Το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε την ενοποίηση των εδρών ταξί των Δήμων Ζίτσας και Ιωαννιτών. Όπως τόνισε στην εισήγησή του ο Εκτελεστικός Γραμματέας Δημήτρης Σιώλος «ο Δήμος Ζίτσας, είναι απολύτως περιαστικός κατά το μεγαλύτερο και ουσιαστικό μέρος του με τα Ιωάννινα και συνδέεται απόλυτα με την ίδια διοικητική μονάδα των Ιωαννίνων».

Στην τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης  Αλεξ. Καχριμάνης, τόνισε ότι με την απόφαση αποτρέπεται η έκδοση νέων αδειών ταξί στους Δήμους Ιωαννιτών και Ζίτσας και τελειώνει το ζήτημα με τις διαμάχες για το μεταφορικό έργο στο Αεροδρόμιο Ιωαννίνων.

Στην εισήγηση προστέθηκε παράγραφος ως περιεχόμενο της απόφασης ότι εκτός του Δήμου Ζίτσας, δεν συντρέχουν όροι και προϋποθέσεις για συνένωση εδρών άλλων  Καλλικρατικών Δήμων με την έδρα των Ιωαννίνων.

Ανανεώθηκε η θητεία των μελών του Περιφερειακού Επιστημονικού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας

Την παράταση της θητείας των μελών του Περιφερειακού Επιστημονικού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας για ένα χρόνο, ενέκρινε στη σημερινή του συνεδρίαση το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου.

Επικαιροποίηση της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης για την είσοδο Ηγουμενίτσας

Στη σημερινή του συνεδρίαση το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου, ενέκρινε την επικαιροποίηση της κήρυξης της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης εκτάσεων ακινήτων για το έργο της εισόδου της Ηγουμενίτσας.