα Σμύρνης.

Τραυματισμοί, αλλά και ευκαιρίες που έπρεπε να δοθούν σε κάποια νέα παιδιά, ήταν αναμενόμενο να φέρουν στον ΠΑΣ μια σχετική ανομοιογένεια. Ο κ. Γιαννίκης έπαιξε και πάλι με 3-5-2 στην αρχή και δυστυχώς σε μία γρήγορη φάση όπως εξελίχθηκε, ο Παναιτωλικός πήρε το προβάδισμα στο 20ο λεπτό με τον Μπαρμπόσα. Να σημειωθεί ότι στη φάση αυτή είχε βγει εκτός γηπέδου ο Κάργας για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και όταν του δόθηκε άδεια να μπει στον αγωνιστικό χώρο είχε ήδη σεντράρει ο Ντάλσιο για το κεφάλι του Μπαρμπόσα. Από εκεί κι έπειτα, με την ψυχολογία με το μέρος τους οι φιλοξενούμενοι διαχειρίστηκαν το όποιο άγχος τους, όπως και το αποτέλεσμα μέχρι τέλους, παρά τις αλλαγές προσώπων και συστημάτων που επιχείρησε ο κ. Γιαννίκης στο β’ 45λεπτο.

Σε χαμηλό τέμπο και με πολλές μονομαχίες στον χώρο του κέντρου κύλησε όλο το ματς. Ο Παναιτωλικός ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη του φάση στο παιχνίδι, με τους Γιαννιώτες να μην έχουν λύσεις απέναντι στην πολυπρόσωπη άμυνα του Παναιτωλικού. Άλλωστε με Μπρένερ και Ελευθεριάδη να συνθέτουν το δίδυμο της επίθεσης ήταν δύσκολο ο ΠΑΣ να γίνει απειλητικός. Η μπάλα στους δύο αυτούς παίκτες έφτανε μόνο με κάποιες βαθιές μπαλιές και φάνηκε σήμερα η απουσία του Καρτάλη στην κυκλοφορία της μπάλας.

Στο 39′ ο ΠΑΣ είχε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του στο παιχνίδι, όταν ο Ελευθεριάδης σημάδεψε το αριστερό δοκάρι του Κνετ, όμως αν η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα το VAR θα αναγκαζόταν να επέμβει για να υποδείξει οφσάιντ, διορθώνοντας τον β’ βοηθό.

Στην επανάληψη ο κ. Γιαννίκης έριξε στη μάχη τον Κρίζμαν από την αρχή και γύρισε σε 4-2-3-1 το σύστημά του. Ο Ελευθεριάδης έγινε λίγο πιο κινητικός από τα αριστερά, όμως ο Κρίζμαν ήταν φανερά εκτός κλίματος και δεν μπορούσε να μπει στο κλίμα του αγώνα.

Στο 64′ η είσοδος του Παμλίδη, του Νάουμετς και του Δούμτση “φρέσκαρε” λίγο ακόμα τους “κυανόλευκουτς”, το σύστημα έγινε 4-4-2, αλλά και πάλι η έλλειψη πάθους, τρεξιμάτων κτλ δεν επέτρεψε στον ΠΑΣ να φτάσει σε κάποια αξιόλογη ευκαιρία.

Το τελευταίο σφύριγμα της λήξης πανηγυρίστηκε δεόντως από τους παίκτες του Παναιτωλικού, που βλεπουν πλέον το επόμενο παιχνίδι της ομάδας τους με τον Ατρόμητο και βλέπουν ότι η σωτηρία, έστω και μέσω μπαράζ, είναι εφικτή.

Δείτε ΕΔΩ την εξέλιξη του αγώνα αναλυτικά